Test Raznih Slagova 5.5

Username_nn

Member
U Panimu su danas dobili H&N Testere slagova, kupio sam od svakog po jedan sto izadje oko pet hiljada dinara.

Ako nekog zanima i hoce sve sam da ih isproba neka ode sto pre zato sto mislim da ima samo nekoliko pakovanja. Postoje 3 razlicita seta:

Heavy Slugs od 30 do 40gr 5.51mm
Slug HP II od 21 do 30gr u 5.51mm i 5.53mm

Za sada sam testirao samo Heavy Slugs pocevsi od 40gr:

IMG_2024-10-17-181838.jpeg
40gr pocetni pritisak 200bar

IMG_2024-10-17-181854.jpeg
38gr pocetni oko 215bar

IMG_2024-10-17-181906.jpeg
36gr 200bar

IMG_2024-10-17-181927.jpeg
34gr 200bar

IMG_2024-10-17-181937.jpeg
30gr 200bar
(pogresio sam i zamislio se pa upisao 34gr umesto 30gr na meti trudeci se da svuda raspored teksta bude isti i prepisivajuci sa predhodne. Takodje poremetilo me je, ovo je jedina meta koju sam ponovio tj uzeo novu zato sto sam sa prvih 5 napravio grupu nalik liniji odozgo na dole zato sto sam napunio na preko 220bara umesto 200, pretakajuci iz boce sam odvrnuo malo jace.)

IMG_2024-10-17-182001.jpeg
Pakovanje gore testiranih slagova

IMG_2024-10-17-182009.jpeg
Druga dva pakovanja.

Ove grupe su pucane nakon sto sam predhodno probao svaki slag izmesano na 2,3 mete i odma posle sto sam isprobao ZAN Slagove koji su me odusevili:

IMG_2024-10-17-181817.jpeg
ZAN Projectiles 20gr, 200bar 15m 10komada.

IMG_2024-10-17-185326.jpeg

Takodje kad pisem 200 bar to je preko 190,195 do 200, kad je preko 200 napisem >200 nisam sad tacno centrirao svaki put na 200 ali sam se trudio da bude sto preciznije…

Na Stoger XM1 kad je preko 210bar prvi slag uvek leti vislje, sto visi pritisak od 210 to vislje prvi mozda cak i drugi leti, inace kad ga punim gledam da ne predje 200 zbog preciznosti ali se nekad omakne, takodje ispod 130bar krecu da padaju nisko, a 120, 110bari i ispod vec bas znatno krecu da padaju nisko 1,2cm nize svaki na 15m.

IMG_2024-10-17-182052.jpeg
To znaci da sa ovom puskom zbog bas malog rezervoara prvih 10slagova od 200 bari na dole ima da budu naj precizniji, tu je posle prvih 10 ona onda mozda na 160,170bari, posle moze da opali eventualno jos 10 isto preciznih nakon cega (sve zavisi svaki put je drugacije) moze nekad da izgura jos od 2,3 do 5,6 pre nego sto krene da primetno opada preciznost u smeru na dole po meti, ali sto se sa vece daljine puca to primetnije i brze opada.
Za plinking na 15m ima sigurno 28 do 30 dobrih slagova, mozda malo vise diabola.

IMG_2024-10-17-182112.jpeg
Sve grupe danas su pucane samo sa jastuka jednom rukom bez da sam prdrzavao cev. Za to sam stavio one velike oringe napred, a danas je poceta izrada prednjeg alu nosaca cevi koji ce biti mozda jos bolje resenje.

IMG_2024-10-17-193831.jpeg
Debljina zida smanjena na 5mm mozda je u finalnoj seriji smanjim na 4mm ako 5 bude na oko debelo posle anodizacije u crno. Kad isprobam kacim da li je dobro ili ne, pa ko isto ima Stoger XM1 i mozda zeli da proba mogu da posaljem. Izmedju jos ide sraf M2.5 dugacki koji ce da pritegne cev i bocu blago da drzac ne kliza pri pucanju. Tolerancije bi trebalo da su bas precizne i da sve bude u milimetar tacno, pribacu i gledati da napravim naj bolje sto moze.

