Zveki druže, nisam se naljutio, taman posla. Evo mog predloga. Kad prođe ovo sranje (ako nekad prođe), daj da napravimo neko veliko druženje, da se svi skupimo, pa da sam uživo vidiš može li se sa 240 m/s slagom na 150 m napraviti grupa od 6-7 cm. U 4 cm svakako ne može. Možda može jednom u pet ili deset pokušaja. Mislim da se sećaš da sam i sam više puta kazao da mi se tada posrećilo, ali ako nema vetra u (ajde da povećam malo

) 7-8 cm na 150 m uvek mogu da spakujem pet komada. Tačno je, nisi mi rekao da lažem i to je u redu. Teško je reći nekome da je lažov, a da pritom nisi baš sto posto siguran da on jeste lažov. Naravno da sam shvatio da mi ne veruješ i da misliš da iz ko zna kojih razloga fingiram rezultate, ali to je ipak tvoj problem. Rekoh ti već, ja nemam nikakve velike ambicije i apsolutno ne mislim da sam u ovome daleko odmakao. Meni se samo posrećilo da nakon preko 1.000 teškom mukom nabavljenih i potrošenih slagova (NSA, FX, JSB) nabasam konačno na one koje moja cev zaista voli i da sa njima ostvarujem (za mene) sjajne rezultate, uprkos malim brzinama. Ali, ako si sve ovo oko slagova pratio makar upola kao ja u poslednje dve i po ili tri godine (ne samo ono što je vezano za FX puške, nego uopšteno), onda si sigurno video da ljudi ponekad prave odlične rezultate i sa malim brzinama, pa čak i da neke cevi neke slagove nose mnogo, mnogo bolje pri manjim brzinama. To koliko je neka puška koštala u mom svetu nema baš mnogo veze sa preciznošću. Za preciznost je važna cev, a ne to da li puška košta 600 ili 2.000 evra. Uz sve ostale uslove, da ne bude zabune i da ne ispadne sada da sam rekao da i na pušku od 100 evra možeš nabudžiti dobru LW ili CZ cev i pucati na 100 m u 3 cm.
Ako se složiš i ako se nekada nađemo na nekom druženju, biće to prilika i da sprovedemo u delo onu davnu opkladu koju sam ti nudio, a ti je nikada nisi spomenuo, tj. da uživo vidimo može li se Zastavom M56 gađati i pogađati meta na 90 metara. Na 100 više ne mogu da pucam jer sam stavio drugu optiku i 91-92 m su mi maksimum čak i kad smanjim uvećanje na minimum, a sa klikovima na toj optici od 50$ ne smem da eksperimentišem. Eto, možemo tada da napravimo dve opklade. Čak mogu i tebe da pustim da pucaš i iz AT-a i iz Zastave, ako obećaš da se nećeš namerno truditi da promašuješ :lol: .
Nemam uopšte razloga da se sada pravdam, ali ponoviću još jednom, poslednji put - mene pucanje kroz sajdšot ne privlači, ne volim da mi sa optike visi neka skalamerija i to je to. Zbog Zexa sam na kraju ipak pristao, jer je on bio uporan i nije odustajao, a kad je već tako, sigurno je da neću biti toliko govedo da mi čovek pokloni tako lepu stvarčicu i da je ja ne koristim, tako da će svakako biti i klipova snimljenih delom i kroz SS. To što ti voliš klipove u kojima se samo puca je tvoja stvar. Ja najviše volim filmiće koje rade Mark&Sam, Piter Malan, onaj bradonja iz Precision Rifle Network, West Desert Shooter, Next Zipcode, Panhandle Precision i ostali, kod kojih ima i dosta klipova u kojima uopšte nema gađanja, tako da se trudim da moji klipovi liče na njihove. Filmove u kojima se samo puca ili samo lovi uopšte ne gledam. Ne znam šta bih ti više rekao. Budi mi pozdravljen i nadam se da ćemo imati prilike da i uživo razmenimo mišljenja i stavove o svemu ovome.