Snowpeak B11

Status
Not open for further replies.

Bradati

New member
Pozdrav, vazdušari i ostali strelci. Sada sam jako star, ali još kao dečkić sam dobio vazdušnu pušku od tetke. Bila je to mala Slavija, ništa na njoj nije bilo "fensi" - prednji nišan komadić okruglog čelika prečnika 2.5 mm otprilike, zadnji štancovan od lima - ali za mene je to bilo čudo tehnike. Za čudo, bila je precizna, pa sam njome voleo da gađam muve na zidu kuće. Posle sam imao jednu Zastavinu vazdušnu, ne znam koji model je bila - vrlo precizna ali slaba i stoga malog dometa. Posle dugo nisam imao pušku, decenijama, dok se odjednom nije u meni povampirio strelac-vazdušar. Nisam planirao ništa ozbiljno, tražio sam nešto jeftino pa je izbor pao na Gamo Black Shadow od 4,5 mm. Ispalila je 100 dijabola pa je parkirana na nekoliko godina. Kada sam ponovo rešio da budem strelac, zaključio sam da je to slaba puška,xxxxxxxxxxxx, pa sam kupio opet Gamo, ovaj put Replay Magnum 10x sa gasnim klipom. Odoh ja u širinu i dužinu, pa da skratim. Ispostavilo se da sam ja preslab za napinjanje te puške, pa svako gađanje liči na trening u teretani. Zato sam rešio da kupim nešto slabije, ali opet dovoljno jako i naravno jeftino. Izbor je pao, zbog još nekih razloga, na Snowpeak B11. Zbog nje vam se i obraćam. Da li neko ima iskustvo sa tom puškom? Vidim (YouTube) da neke puške imaju problem nastao kod usađivanja-presovanja cevi u glavu cevi (ja to tako zovem, ne znam naziv), gde dođe do suženja cevi na samom ulazu, pa kada dijabola nekako bude progurana kroz njega postane tako sužena da prosto ispadne kroz cev ako se ova okrene naniže. Naravno, preciznost takve puške je katastrofalna.
Zahvalan sam za svaki mogući odgovor i savet. Samo molim da mi ne preporučujete Dijanu ili nešto slično, jer rekao sam - jeftino, a Snowpeak B11 košta manje od 14.000 RSD.

Last edited by a moderator:
Prvo, valjalo bi se predstaviti u odeljku namenjenom za to.
Drugo, zabranjen je lov vazdusnim puskama kod nas, samim tim i spominjanje istog na ovom forumu.
Trece, tesko da ces naci nesto bas toliko jeftino, jako, precizno i da nema ni jedan jedini problem... :( mislim da tako sto, kod nas ne postoji.

Nema tu ništa jako, to je 4,5 mm D kategorija. Za 4000 din više Cometa 220 je verovatno (neuporedivo) bolji izbor.

Zahvalan sam za svaki mogući odgovor i savet.
Prvi savet bi bio da na ovom forumu ne spominjete bilo kakvu vrstu lova vazdušnim oružjem, jer je to zakonom strogo zabranjeno. Ako vam puška treba za te svrhe, onda ovde nećete dobiti odgovor za vaša pitanja.

Prvi savet bi bio da na ovom forumu ne spominjete bilo kakvu vrstu lova vazdušnim oružjem, jer je to zakonom strogo zabranjeno. Ako vam puška treba za te svrhe, onda ovde nećete dobiti odgovor za vaša pitanja.
OK, hvala za savet, nisam znao, a nije lov u pitanju već uništavanje zveri koja mi je ubila najdražu kučkicu, pa me u tom smislu zakon ne zanima. Niko nema odgovor na ono što pitam, pa stoga zbogom. Niste bili korisni da bih provodio vreme ovde sa vama.

Ne vidim kako mogu da ukinem svoj nalog. Molim za uputstvo.

Због намерног игнорисања правила, бићете бановани и биће Вам забрањено даље писање.

Putuj igumane i moj dobronameran savet...nabavi jaču kučkicu, pa ti neće pacovi moći da je udave :ROFLMAO:
Мало неумесан коментар када је у питању нека животиња ... а против неких ствари се овде поримо. Бул , коментар ти вуче на дискриминацију старијих особа , можда овакво време утиче и на млађе .... ако имаш родитеље , схватићеш.

Deda Mile, posto sam sebe zoves deda, a meni tesko da bi mogao da budes, da razjasnimo neke stvari. Prvo, nemoj da se zalazes za nekoga ko je sa neumesnom namerom "uleteo" na forum, ignorisuci sva pravila istog.
Drugo, ne vidim sta ima neumesno kod mog komentara, na neciji post koji je daleko neumesniji od mog komentara?
Nije mi jasna tvoja uloga UN u celoj prici

Мало неумесан коментар када је у питању нека животиња ... а против неких ствари се овде поримо.

Човек каже да му је куна, животињица од кило ипо убила кучкицу и тражи Савет чиме да је одстрели (што је код нас забрањено).
Куна и пас су предатори само је пас далеко већи и јачи. Реално гледано куна (животињица мало већа од пацова) је могла да убије штене неког малог украсног пса и ја не видим бољи савет од "набави јачег пса" , не мора ни велики пас, сваки теријер ће да удави куну.

Шта је ту неумесно?

Deda Mile, posto sam sebe zoves deda, a meni tesko da bi mogao da budes, da razjasnimo neke stvari. Prvo, nemoj da se zalazes za nekoga ko je sa neumesnom namerom "uleteo" na forum, ignorisuci sva pravila istog.
Drugo, ne vidim sta ima neumesno kod mog komentara, na neciji post koji je daleko neumesniji od mog komentara?
Nije mi jasna tvoja uloga UN u celoj prici
Ја и јесам деда, да разјаснимо. Није битно какав је тај неки тамо лик и то да разјаснимо. Твоја опаска да набави јачег кућног љубимца је била са подсмехом. Не причам о том неком лику већ о кућном љубимци. Улога у целој причи ? Предпстављам да се сме прочитати што неко напише и дати свој коментар ... или ?
Не бих дужио ни себе оправдавао, немам разлога за то. Ствар је опште културе , по мени. Вујадине провери тачно шта је написао и задњи (смех) нисам видео да је написао , набаци јачег пса. Лик ме не занима , да подвучем.

Deda, deda, čovek napisao "ubila mi najdražu kučkicu...", a ti meni spočitavaš da li sam, ili nisam pisao sa podsmehom?
Da ti odmah objasnim, da, jesam pisao sa podsmehom, jer je čovek došao na forum sa namerom da nas sve ismeva.
Ali, i dalje ostajem pri svom stavu, ja npr. Imam jazavičara i staforda, znači to su džukci koji rade, a imam i labradora, on je psić za maženje. Tako da, moje kučkice teško da će kuna moći da udavi i to je bio i predlog liku koji se ubacio "nabavi jaču kučkicu", pa nećeš imati problem sa kunom.

Može naravno, ali čivavu nećeš pustiti da se šetka sama među zverima, čivavu staviš u džep, po mogućstvu neki unutrašnji i šetkaš mirne glave

Тако је мени мајка говорила када сам био мали. Ја само нисам могао да разумем да ли она у ствари не схвата чија је задња или себе рачуна као више биће. Ја сам то увек волео да остављам тако.

Овде морам да одржавам ред тако да ћу после ове Трифкетове завршне речи, ("последња" ми је увек звучало одвратно исто као и џукела или кучка) да закључам тему.

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back