Planiram da mog Stogera isto pretvorim u naj precizniju mogucu verziju te puske, pored dobrih slagova moracu da nadjem dobrog oruzara da mi zameni ili napravi nekoliko tih njegovih transfer portova koje i reklamiraju po internetu dok nadjem naj bolji.

Attachments

• IMG_2024-10-17-192332.jpeg
    IMG_2024-10-17-192332.jpeg
    89.4 KB · Views: 9
Last edited:
Da ne bi lomio glavu oko ovog barel banda, imaš gomilu 3d modela online. Koliko vidim isto je i za pr900w i dianu stormrider.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Trebalo bi probati i FX-ove "hibride". Ja trenutno nemam vremena (a ni prostora-udaljenosti) da testiram sa M16.
Video sam FX super izgledaju ali se za 2000 i nesto rsd dobije duplo manje (samo 100kom), ne znam da li su duplo bolje mozda i jesu videcu i njih.

H&N mi se svidja zato sto su ove od 40gr bas bas dugacke mozda bi u stogera moglo da stane max 60gr pre nego sto ne bi mogle da udju ni u single loader. Ja imam teoriju da sto su duze da bolje i stabile lete, kao strela.

Kad bi neko pravio tako dugacke ali isto kao hibrid pozadi da su suplje voleo bi da probam.

Top za taj M16 meni se bas bas svidja i kazu da je isto super precizan, cak se manje cuje od mog Stogera zato sto ima fabricki moderator.

Da ne bi lomio glavu oko ovog barel banda, imaš gomilu 3d modela online. Koliko vidim isto je i za pr900w i dianu stormrider.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
Video sam te 3D ali nije isto Diana i ovaj zato sto Stoger ima neki plasticni barrel shroud koji cev cini iste debljine kao sto je boca oko 20cm…

Ali mogu da stavim StormRider cev umesto moje cevi i suprotno, ali nije istog obima pri kraju. Uzeo bi SR cev zato sto na nju mogu da stavim moderator da se manje cuje.

Metalni ce bolje da izgleda od 3D i bice dugovecniji, izgledace kao fabricki tako.

Evo moj test Slug HP II 5.53mm:

IMG_2024-10-18-152156.jpeg
30gr Prilicno velike lako se pune i izgledaju stabilno.

IMG_2024-10-18-152210.jpeg
27gr Isto krupne i lako se rukuje sa njima precizne.

IMG_2024-10-18-152224.jpeg
25gr Meni omiljene u ovom setu, pre sam ih isto koristio i mislim da su mozda naj bolje od ovih u ovom setu. Dovoljno su krupne da moze sa njima lako da se rukuje i dovoljno dugacke i velike da stabilno lete.

IMG_2024-10-18-152235.jpeg
23gr Takodje precizna diabola ali jako sitna. Po meni gura granicu toga sta je pre malo bar kod H&Na u ovoj seriji.

IMG_2024-10-18-152249.jpeg
21gr Mala sitna i tesko se puni, mislim da zbog velicine tj. zato sto je tako kratka moze da dodje do manje stabilnog leta. Trudio sam se da drzim pusku na istoj tacki (centru mete) i da okidanje bude sto perfektnije i nakon okidanja da puska ostane stabilna ali se kod ovih desavalo da se grupe otvore ili bude neki flajer ili dva ili se podele pola na jednu pola na drugu stranu. Posle trece mete sam odustao! Samo za ovu grejnazu sam zbog flajera morao da ponavljam mete pomislio sam i da je nesto do puske ili mene ali kad uzmem na primer 25gr sve je super.

Mozda ovo sto mene muci na 21gr vasoj pusci i cevi ne bude problem ali mislim da ako hocete 20gr bolje da probate i ZAN Projectiles 20gr slagove.

Moja preporuka od ovih svih HP II 5.53mm sa Stogerom pucano je 25gr, a ko zeli malo tezi slag 27 i 30gr su isto ok na ovoj daljini bez vetra, nisam siguran za vece distance i vetrovite uslove. Na 15-20m mislim da nema potrebe za tezim slagom od 25gr bolje vise slagova u pakovanju nego tezi bez boljih rezultata.

I ove druge Slug HP II 5.51mm:

IMG_2024-10-18-174432.jpeg
30gr

IMG_2024-10-18-174441.jpeg
27gr ovu sam ponovio misleci da sam ja pogresio ali nije puno bolja od ove pa sam zadrzao prvu, obe su imale flajer u stranu.

IMG_2024-10-18-174450.jpeg
25gr Kao na 5.53 modelu i ovaj 5.51 u 25gr idealno lezi mom Stogeru bar kako ja mislim.

IMG_2024-10-18-174458.jpeg
23gr me je iznenadilo posto na 5.53 varijanti na njima kao da sam imao opad preciznosti ili mi se tako ucinilo.

IMG_2024-10-18-174530.jpeg
21gr takodje mislim da su preciznije, ali mi je ne shvatljivo da tako mala razlika u debljini moze bilo sta tu puno da znaci.

Izmedju svih testiranih zakljucujem da na 15m sta god da uzmete od H&Na maltene nece imati neki znatan uticaj.

Meni se naj vise svidjaju 25gr varijante u HP II i 40gr, 34gr i mozda 36gr u Heavy Slugs seriji. Svakako mislim da je Heavy Slugs serija pun pogodak za H&N i bas bi voleo da naprave 50 i 60gr varijante koje su jos duze ali bi voleo da pozadi imaju haljinu kao diabole mislim da bi jos bolje i stabilnoje letele.
Ovo bi isto voleo da vidim za 4.5mm…

Bonus nove za mene JSB Exact Jumbo Beast!
IMG_2024-10-18-174550.jpeg
Bas bas dobre i kvalitetne, to je ta dugacka suknja koju bi voleo da vidim na slagovima.

Imao sam osecaj kao da u prstima drzim malog skakavca, a ne diabolu!

To me je inspirisalo da uporedim jos neke koje imam i cesto koristim ovih dana:

UMAREX 200 Power Ton:
IMG_2024-10-18-174613.jpeg

JSB Exact Jumbo Heavy:
IMG_2024-10-18-174627.jpeg

JSB HADES:
IMG_2024-10-18-174638.jpeg

Walter MaximaThor 200:
IMG_2024-10-18-174652.jpeg
Ove su mi do skoro bile omiljene, ali vise ih nema u Snajperu. Imaju debelu suknju puniju i mislim da im to pomaze da se ne deformisu i bolje lete, ali sad mislim da JSB Jumbo Beast imaju mozda jos bolju, a svakako su jos duze i teze.

Evo jos jedna zato sto sam pokusao da napravim bolju grupu pre nego sto padne mrak:
IMG_2024-10-18-174704.jpeg
Ali mi je na desnoj opao pritisak u boci pa je krenulo da pada, dopunio sam pritisak i onda su letele visoko pa sam ispalio 10ak mozda i vise da se stabilizije.
Posle sam pukao grup levo ali su opet pale tj jedna je uletela ispod prve pa sam treci opalio ciljajuci u 11 ispod centra i 4 i 5 opalio ciljajuci u 10 i 10 levo i desno od centra u gonji kraj ili odma iznad oba broja i ukenjalo me pa sam nacrtao nosatog cikicu.

Inace sa ovim Walter sam pre sa tacno upucanom optikom bas precizno mogao uzastopno da pogadjam brojebe po meti zato ih volim.

Sad kad gledam ovaj Stoger mozda naj vise koci taj spor ali malo primetan opad regulatora dok se gadja, nadam se da ce to malo popraviti novi transfer port posto bocu vecu na njega ne mogu da stavim.

Last edited:
Ako je tako, koja je svrha testirati ih na 15 m sem uzaludnog trošenja i onako ne baš jeftinog olova?
Upravo to htedoh pitati...čemu? Ne znam ni za dijabole da li ima svrhe u 5.5 i iznad kalibrima pucati/testirati nešto, a pogotovu za slug municiju na toj daljini, šta se očekuje dobiti kao rezultat testa...da su dobri i svi biju u 5 mm :)

Definitivno volim da vidim rezultate bilo kakvog novog testiranja,ali u ovom slučaju,kako je kolega Trifke naveo,samo je gubljenje vremena i para u pitanju.Slag ti služi da se izbori sa vetrom na daljinama preko 50 m,tačnije tamo je u prednosti u odnosu na dijabolu.Probaj ako imaš uslova da gađaš na 30 pa na 50 m,iznenadiće te rezultati.

Nije baš da sam nešto pratio priču o slagovima ali koliko znam koriste se za gađanje na većim daljinama. Ako je tako, koja je svrha testirati ih na 15 m sem uzaludnog trošenja i onako ne baš jeftinog olova?
Nisam znao da li ce imati efekta na manjim daljinama ili uopste, nemam puno iskustva sa tim pa ucim.

Sad bar znam da su svi maltene isto precizni, a da je jedini nacin da se odabere pravi da se puca na 100m i vidi koliko tezak puska moze da izbaci a da ne opadne puno domet i da ne trosi puno vazduha.

Stoger ne mogu da stelujem i ima malu bocu pa cu morati da sacekam da kupim bolju pusku za to, cekam da vidim u Panimu sta se desava i hoce li moci da mi nabave FX DRS PRO .22 a od veceras kako gledam po netu se dvoumim i za Impact M4 .22 zato sto moze da se stavi ogromna boca, ali isto na DRS mogu da prikljucim moju bocu od 6L sa stane i isto samo pucam ne ometano stotine slagova ili diabola.

Videcu jos sta cu od te dve, DRS PRO mi se bas svidja, a sad mi je i M4 posto lep bas tesko odluciti a ne bi da uzimam dve skuplje puske bar ne za sada dok se igram sa ovim jeftinijim da ih utegnem koliko mogu iz hobija zato sto bi me mozda de motivisalo.

Definitivno volim da vidim rezultate bilo kakvog novog testiranja,ali u ovom slučaju,kako je kolega Trifke naveo,samo je gubljenje vremena i para u pitanju.Slag ti služi da se izbori sa vetrom na daljinama preko 50 m,tačnije tamo je u prednosti u odnosu na dijabolu.Probaj ako imaš uslova da gađaš na 30 pa na 50 m,iznenadiće te rezultati.
Mrzi me da idem do strelista zato sam kuci napravio par meta da mogu da uzivam na miru i igram se.

Iskreno ocekivao sam da cu naci nesto od slagova sto gadja kao laserom u istu tacku gde nanisanim na 15m, ali sada vidim da na manim daljinama dijabole cak preciznije rade. To nisam znao bar sam sad shvatio.
Videcu da napravim na vikendici neke mete na vece daljine ali sad ide lose vreme i ne bi da po travi i blatu setam 100m tamo i nazad, ali videcu mozda i odem da isporbam.

Sad bar mozda malo bolje znam sta bi poneo, ali opet cu morati sve u jednom momentu da ponesem zato sto ne znam kako ce biti kad povecan daljinu. Za to ipak cekam da uzmem bolju pusku, naumio sam jednu samo da vidim da li cu uspeti ovde da je nabavim.

Upravo to htedoh pitati...čemu? Ne znam ni za dijabole da li ima svrhe u 5.5 i iznad kalibrima pucati/testirati nešto, a pogotovu za slug municiju na toj daljini, šta se očekuje dobiti kao rezultat testa...da su dobri i svi biju u 5 mm :)
Vidi kad sam poceo mislio sam da su sport hunter diabole bile naj bolje, vremenom sam naletao na sve bolje i bolje. Slagovi koje sam tada pucao su bili jos precizniji i u okviru su zadrzavali preciznost.

Zato sam pomislio da mozda ima jos boljih ili ko zna sta slagova, kako bi eng rekli trazio sam sveti gral (Holy Grale) u svemu i pokusavao da polako napredujem kako bi mi bilo sto zabavnije i sam sebi zadavao nove projekte gde mogu nesto da pobojsam, unapredim i naucim.

Bez obzira sto vama koji znate ovo deluje suludo ja sam bar nesto novo naucio i mislim da je ovo jos jedan mali uspeh, takodje mi je drago da sam to podelio zato sto mozda sad neko kao ja od pocetnika ovo moze da vidi i nauci bez da trosi vreme skrabajuci i po metama i uzaludno puniti bocu posle svakih 5 okidanja, mazajuci se gelom i juriti sa komarcima u senci. Ja inace mnogo toga ne verujem dok sam ne vidim i mozda je ovo zapravo bilo super iskustvo is prve ruke, posto ako nesto zacrtam moram da uspem ili da vidim zasto to nije dobro ili izvodljivo da bi odustao inace mi bude tesko da se koncentisem na bilo sta drugo dok to ne izguram.

Ali bilo je zabavno.

