Strelci bez ambicija

glale said:
Glock17 said:
"..ja mislim da on to meni namerno radi..." :D :D :D

:D Maaa,neee... :lol: :lol: :lol:

..to je bata@glale replika iz video klipa bata@Ledenog dok testira "Hatsan135", a replika je upućena raspevanom pevcu, šta se posle snimanja desilo, samo nebo zna.... :cool: :D

Ledeni said:
... jer se mnogo toga poklapa ako uzmemo .308 i 1.000 jardi i .22 LR i 300 jardi.
Zanimljivo, to sam se i ja pitao kad je blo aktuelno pisanje o gadjanju na kilometar pa i vise vatrenim oruzjem.
Predpostavlja se da u oba slucaja idu iste optike (najbolje). U tom slucaju 'limit' sto se optike tice ja na 1000m. Da li je onda tacno da ako na 300m stavimo 3 puta manju metu da je opticki to slicna situacija? Odnosno da li je slican izazov gadjati odredjenu metu na 1000m sa .308 i tri puta manju metu na 300m sa .22lr

Mislim da je ovde ta sličnost između .22 LR i .308 Win najbolje objašnjena. Upoređivanje ta dva kalibra i njihovog učinka u smislu PRS upotrebe je pri kraju videa, od šestog minuta. Ima još klipova koji se time bave, ali je Džoel ili kako se već zove ovaj bradonja po meni to sjajno objasnio.

https://www.youtube.com/watch?v=3NsqUne6Qq0

Sprdnji sa nacionalizmom i tesko bolesnim ljudima nije mesto cak ni u kafani pa je obrisan post.

Ma sve je to fotomontaza.
Salu na stranu.
Svako ima svoje razloge zbog kojih se bavi streljastvom. Za mene to nije da pokazem grupaciju u 3cm na 25m daljine sa bocnim vetrom, stojecim stavom. Niti da bih se takmicio. Ima taj osecaj uzivanja koji ne moze da se opise recima. Ritual pred svaki opaljeni metak, zadrzan dah, mirna ruka. To je ono sto ja volim. Ljubav koju unosimo u ono sto volimo da radimo. Upravo to pokusavam da prenesem svojoj deci.
Uzivajte u onom sto radite.

Ovo je stari topic po datumu ali nista ne fali da se osvezi. Kao sto ste svi mogli videti, ja sam vrlo brzo po učlanjenju poceo ko blesav da postujem svoja iskustva. Po meni, motivi su vrlo jednostavni. Ubedjen sam da većina nas jednim delom(a neki i dobrim delom)hrane ovde svoju sujetu, pustaju sebi filmove kako su nekome bitni, (a pre svega samom sebi) pa će eto svojim uspesima pokazati da su bolji, vanstadardni, kosmički. Evo iz mog iskustva: kada sam pristupio ovoj "vazdusnoj sekti" ko manijak sam upijao sve sto su clanovi pisali i zamisljao kako i ja to mogu, jer Bože moj, lovac sam, pucao sam 100m i više i pogadjao. I ako se setite mojih prvih postova, to je bilo u stilu: eto, uzeo sam pušku pa bi da stignem do 50m, sav ponosam pravio grupe po 20cm i tripovao kako je to samo početak i biće to sve super. I što je najbitnije, mislio sam da jedna čekate da pročitate kako sam danas gadjao, ko da nemate pametnija posla i mnooogo pametnije topike. A šta čoveka zavara-kultura dijaloga. Forum svojim sadržajem te na neki način stimuliše, ne očekuješ kritiku, jer zašto bi to neko radio, svi imaju najbolju nameru, a moderatori i iskusni strelci te puštaju da se "širiš". Budimo iskreni, kome od nas pada na pamet, dok postuje neke svoje "uspehe" da pomislimo da neko drugi istovremeno čita to, smeška se i misli : e moj omladinac, gde ti fircaš, ja sam davno proštepo.
Trebas biti iskren prema sebi. pa kad ujutru ustaneš, pogledaš se u ogledalo i kažeš sebi: vidi lave, tamo negde ima decko koji pakuje 10 od 10 u istu rupu ili sa 1mm razlike, shvati, moras mnogo da vezbas, ne dve nedelje, nego dve godine! I nemoj više da ser... jer provaliće te da si folirant.
Onda će biti i realnih prikaza onih koji pucaju 50km sa 4,5gr olova.
Toliko
p.s. al sam ovo napiso, jbt, sam sam sebi car :lol: :lol: :lol:

Ja na te stvari gledam ovako.
Po meni najbitnija je iskrenost to jest da svako okači ono što je pogodio, razumem da kada ispucaš 20 meta u danu i da okačiš najbolje 2-3, i to kažeš.
Ja volim da vidim mete i opise gađanja i nekoga ko gađa 3cm metu na 90m i misli da je to loše, kao moj uvaženi kolega sash, ali isto tako volim da vidim i ako su pogoci na 10m sa naslona 2cm.
Po meni to nam sve pomaže da vidimo gde smo, i kako možemo da se popravimo i gde grešimo itd.
Ja nikada nisam imao neke izvanredne rezultate, naravno da bih voleo da ih imam ali treba biti realan.
Ponekad iz stava stvarno ispoucam dobru grupu i odmah se pohvalim ovde na forumu, ali i to sa namerom da pokažem da neko ko je kompletan duduk, i ništa nije znao o streljaštvu dok nije došao na ovaj forum, eto može sad, kad ga u.... da ispuca pristojno.
Ko god se podsmeva na ovakvom mestu tuđim grupama, puškama, opremi po meni treba pod hitno da ode da porazgovara sa ljudima koji su kvalifikovani za to, možda još nije kasno. Većina normalnog sveta nema potrebu da se podsmeva, a i ostale uglavnom to prođe u zabavištu.
Jedino što mi nije jasno u celoj priči su oni koji lažiraju rezultate. Pa pucaju sa naslona i predstavljaju kao da je iz stava ili oni koji ispucaju na 25m i onda kažu da je 75. Koga oni lažu?
Sve u svemu, ovo je predivan hobi gde svako može da nađe neki mali fah koji njemu odgovara i gde će možda sa vremenom postati dobar, a ako to još prezentuje ovde - još bolje.

