Stit 2022 - vazdusne puske

herkules

Member
Kao iskreni patriota i ljubitelj svake vrste oruzja nasao sam se danas 30.4. na vojnom aerodromu ,,Pukovnik Milenko Pavlovic'' u Batajnici . Setajuci izmedju prikazane vazduhoplovne i kopnene tehnike na standu ,,Namenske'' iznenadjenje .Tri modela vazdusnih pusaka u cal. 5,5mm !Domaca proizvodnja , pcp tip , sve sa velikim tankom za vazduh . Integrisani prigusivaci , 95% metalna konstrukcija sa zanemarljivo malo plastike i gume na oruzju . Pitam momka za standom da li je ovo predvidjeno i za civilnu prodaju , ali mi je nesto neodredjeno odgovorio tipa jos se testiraju i sl. Na njima su bile neke skromne optike tipa Vomz , Pilad pa ih nisam smatrao bitnim za snimanje . Nevezano za konkretne pcp puske primetio sam da je vojska usvojila Kahles optike K 318 I (3,5 - 18 x 50).Pogledao sam kroz njih ocekujuci dobru sliku , ali ona je bila vise nego brutalno dobra ! Kontam da bi pomenuti model Kahles-a cucnuo na neke nase vazdusare k'o d... na nosu . Losa vest je da im je cena u skladu sa kvalitetom , tj. po recima predstavnika Namenske oko 2500 evra . Eto , ljudi to vam je friska vest na temu vazdusnog oruzja , pa ako neko moze da iskopa jos neku info na ovu temu od Namenske bice zanimljivo svima . Prilazem i par slika jedva uslikanih po velikoj guzvi .

Negde sam omanuo sa slanjem slika , ali valjda cu sa svojim vise nego skromnim poznavanjen racunara uspeti da ih ovde prezentujem . Stalno mi izlazi obavestenje da je fajl prevelik.

Moraš da smanjiš slike pre slanja.

Da nisu to puške iz ove teme?
https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=671&start=20

Jeste, to su te cuvene puske koje se svake godine iznose na izlozbe da pokazemo koliko smo dominantni i da smo vojni tigar takodje. sa sve kineskim bipodom za airsoft.
Nista me vise ne bi usrecilo od toga da se pokrene domaca prozivodnja bar zastave m56 pa da narod kupuje domace vazdusare a ne da uvozimo kineske, turske i vijetnamse vazdusare sumnjivog kvaliteta, koje ne mogu da traju ni 5% koliko su mogle domace sa polovine proslog veka.
A sto se tice proizvodnje nekom modela pcp puske domaceg dizajna, ne verujem da se odmaklo daleko od loguna.

Users who are viewing this thread

Back