Steyr EVO 10

Kako covek gadja to je strasno. Ne izlazi iz crnog. A sada se polako koncentrise i na krug devetke. Da ide 3 x nedeljno u streljanu samo bi 10 gadjao. Svaka cast Joco, ja sam odusevljen
 
Hvala vam drugari. :)
Siguran sam da bi bilo mnogo bolje kada bih trenirao češće, ali obzirom na moje godine i koliko često pucam, ne mogu biti baš nezadovoljan, mada svakako težim boljem, iako mi to nije imperativ. Najviše uživam u gađanju i druženju.
 
Neverovatno je koliko se pauza u pucanju odražava na preciznost. Zbog objektivnih okolnosti, nisam pucao iz pištolja neko vreme i danas pun entuzijazma krenem sa pucanjem. Naravno, znao sam da će pauza ostaviti trag, ali nisam očekivao baš toliko. Prvih 15-20 hitaca nisam nikako mogao da nađem koncentraciju, kao ni ponovljivost na meti, a ruka je počela da me boli u ramenu ranije nego što sam očekivao.
Ipak, do kraja se stanje donekle popravilo, polako sam se smirio mentalno, popravio sam stav, nišanjenje i shvatio sam da se konačno vraćam u formu. Dakle, ko želi da bude precizan i ponovljiv, mora vežbati, vežbati, vežbati...
20230705_164727.jpg
20230705_170056.jpg
 
Iskren da budem, u jednom trenutku sam razmišljao da li da idem do streljane zbog paklene vrućine, ali je želja za pucanjem ipak preovladala. Naravno, kao i uvek, nisam se pokajao. Jer i kada je loše dobro je. Najvažnije je pucati. Što je najlepše, nisam bio jedini, bilo nas je još...

12072023a.jpg

Rezultati su relativno solidni, bilo je i desetki, tako da sam zadovoljan obzirom koliko često pucam.

12072023b.jpg
 
Da, pištolj me je, što bi rekli, baš "kupio". Navukao sam se opasno. Neverovatno zanimljiva disciplina, koja zahteva maksimum od strelca, koliko god to ne izgledalo tako kada se gleda sa strane. Stav, smirenost, koncentracija, mentalni pristup, disanje, fizička kondicija... ako samo jedan od ovih faktora omane, rezultati su katastrofa.
 
Sad znam zašto ja nikako nisam mogao da se naviknem na pištolj. Uvek sam ga koristio, dok mi je pored, na stolu, bilo hladno pivo. A pogled na pivo meni izuzetno ubrzava disanje...:ROFLMAO:
 
Danas je bio baš dobar dan za pucanje. Nema gužve, nema vrućine... samo uživanje.

slika1.jpg

Solidna meta (za moje mogućnosti), uz jedan neminovan flajer.

slika2.jpg

Na kraju i ćorava koka ubode zrno: dva puta za redom 10.8, skoro pa savršeno.

slika3.jpg

Što bi rekao naš narod - idemo dalje.
 
Pa da nastavim gde sam stao prethodni put... 😄

20230809_201631 – kopija.jpg

Danas lepo pucanje (zar pucanje može biti loše?), ali ne naročito precizno. Dekoncentracija je značajno uticala na preciznost pa ne kačim mete jer nema šta mnogo da se vidi. Ipak, povremeno sam uspevao da napravim i poneki dobar hitac.

20230809_182156.jpg
Bez obzira na sve, zadovoljan sam. Što bi rekla manguparija o sexu: kad je dobro dobro je, kad je loše opet je dobro.
A danas sam imao i pištoljsko društvo. Lep je i hromirano-zlatni Steyr, baš mi se dopao.

20230809_175621.jpg

Dakle - idemo dalje...
 
Back
Top