Kao iskreni patriota i ljubitelj svake vrste oruzja nasao sam se danas 30.4. na vojnom aerodromu ,,Pukovnik Milenko Pavlovic'' u Batajnici . Setajuci izmedju prikazane vazduhoplovne i kopnene tehnike na standu ,,Namenske'' iznenadjenje .Tri modela vazdusnih pusaka u cal. 5,5mm !Domaca proizvodnja , pcp tip , sve sa velikim tankom za vazduh . Integrisani prigusivaci , 95% metalna konstrukcija sa zanemarljivo malo plastike i gume na oruzju . Pitam momka za standom da li je ovo predvidjeno i za civilnu prodaju , ali mi je nesto neodredjeno odgovorio tipa jos se testiraju i sl. Na njima su bile neke skromne optike tipa Vomz , Pilad pa ih nisam smatrao bitnim za snimanje . Nevezano za konkretne pcp puske primetio sam da je vojska usvojila Kahles optike K 318 I (3,5 - 18 x 50).Pogledao sam kroz njih ocekujuci dobru sliku , ali ona je bila vise nego brutalno dobra ! Kontam da bi pomenuti model Kahles-a cucnuo na neke nase vazdusare k'o d... na nosu . Losa vest je da im je cena u skladu sa kvalitetom , tj. po recima predstavnika Namenske oko 2500 evra . Eto , ljudi to vam je friska vest na temu vazdusnog oruzja , pa ako neko moze da iskopa jos neku info na ovu temu od Namenske bice zanimljivo svima . Prilazem i par slika jedva uslikanih po velikoj guzvi .