Pozdrav, vazdušari i ostali strelci. Sada sam jako star, ali još kao dečkić sam dobio vazdušnu pušku od tetke. Bila je to mala Slavija, ništa na njoj nije bilo "fensi" - prednji nišan komadić okruglog čelika prečnika 2.5 mm otprilike, zadnji štancovan od lima - ali za mene je to bilo čudo tehnike. Za čudo, bila je precizna, pa sam njome voleo da gađam muve na zidu kuće. Posle sam imao jednu Zastavinu vazdušnu, ne znam koji model je bila - vrlo precizna ali slaba i stoga malog dometa. Posle dugo nisam imao pušku, decenijama, dok se odjednom nije u meni povampirio strelac-vazdušar. Nisam planirao ništa ozbiljno, tražio sam nešto jeftino pa je izbor pao na Gamo Black Shadow od 4,5 mm. Ispalila je 100 dijabola pa je parkirana na nekoliko godina. Kada sam ponovo rešio da budem strelac, zaključio sam da je to slaba puška,xxxxxxxxxxxx, pa sam kupio opet Gamo, ovaj put Replay Magnum 10x sa gasnim klipom. Odoh ja u širinu i dužinu, pa da skratim. Ispostavilo se da sam ja preslab za napinjanje te puške, pa svako gađanje liči na trening u teretani. Zato sam rešio da kupim nešto slabije, ali opet dovoljno jako i naravno jeftino. Izbor je pao, zbog još nekih razloga, na Snowpeak B11. Zbog nje vam se i obraćam. Da li neko ima iskustvo sa tom puškom? Vidim (YouTube) da neke puške imaju problem nastao kod usađivanja-presovanja cevi u glavu cevi (ja to tako zovem, ne znam naziv), gde dođe do suženja cevi na samom ulazu, pa kada dijabola nekako bude progurana kroz njega postane tako sužena da prosto ispadne kroz cev ako se ova okrene naniže. Naravno, preciznost takve puške je katastrofalna.
Zahvalan sam za svaki mogući odgovor i savet. Samo molim da mi ne preporučujete Dijanu ili nešto slično, jer rekao sam - jeftino, a Snowpeak B11 košta manje od 14.000 RSD.
Zahvalan sam za svaki mogući odgovor i savet. Samo molim da mi ne preporučujete Dijanu ili nešto slično, jer rekao sam - jeftino, a Snowpeak B11 košta manje od 14.000 RSD.
Last edited by a moderator: