Sortiranje dijabola

Pa da nastavimo od prvobitnih:

4.48-4.49 mm 36 kom 9%
4.49-4.50 mm 314 kom 79%
4.50-4.51 mm. 49 kom 12%
4.51-4.52 mm 1 kom

Radjeno je merenje tezine i izdvojena grupacija u okviru:

0.558-0.560 grama znaci razlika 0.002 gr.

Mrzilo me da brojim prezivele dijabole pa sam presao na poslednji test, testu konveksnosti:

Poslednji test prezivelo ravno 100 dijabola

Znaci: velicina 4.49-4.50 mm u tezini 0.558-0.560 grama, sa identicnim suknjicama 100 kom

3da267d226a1908ed3ec490fd887febd.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Krenuo u merenje tezine jsb exact 8.44 grain, 4.52. Lakse mi bilo prvo tezinu a posle glavu i na kraju suknjicu. Razocarenje qys je previo tri tezinske grupe svaka raspona 3 miligrama, ista metoda i za jsb.

JSB 6 grupa ( imao potencijalni za sedmu ) oscilacija u tezini od 0.532 grama do 0.564, da stvar bude gora poprilicno je lepo rasporedio 6 osnovnih grupa.

IMG_8330.jpg

Kako dokon pop i jarice krsti odlucio sam da udomim prvu selektiranu seriju qys u selektiranu kutiju koju sam napravio za tu priliku kapaciteta 196 dijabola ( kutija drvena je postojala pa sam iskoristio eva penu i obradio )

IMG_8329.jpg

Krenuo u merenje tezine jsb exact 8.44 grain, 4.52. Lakse mi bilo prvo tezinu a posle glavu i na kraju suknjicu. Razocarenje qys je previo tri tezinske grupe svaka raspona 3 miligrama, ista metoda i za jsb.

JSB 6 grupa ( imao potencijalni za sedmu ) oscilacija u tezini od 0.532 grama do 0.564, da stvar bude gora poprilicno je lepo rasporedio 6 osnovnih grupa.

View attachment 21094

Svaka čast na radu i trudu !

Živo me zanima kakve će biti grupe svake od šest frakcija JSB-a...kad planiraš testiranje ?

Testiranje cim otopli, jedino kakav sam baksuz leci ce joj neka grupacija jsb-a koja je minimalna u kutiji .

Za penu sam koristio busilicu i burgiju za metal od 4.2 mm ( ne za drvo jer za drvo imaju burgije od 4 pa potom od 5 mm ).

Montirao na stub i potom eva opiljke vadio pincetom.

Javljam desavanja sa jsb kad zavrsim druga dva merenja.

Slažem se sa tobom da je "nice to have" ZAN sizer set za 4.5 i imam konstruktivni predlog za sve koji su zainteresovani za ovu spravu.

Zašto ne bi recimo nas četvoro kupili kalibrator i delili ga po principu time sharing-a?

- Pellet Sizer ZAN Projectiles set za 4.5 mm kod Kraleta trenutno 227.27 €

Ko je zainteresovan, molim da mi se javi...

Nisam hteo ranije da se nadovezem, jer kad si dao predlog ja sam vec narucio, doduse usput sam naucio sve o uvozu kako su nazvali prese za proizvodnju municije. :) al boze moj konacno stiglo prosle nedelje a ja ni da ga pipnem koliko me osurio po dzepu no ne kaze narod svaka skola se placa no da ne duzim. Dizem nam bolest na visi nivo u susretu sa lepim vremenom. I lrvi problem sa kojim sam se sreo je i sta sad toliko sortiranja toliko opcija u ovoj operaciji jureci nulu na trecu decimalu. Planiram neke testove pa javljam cemu li je ili je samo jos jedan u nizu gedzeta za uzimanje para, jbg ne znas dok ne probas.1772568912833621.jpg
1772568888142880.jpg

@Arapin - izuzetno mi je drago što si uspeo da kupiš i uvezeš ZEN sizer i nestrpljivo iščekujem tvoje iskustvo !
Možda ćeš me spasti investicije od xxx€ (nisi podalio sa nama konačan iznos), a možda i motivisati da i ja nabavim...

Planiram jedan dan do barica pa na licu mesta da stancujem i isprobavam, javljam kad pa ako ima interesenata moze se igramo.

I konacno dunulo u ludu glavu da se igram, uzeo malo peleter, ukljucio peplexity i konacni proizvod sa komentarima na isti
5f4153beb280df929f72601eeae69167.jpg

Planiram jos da se igram pa onda sve sto se bude proizvelo ide na streliste da vidim ima libtu necega valjanog.

Metodoligija iza ovoga je i corava koka zrno ubode

Mislim da je sortiranje dijabola (kvalitetnih) poslednja stvar u nizu parametara koje daju vrhunski rezultat.

Većina nas neće nikada preći prag, kada sortiranje donosi rezultat.

Tehnika pucanja u kombinaciji sa dobro pripremljenom puškom su primat, a tu ima toliko posla da kad god misliš da je to to, shvatiš (ili ne) da imaš prostora da unaprediš okidanje, stav, položaj ruke, oka, obraza, punjenje, čitanje vetra, ... Pa onda opet puška, regulator, balansi, svaki šaraf da je zategnut koliko treba (mora).. sve to utiče više od kvalitetnih dijabola iz kutije.

Naravno pričamo o konstantnom pucanju po slabom vetru gde je očekivano da uvek pucate 245+ sa dijabolama iz kutije.

Takmičenja su drugi par cipela, ali i ona za početak nisu ništa drugo do nastavak svega što radite na treningu, a rezultat: pa ako ste uradili sve kako treba i on će doći. Upucati 245 i biti 5. Pa ok. I drugi su trenirali!

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

I konacno dunulo u ludu glavu da se igram, uzeo malo peleter, ukljucio peplexity i konacni proizvod sa komentarima na isti
5f4153beb280df929f72601eeae69167.jpg

Planiram jos da se igram pa onda sve sto se bude proizvelo ide na streliste da vidim ima libtu necega valjanog.

Metodoligija iza ovoga je i corava koka zrno ubode

ovako ti izgledaju dijabole posle provlacenja kroz razne dimenzije sajzera?

Yip, prve dve levo su provucene kroz sizer, treca je original, ali to sam menjao samo suknjice glavu nisam pipao, planiram sve velicine suknjica da testiram

Meni nikada posle provlacenja dijabole kroz sajzer nisu menjale formu.
Jedino sto je se menjalo je dijametar glave/suknjice oblik i duzina dijabole se nije menjao

Kozda sam previsi pritisnuo ali sumnjam probat cu sa blazim pritiskom pa kako ispadne

Users who are viewing this thread

Back