Steyr EVO 10

Danas malo uživancije i prijateljskog odmeravanja snaga. :) Izgubio sam od boljeg (bodovali smo kao finale do 16), ali ovi trenuci kada se gađa pod pritiskom mnogo znače za sticanje iskustva.

viber_slika_2023-12-13_17-31-40-343.jpeg

Kao i (skoro) svake srede, danas malo pucanja i malo druženja sa sjajnom ekipom ljudi.

IMG_20231220_164352.jpeg

Rezultati solidni, relativno sam zadovoljan, uz poneki flajer koji je moja greška u disanju i okidanju. Zanimljivo, ali tog momenta kada pritisnem obarač, odmah znam da sam pogrešio.

IMG_20231220_170253.jpeg

IMG_20231220_175532.jpeg

Malo atmosfere sa pucanja:

IMG_20231220_170730.jpeg

Idemo dalje...

Poslednje pucanje u ovoj 2023. godini.
Po čemu ću je pamtiti u pucačkom smislu? Po tome što sam ove godine konačno ispunio svoj dugogodišnji san i nabavio Steyr pištolj, što sam cele godine uživao u njemu i pucao.

IMG_20231227_172628.jpeg

I na kraju, i ćorava koka ubode zrno:

IMG_20231227_164312.jpeg

To bi bilo sve u ovoj godini. Nastavljamo u 2024... Živeli.

Juče posle dva i po meseca uzmem pištolj u ruke i... razočaram se. Pauza je ostavila traga do te mere, da na početku nisam mogao da se sastavim.

13032024a.jpg

Neverovatno koliko pauza uzme svoj danak po pitanju preciznosti, stava, okidanja...
Ipak, kako je vreme prolazilo, polako su stvari (donekle!) legle na svoje, pa je bilo i desetki:

13032024b.jpg

I na kraju, jedan savršeni pogodak.

13032024c.jpg

Naravno, ja nisam takmičar da mi od rezultata zavisi plasman, bitno je uživanje i pucanje u streljani sa prijateljima.
Znam da neću otkriti rupu na saksiji, ali mali savet bi bio: za konzistentnost je bitno redovno pucati i znojiti se.
Idemo dalje...

Danas malo uživancije i prijateljskog odmeravanja snaga. :) Izgubio sam od boljeg (bodovali smo kao finale do 16), ali ovi trenuci kada se gađa pod pritiskom mnogo znače za sticanje iskustva.

U januaru sam bio na nekom amaterskom streljačkom takmičenju. Na treningu ostvarim najbolji rezultat (za rezultat se gleda i vreme i krugovi). Na dan takmičenja dok čekam svoj red, puls ne silazi ispod 100 otkucaja u minuti (inače ispod 60 u mirovanju). Tokom 15 min. primenjujem nekavku tehniku disanja, spuštam tek na 90. Na liniji 90-95 otkucaja. Promašujem dva puta A zonu (negativni poeni) i ostvarujem 3. mesto. Nisam izlazio na takmičenja 2g.
(Sve je ovo rekreativno streljaštvo.)

Da... ogrmna razlika. Recimo, izađem na liniju, krene upucavanje i priprema, ja 'ladan kao špricer. Tog momenta kad sudija kaže "start" noge mi se odseku, ruka počne da drhti, srce da lupa... neverovatno.

🙂Kolko god da su naši turniri "opušteni" i najvažnije je druženje...baš se oseti razlika u odnosu na pucanje u dvorištu.Na prvom turniru nisam mogao da smirim končanicu,letela 2cm levo-desno

Moram priznati da sam se malo razmazio sa pucanjem u elektronsku metu, koja je realno znatno efikasnija od klasičnih papirnih meta. Neuporedivo lakše i brže očitavanje rezultata, nema privlačenja mete pomiću kanapa, bolja osvetljenost... U tom smislu mi je trebalo malo vremena da se "vratim" na papir, pa su i rezultati bili šareni.

27032024-1.jpg

Na slici gore je serija od 10 dijabola. Malo sam jurio nišan, ali bar su grupe koliko-toliko konzistentne.
Na slici dole je još jedna grupa od 10 dijabola, a malo se i hvalim bedževima. :D:giggle:

27032024-2.jpg

Realno, za moje pucačke mogućnosti poptuno je svejedno kakva je meta, ali ipak volim elektroniku. :D
Idemo dalje...

Apropo ove situacije sa slike koja mi nije bila baš najjasnija (dve solidno uske grupe, ali u dve različite visine), pitao sam ljude iz jedne FB grupe koja je posvećena pucanju iz vazdušnog pištolja i u kojoj ima vrhunskih strelaca i dobio prilično zanimljive i korisne odgovore. Koga zanima, neka iščita, ima svašta korisno da se pročita i nauči:

Pauza od čitavih mesec dana je ostavila trag... loše, ali nije ni važno. Bitno je uživanje. A i nema smisla da samo kačim dobre grupe i rezultate. 😁

IMG_20240508_164818.jpg

Na kraju sam se malo izvukao... 🫡

IMG_20240508_170022.jpg

Idemo dalje...

Tek da se vidi kako izgleda meta kada pucate posle skoro dva meseca sa jakim bolom u leđima pod terapijom. Katastrofa. Znam da nije dobro pucati u tom slučaju, ali želja je bila jača. Morao sam malo, jer rezultat i tako nije presudan u tom stanju.

IMG_20240626_162030_1.jpg

Postovanje za Jocu i ostale kolege sa foruma.

Jedan sam od brojnih koji se upecao i stvari vrlo brzo idu od " vazdusare za gadjanje limenki" do olimpijskog gadjanja pistoljem na 10m, jer su mi u streljani skrenuli da nisam los za pocetnika sa puskom, ali da mi bolje lezi pucanje pistoljem.
I sada je , posto ce jedan kompliment da mi ocigledno izbije neke novce iz dzepa, dilema je pala na vazdusni pistolj dostojan ovakvog poduhvata.

Jos uvek sam otvoren za sve opcije, te gledam i Walther LP500, Morini CM200, ali je Steyr Evo LP10 (E) najvise pominjan model na forumima i samim tim je usao u najuzi izbor.

I sada pitanje : razlika izmedju regularnog i kompaktnog model Steyr Evo lp10 ? Kompaktni je 5 cm kraci i 60+ gr laksi, sve ok - ali sta to zapravo znaci i sta dobijam a sta gubim ako se odlucim za kompaktnu verziju ovog pistolja?

Navodno je lompaktna verzija laksa za nisanjenje za nas kojima dolazi vreme da kupimo naocare, ali nisam nasao previse misljenja na ovu temu do sada. Unapred hvala.

Users who are viewing this thread

Back