Snaga i(li) preciznost?

Glock17 said:
Mislim da bi ovaj video trebalo obavezno postaviti i u facebook grupe "Airguns Srbija" i "Balkan Airguns" jer oni su tamo kritični po pitanju odnosa gasni klip/snaga/brzina... ;) :D

Aham... Ovamo spuštaš loptu između mene i kolege Zvekija, a tamo dolivaš ulje u gasne klipove! Ccccc :lol:

P.S. Hvala i tebi i Sashu i ostalima.

Ovaj snimak da se uvede kao obavezna literatura za nove clanove koji se registruju na forum!

Podrzavam i predlog kolege da vi svoje puske saljete gosn Ledenom, al ja ne dam. :p

Ledeni said:
Glock17 said:
Mislim da bi ovaj video trebalo obavezno postaviti i u facebook grupe "Airguns Srbija" i "Balkan Airguns" jer oni su tamo kritični po pitanju odnosa gasni klip/snaga/brzina... ;) :D

Aham... Ovamo spuštaš loptu između mene i kolege Zvekija, a tamo dolivaš ulje u gasne klipove! Ccccc :lol:

P.S. Hvala i tebi i Sashu i ostalima.

:D :D :D

Iskreno, onima sa fejZa nema pomoći... :lol:

Ovo je fenomenalan topic, bar za nas koji tek ulazimo u svet pucanja iz VP. Mislim da svako treba da pogleda ovaj video prilog, ja licno sam ga odgledao bar 3-4 puta vrlo pazljivo i svaki put posebno usmerim paznju na distance na kojima se gadja razlicitim jacinama puski i velicinama grupa koje se mogu ocekivati. Meni te informacije jako puno koriste da formiram kriterijume uspesnosti svog gadjanja, i da shodno tome pratim sebe u smislu da li napredujem u tehnici ili stagniram. Medjutim. postoji jedan stvar koja mi nije do kraja. jasna. Ako neko jos cita ovaj topic, molio bih da mi razjasni sledece; da li u uslovima gadjanja u spoljasnjoj sredini, gde moramo da racunamo na uticaj vetra na distanci koja je ne manja od npr 20-25 metara, treba pucati uvek sa laksom dijabolom iz slabije springerice, (npr do 10-15J)? Zasto to pitam? Ja razmisljam na ovakav nacin:pucanjem iz slabije springerice, uticaj vetra, zbog vece brzine kretanja lakse dijabole traje krace na njenoj putanji ka meti, Istovremeno, ona se zbog manje tezine slabije odupire tim uticajima. U istom smislu, pucanjem iz te iste slabije springerice teze dijabole, dolazi do toga da uticaj vetra na tezu dijabolu, traje duze, jer je njena brzina manja i putanja do mete je drugacija. Dakle namece se pitanje: da li se veca brzina lakse dijabole bolje nosi sa vetrom od same tezine teze djabole manje brzine. Da li je to tako u praksi, ili vladaju neki drugi zakoni balistike, kada su dijabole u pitanju?
Unapred se zahvaljujem na odgovoru, ako ga bude bilo.
Veliki pozdrav

Iz nekog iskustva,što svog što od drugih kolega,na mojoj springerici od 7,5j naj bolje su se u svim vremenskim uslovima pokazele nijansu teže dijabole jsb heavy od 0,670gr.Idu brzinom od 150m/s.Ne mora da znači da će tako biti i kod tebe.Uglavnom cirkuliše neki podatak da na ozbiljnim BR turnirima na 25m naj bolji rezultati su postizani puškama od 10-12j.U suštini,bitno je naći balans između brzine i preciznosti.

Users who are viewing this thread

Back