SNOWPEAK P35 6,35mm

miri

Member
Pozdrav svima, planiram da uzmem neku PCP pusku i prvo sam planirao da
uzmem Stoger xm1 5,5mm, cena i izgled su me privukli iz prva, medjutim
sto sam vise citao o njoj, sve vise sam gubio interesovanje za nju.
Googlajuci dalje dosao sam do SNOWPEAK P35, i ako je razlika u ceni malo
veca, al sta da se radi. Tako da sam trenutno zagrejan za nju :D

Pošto dolazi u kalibru od 0,177 0,22 i 0,25, interesuje me sta joj
najbolje lezi. Dok sam citao i raspitivao se za xm1 rekli su mi da je
joj 0,22 bas ne lezi i da je bolja u 0,177 izvedbi, pa me interesuje
kakav je slucaj sa P35.

Sto se tice punjenja, planiram da je punim iz boce.

Sto se optike tice, za pocetak sam mislio neku jeftiniju da kupim, pa
bih je posle lako zamenio za nesto ozbiljnije. Ako moze neka preporuka.

Kupio sam P35 pre godinu dana i prezadovoljan sam.

Moja je 6.35 zato sto nije bilo 5.5.
Jedino sto fali toj pusci sto treba da se skinu ostre ivice i malo ispolira iznutra,
sto moze da ti uradi kolega skorpio ako je raspolozen.

E kolega da me ne shvatis pogresno , nisam mislio da ne valja u 6.35 , prosto zbog ne velikog cilindra I cene dijabola , ali ipak I u 6.35 puska je precizna ...

Videcu sta ima na stanju, ali pre bih uzeo u 6.35, sledece nedelje bi trebalo da idem da je kupim, nmg da docekam 🤣🤣🤣 odakle ste Skorpio?

Na kraju sam kupio Snowpeak P35 u 0,25cal, optika je porucena preko alija, ali ce stici u Nemacku, jer kod nas iz nekih razloga ne moze (msm da je neko naveo da optika preko 9 uvecanja ne moze da se poruci da stigne kod nas, ako je optika FPP). U pitanju je Vector Marksman 6-24x50 FFP, uhvatio sam nesto popusta koji traju do 29og januara kod njih, i koji promo code, pa je cena super ispala, stize iz magacina iz Poljske.
Nesto malo sam pucao iz puske, sve radi okej, magacin ne zaglavljuje, sto se preciznosti tice, o tome mogu kad stigne optika xD
Sa alija sam porucio i filling station, stigao za 12 dana, zacuđujuce veoma brzo.
Posto imam samo jedan magacin, mislio sam da porucim jos jedan, pa me interesuje da li je neko uzimao CARM magacine, da li da nadjem original ili da uzmem taj CARM?

Moracu onda da kupim jedan, jer ovaj sto dobijes uz pušku brzo ispraznim, taman se zaletim ono prazno xD tako da porucujem CARM od 10 dijabola. Da li bi jos neko uzimao mozda pa da o jednom trošku poštarine uzmemo par komada? :)
I optika je stigla, namontirao i upucao na 30m, s obzirom da sam potpuni amater dobro sam i uradio :D
20230209_232232.jpg
Šradu sam rasklopio pre neki dan da vidim sta ima unutra, iii u njemu ima malo opiljaka nzm je to normalno? dijabole ne kače pregrade u sraudu.
Do sada sam ispalio oko 150 dijabola i magacin je poceo malo da zapinje da tako kazem, nakupilo se opiljaka od dijabola i kad hocu da napunim oseca se da malo koci ali nije nista strasno, ali nema deformacije na dijabolama. Nzm koliko se vide opiljci na slici.
20230211_090030.jpg
Kupio sam i džak za gadjanje ili kako se vec zove, prvo sam bio napunio kukuruzom i onda sam sasvim slucajno nasao granulisanu recikliranu plastiku (10kg za 300din xD) ovde kod mene u Bečeju.
20230211_130210.jpg
Poruceno je još dosta sitnica za pusku, sunshade dugacki, paralax wheel, picatiny mount ring od 32mm da ga zakacim za rezervoar vazduha za bipod jer mi se bas i ne buši kundak. Treba da mi stigne i ronilacka boca, 300bari.

Stigla je u boca konačno, u Austriji sam je nasao, 12 litara 300bara. Atestirao sam je i sredio ventil, sad sam miran 5 godina.
Bila je bele boje i sva iskrzana, pa sam resio da je malo dovedem u red.
20230405_191815.jpg Kamuflažno CRVENOOO :mrgreen: sad izgleda kao PP aparat :D

Kineski filling station je super, ali sam imao jedan problemčić, punio sam par puta već pre toga i jednom u pušci je bilo 100 bara i ja polako odvrcem ventil i samo pukne nešto i vazduh krene da šušti, znači noge mi se odsekle, mislio sam da je na pušci nesto zveknulo, na manometru puske 120 bara pokazuje, zagledam je opalim jednom sve radi, dobro je :D i onda skontam da nije deo na filling stationu dosta bio zavrnut.
20230405_192006.jpg u ovom delu ovde gde je štafciger ima gumica koja ne treba da se vidi kao sto se sada ne vidi jer sam zavrnuo do kraja, uglavnom tu je probilo i izguralo gumicu iz lezišta. Živ sam se u*ro kad je to zveknulo :D
Sa pucom sam zadovoljan, na 60m sam najdalje pucao, toliko imam mesta u dvoristu, nikako da nadjem neko mesto gde mogu i dalje od toga. Punim je najvise na 230-240bara i uglavnom pucam do 120 pa je opet dopunjujem. Koliko imam korisnih hitaca nzm, uvek se zabrojim XD msm da potrosim 6 7 magacina po 7 dijabola, to je oko 50. Možda vise možda manje. Bio sam kod Skorpia cisto da je pregledamo, brzina se krece od 230 do 235m/s. Za sada ne diram nista i sto Skorpio kaže, pucaj i uzivaj :D
20230405_194309.jpg

Tako je - pucaj i uživaj, pa okači i neke slike meta, da vidimo kako to ide. ;)

Bice bice za koji dan. :D
Stigao je danas Carm magacin, 10 dijabola stane u njega, u fabricki 7, i nekako je jednostavniji za punjenje, ne zaglavljuje, lepo radi.
20230406_115511.jpg 20230406_115501.jpg
20230406_154507.jpg

Koji nosaci optike su bolji one piece ili two piece? Trenutno imam fiksne 2-piece sto sam dobio uz optiku i msm da su ti low profile, pa sam hteo neke malo vise da uzmem da vidim hoce mi biti zgodniji. Ova dva sam gledao pa ako moze neki savet
aae723419a908c7f10a7d27701304c89.jpg

5ce13ca5f2459ac6fca35654aa1c2a95.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Pa bolje je da uzmes stelujuce jer mozes da podesavas i po visini i po nagibu.
Ako uzmes fiksne moze da se desi da ti ne odgovara visina.
Ja bas imam te X-Accu i meni su ok. Ima i FX u ponudi nisu preterano skupi.

Po pitanju nosača optike, generalno tu bi možda bilo dobro uzeti nekoliko stvari u obzir: 1/ visina optike koja tebi odgovara prema anatomiji lica i visine oka. Ako postaviš visoko nosače i obraz ti "visi" u vazduhu, nije baš neki posao. Ako postaviš niske i moraš da položiš glavu na kundak u horizontalu, nije baš neki posao....Druga stvar, a u skladu je sa tvojim pitanje, a oko koje sam i ja imao u jednom momentu problem. Sa monoblok nosačima uvek postoji rizik da ne možeš da podesiš "eye releif" ili ti po srpski rastojanje oka od okulara optike, jer...razmak izmedju prednjeg i zadnje nosača diktira mogući položaj montaže optike u taj nosač, i kad kreneš da je podešavaš na lastinom repu puške, ne možeš postići adekvatan položja. To se obično desi kod dugačkih optika, nejdnakih dimenzija prednjeg i zdanjeg dela tubusa. Dakle, najbolje (ako je moguće) da poneseš optiku sa sobom, ako uzimaš monoblok, probaš na licu mesta kako optika ulazi u taj nosač i onda pretpostaviš, koliko ćeš imati korisne distance za štelovanje kad montiraš na pušku...zato su mnoblok uvek daleko komforniji, ali opet ne idu na jače springerice...i tako dalje i tako dalje....nadam se da sam malko pomogao...

Users who are viewing this thread

Back