Swiss Arms Mod Fire

zoric

Active member
Nisam naišao na ovu spravicu ovde pa reko da je predstavim...pištolj marke Swiss Arms koji za svoju veličinu ima neverovatnu snagu, na 20-25 metara gadjanje limenki i paklica cigara nije nikakav problem,dok na 10m pravi pristojne grupice pogodaka!Kundak koji se navrće na njega mu daje neverovatnu stabilnost prilikom pucanja!Da li je neko imao priliku da proba ovaj pištolj?

96f9b428cf28bd311fb6d2ae53a2ce2d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ja sam ovakav hteo klincu za rodjendan da kupim, prodavac me odgovorio :shock: , kaze nije to to. Uzeo sam umesto njega GSG WF600 (bila 500 din. skuplja) i nisam se pokajao. Mislim da je ovo jeftina stvarcica sa kojom covek moze solidno da se zanima, plinka i sl. E sad koliko ce trajati, to ni milicija ne zna.

Pa ok GSG je puška ,ovo je ipak pištolj...:)

To ti kazem. Simpaticna sprava je ovo. Lepa zanimacija za relativno male pare. Daj baci neke slike sa gadjanja, meta..

Evo i fotki,pucano danas sa nekih 11-12m po vetru koji duva poprilično sa ramena bez oslonca...4 dijabole u crno,5 i 6 ima dva pogotka grupisano i ove ostale je rasuo vetar tako da ima 6 od 10 solidnih...meta je sa foruma ovde za daljinu od 10m.
be704099cf20a6861adcf032d37b0e42.jpg
da941a4d8c88dfb34a0798423b3b31dd.jpg

Bravo,nikada se ne bih setio toga,iako sam dugo razmisljao o Artemis CP2 koja liči na ovaj mod…

Pozdrav narode. Ako može mala pomoć u vezi ovog pištolja. Prvo da kažem da nemam mnogo iskustva u vezi vazdušnog oružja. Imam ovaj pištolj već par godina i povremeno sam pucao sa njim kada sam imao vremena i mogućnosti i za neke moje pojmove nije loš na 10 do 15m. Na većim daljinama ga nisam probao jer nisam imao gde, a da bi to bilo sigurno po okolinu. Kada sam ga kupio, uzeo sam ga jer mi nije bio skup za malo povremene zabave. Tada mi je prodavac napričao priče da je mnooogo jak, i od tih priča sam pola bacio u vodu. Pre neki dan sam kupio hronograf i rešio da izmerim napokon šta ja to imam. Pištolj ima specifikaciju 170m/s i 7.5J. Ako je ovo tačno težina municije bi bila 0,51g.
E sad nastaje moja nedoumica, Kada sam merio hronografom dobio sam sledeće rezultate
Municija 0,48g brzina 127,56m/s
Municija 0,56g brzina 111,08 m/s
Municija 0,51g brzina 120,92 m/s
I tu nastaje moja nedoumica. Kada se izračunaju energije to bude redom
3,9J...3,4J i 3,7J
To je sve vrlo daleko od onih 7, 5J kako reklamiraju ovaj pištolj. Posumnjao sam u hronograf, ali sam video da je član bojan ks, kada je pisao o prepravci imao sličnu brzinu.
Takođe sam našao na netu neki prikaz ovog pištolja gde čovek tvrdi da je municijom od 7,9 greina dobio brzinu od 550fps što bi u našim jedinicama bilo
0,51g brzina 167,68m/s i to je 7,17J što je blisko specifikaciji pištolja.
Moje pitanje je, da li nešto nije u redu sa ovim primerkom koji sam kupio, ili proizvođači debelo lažu kada daju specifikacije ili prave oružje ofrlje pa kako se kome zalomi?
Ako nešto nije u redu, šta treba pogledati da bi se doveo blizu specifikacije.?

Zdravo @Luconosa
Ja još uvek imam tu pucu (modifikovanu). Nije to puška ni za preciznost ni za jačinu. To ti je kao Fića među automobilima, ako nisam preterao mnogo.
Ali je dobra za početnike, zaninmaciju u slobodno vreme.
Možeš da je pojačavaš (ne savetujem), ali povedi računa kako to radiš. Čitaj na forumu, ima tih tema.
Pozdrav.

Users who are viewing this thread

Back