Snowpeak AP900 / AP900B

Aleksandar Dević

Well-known member
1769155472751.png
1769155518107.png
Meni jako zanimljiva puška sa prihvatljivom cenom, a vidim da je izazvala veliko interesovanje na tržištima gde je dostupna. Čak je testirao i Nick - TbT koji je do sada bio 100% u springericama.

Nadam se da ovo čitaju i firme uvoznici i da će se pojaviti i kod nas...ja je odmah kupujem!

Lepa jeste i ovako na oko zanimljiva.Ali mislim da je ne bih kupio.Za moj ukus slabašna a i cena mi govori sve.

Ништа ново! То сам ја направио још од кад... :ROFLMAO:
PP750 01.JPGPP750 02.JPGPP750 03.JPG
Само ми је жао што у овој коначној верзији нисам стигао ни да га упуцам, а камо ли да се мало забавим.
Напрасно је отпутовао и уступио место већем брату П35! 😁

Imam P35 i sada, posle svih muka koje je jadna pucaljka imala, zadovoljan sam njom. Međutim, AP900 sa "običnim" rezervoarom, težinom od samo 1,6kg i sklopivim kundakom je nešto što mi treba u životu. Nadam se da im Panim, jednom kad stignu u Srbiju, neće preterano podići cenu (u Španiji su trenutno ~270 EUR).

Imam P35 i sada, posle svih muka koje je jadna pucaljka imala, zadovoljan sam njom. Međutim, AP900 sa "običnim" rezervoarom, težinom od samo 1,6kg i sklopivim kundakom je nešto što mi treba u životu. Nadam se da im Panim, jednom kad stignu u Srbiju, neće preterano podići cenu (u Španiji su trenutno ~270 EUR).
Imam P35 i sada, posle svih muka koje je jadna pucaljka imala, zadovoljan sam njom. Međutim, AP904150 sa "običnim" rezervoarom, težinom od samo 1,6kg i sklopivim kundakom je nešto što mi treba u životu. Nadam se da im Panim, jednom kad stignu u Srbiju, neće preterano podići cenu (u Španiji su trenutno ~270 EUR).
Španija je veoma jeftina za vazdušne puške
AP900 standard je 360 funti = 415 do 420 evra u Velikoj Britaniji
U Srbiji će biti između 450 i 550 evra

Meni su interesatne AP900 B i AP1000 4K, nadam se da će obe biti jednog dana u ponudi kod nas i da mogu da ih vidim i odlučim koja mi više odgovara...
A cena...270 ili 300 €, ako će to da stimuliše uvoznika da ih uveze, nek' bude i 400€.

Meni su interesatne AP900 B i AP1000 4K, nadam se da će obe biti jednog dana u ponudi kod nas i da mogu da ih vidim i odlučim koja mi više odgovara...
A cena...270 ili 300 €, ako će to da stimuliše uvoznika da ih uveze, nek' bude i 400€.
Biće mnogo više od toga, PDV, a porez na uvoz je mnogo veći nego u Španiji.

Uvoznici sigurno dobro znaju svoju kalkulaciju i normalno je da neće raditi bez interesa. Ali 500 € za ovakvu pušku je sigurno previše...verovatno je zato i nema u ponudi kod nas.

Uvoznici sigurno dobro znaju svoju kalkulaciju i normalno je da neće raditi bez interesa. Ali 500 € za ovakvu pušku je sigurno previše...verovatno je zato i nema u ponudi kod nas.
Postoji još jedan razlog, a on je i verovatniji. Ukoliko bi se AP900 prodavao po istoj ceni kao i u Evropi (300-450 EUR) ugrozio bi prodaju ostalih PCP pusaka i karabina iz istog cenovnog ranga koje naši uvoznici imaju na lageru, a to je nešto što oni sebi ne mogu da dozvole.

Dakle, AP900/AP1000 će doći na naše tržište u 2 scenarija:
- biće nabavljeni uskoro (~6-9 meseci) i biće dosta skuplji od trenutnog inventara iz istog ranga/od istog proizvođača;
- biće nabavljeni tek kada se trenutni inventar očisti (pr900 gen1/gen2, pp700, pp750, t-rex...)

Potpuno se slažem sa tobom Avramoviću.
Na žalost, evidentno je da je ovo malo tržište i da smo i mi korisnici vazdušnih pušaka i firme koje se bave prometom upali u "vrzino kolo".
Firme imaju zalihe koje ih opterećuju i ne mogu da ih se reše, a nama su nedostupne nove puške...
Ne vidim kako će se situacija koju si odlično opisao prevazići u dogledno vreme...

Мислим да лепо грешите са тим нагађањима. То што ја мислим да вреди купити само:
1) најбоље што постоји, или
2) најбољи однос цена квалитет.
То нема претеране везе са мозгом пошто не размишљају сви као ја.

Што се увоза тиче, лагери код нас нису превелики а ако не увезеш пре оне друге фирме онда ће та друга фирма попунити тржиште.
Истина је да постоје уходани системи увоза, дешавају се у одређено договорено време и није баш лако то мењати. Увоз ће бити кад је увоз предвиђен и тада ће долазити нови модели. Ван тога су могући само мањи контигенти од неког ближег препродавца.

Users who are viewing this thread

Back