Naša zajednica je relativno mala i ljudi se uglavnom poznaju. Ako ne lično, ono preko društvenih mreža, ili aplikacija za dopisivanje. Na našem Forumu se ljudi uglavnom poznaju i niko, baš niko normalan, nema nikakav motiv niti želi da bili šta lažira. Većini bi to bilo nekorektno, nekolegijalno i ispod časti. Ako neko i proba da lažira, brzo bude provaljen i tu se završava njegova karijera.
Svi mi smo ovde amtaeri i zaljubljenici i niko ne očekuje da pucamo kao takmičari. Tim pre je mnogo bitnije podeliti iskustva sa ostalima, sve rezultate gađanja, pa makar i lošije, jer samo tako možemo širiti znanje i sticati iskustvo.
Ja lično, uvek više volim da vidim lošiju grupu, ali realno ispucanu i prikazanu, nego obmanu kako neko puca u jednu tačku sa 50m mehaničim nišanima.
Sve je u poverenju i poštovanju ostalih kolega, ali i samog sebe.

Lovacke price. Prije neki dan covjek me ubedjivao da je vazdusnom pogodio pticu u letu na 50m
-vjerujes li?
Vjerujem sve. Ako je njemu lijepo da mu vjerujem meni je extra ako sam mu jednom rijecju uljepsao 15min zivota ;)

Evo ja prvi volim da se pohvalim dobrim grupama ili pogodcima,ali kao što sekretar reče napomenem da sam ispucao xy grupa i da su to odabrane. I dzaba nam hvaljenje kada odemo na neki skup ili takmičenje i onda vidimo gde smo i šta smo, a druge kolege i ko smo :D
Najbitnije je da uživamo u svemu ovome, a za grupe ko mari.
IMG_20220501_133735_copy_2560x1920.jpg
Uživajte ljudi u ovom hobiju i radite ono što vas čini srećnim.

Moj prosjek je ovakav
Prije neki dan sam upucao pusku na10m grupa oko 1.5cm na mehan nisan. Znam dobro da gadjam da se ne vracam u proslost dok sam trenirao streljastvo. Bio sam prezadovoljan sto nisam zaboravio i sto je grupa bila odlicna. A na 20m vec imam problem zbog blage kratkovidosti za neku manju metu.
Iz kuhinje gdje duvanim odaberem jednu metu velicine pola kvadrata na 25m sa naslona. Cisto da zvekne tamo dijabola.
Gadjam, nista se ne cuje. Aj rekoh malo cu da podignem po visini, opet nista.
Kada sam naslonio vrh cijevi na ivicu prozora mislio sam da je na spoljnoj ivici. Uglavnom se mogu pohvaliti da sam pogodio keder od prozora dosta skupog i ostetio ga na 2mjesta. Eto. Pravo u centar :lol:

Bravo bane, svi mi imamo tako neke ispade. Mislim da bi trebali da stavimo novu temu "dan kad sam uradio najvecu glupost sa vazdusnom puskom"
- otisao sam na streliste bez boce
- otisao sam na streliste bez dijabola
- jednom sam zaboravio stolicu
- toliko sam vrteo turet da sam pokvario optiku
- na prvoj optici sam mislio da je izostravanje paralaksa
ima sigurno jos dosta toga, ali ne mogu sad da se setim
verovatno sam potisnuo da se bih secao

mada sve to svakako pada u zaborav, bitno je da se puca i uziva

hahahaha Bane koji si ti meni kralj. Uveselio si mi dan.
Ovo me je podsetilo na totalnu drugu pricu gde sam se potukao sa koferom al to je prica za uz pivo i neko meze.

kircan said:
Bravo bane, svi mi imamo tako neke ispade. Mislim da bi trebali da stavimo novu temu "dan kad sam uradio najvecu glupost sa vazdusnom puskom"
- otisao sam na streliste bez boce
- otisao sam na streliste bez dijabola
- jednom sam zaboravio stolicu
- toliko sam vrteo turet da sam pokvario optiku
- na prvoj optici sam mislio da je izostravanje paralaksa
ima sigurno jos dosta toga, ali ne mogu sad da se setim
verovatno sam potisnuo da se bih secao

mada sve to svakako pada u zaborav, bitno je da se puca i uziva

Moze super je tema. MMMMM KAFANA. Vise moze da se nauci tu nego u biblioteci. Cim ustanem ja procitam 5-6 knjiga, kao refko u lud zbunjen normalan.
A posle veli kad dodje drustvo mi se ubijemo od citanja :D

DejanPavlovic said:
hahahaha Bane koji si ti meni kralj. Uveselio si mi dan.
Ovo me je podsetilo na totalnu drugu pricu gde sam se potukao sa koferom al to je prica za uz pivo i neko meze.

Drago mi je zbog toga. I ja jedva cekam da cujem-procitam tucu sa torbom :D

Users who are viewing this thread

Back