Last edited:
Za 15m uzmi JSB heavy i probaj, skoro svakome ta dijabola lezi (skoro)
Sa njom na 100m dobijam bolje rezultate nego sa slagovima, ovo sto su ti napisali je tacno, uzaludno testiras na 15m jer nema efekta. Na 15m Sport S filed target ide u istu rupu bez problema, mala je to razdaljina.

Drugo, iz tvoje price sam skontao da ta puska nije regulisana iako bi XM1 trebao da ima regulator. To bi znacilo da trebas imati prilicno ujednacene brzine do donje granicne vrednosti pritiska. Da bi ovo ispratio i eliminisao gresku sa brzinom tj. pritiskom pozeljno je da prilikom tog testiranja pucas "kroz" hronometar.

U svakom slucaju radi sve sa uzivanjem kao i do sada! ;)

Za 15m uzmi JSB heavy i probaj, skoro svakome ta dijabola lezi (skoro)
Sa njom na 100m dobijam bolje rezultate nego sa slagovima, ovo sto su ti napisali je tacno, uzaludno testiras na 15m jer nema efekta. Na 15m Sport S filed target ide u istu rupu bez problema, mala je to razdaljina.

Drugo, iz tvoje price sam skontao da ta puska nije regulisana iako bi XM1 trebao da ima regulator. To bi znacilo da trebas imati prilicno ujednacene brzine do donje granicne vrednosti pritiska. Da bi ovo ispratio i eliminisao gresku sa brzinom tj. pritiskom pozeljno je da prilikom tog testiranja pucas "kroz" hronometar.

U svakom slucaju radi sve sa uzivanjem kao i do sada! ;)
Hvala probao sam EXACT Heavy ali u 4.5mm ovih dana bas.

Evo upravo sa njima osurio iz dosade ovo dok sam sedeo u dvoristu i cekao nesto za posao:
IMG_2024-10-25-163637.jpeg
Nisam ih sortirao tako da mislim da malo vise saraju ili se ja nisam trudio…

IMG_2024-10-25-164020.jpegIMG_2024-10-25-164034.jpeg

Posle se osetio lose nesto cudno vreme mozda ili sto sam osto celu noc u firmi budan, sta znam pa reko da pribam nesto da nacrtam:
IMG_2024-10-25-164050.jpegIMG_2024-10-25-164107.jpegIMG_2024-10-25-164117.jpegIMG_2024-10-25-164131.jpegIMG_2024-10-25-164138.jpegIMG_2024-10-25-163626.jpeg
Ne znam koliko sam nadaren za ovaj tip umetnosti ali me drzalo budmim taman, top su JSB EXACT Heavy mora da probam i za 5.5mm nego eksperimentisem sa onim Stogerom sto sam gore iznad koristio da pucam pa cu sacekati da sve resim i onda da vidim da li je precizniji taman sa tim blagim modifikacijama za sada.

Vidi, svi smo prošli kroz razne faze učenja.

Vidim da pričaš o veličini boce, koja ti je mala pa razmatraš kupovinu M4.

M4 je izuzetna puška ali je za nekoga koga mrzi da ude na strelište to samo bacanje para iskreno.

Verujem da je puška koju imaš i više nego adekvatna da se izbori na 18m i da pokaže neku solidnu preciznost. Kao prvo, da ponovim ono o čemu je bilo dosta reči - koristi dijabole, preciznije su.

Pre svega, cevi se prave različito za slagove i dijabole, i osim kada govorimo generalno, uglavnom su cevi na puškama koje nisu u startu namenjene za 100+m cevi kojima najbolje leže dijabole.

Kod dijabola imaš puno faktora, ali za početak imaš te koje imaš, i iz mog iskustva su solidne. Onda istražiš po forumu na kojoj brzini su one najpreciznije, i podešavanjem čekića i regulatora podesiš brzinu dijabole na onu koja ti treba. Takođe, treba da pratiš da li je brzina konstantna, to je ključ preciznosti.

Za sve to ti treba hroni, koji je drastično manja investicija od M4.

Kada se poigraš brzinom dijabole i nađeš onu sa kojom je ta dijabola ispaljena iz tvoje puške najpreciznija, moći ćeš da znaš da li je dijabola odgovarajuća.

Ako nisi zadovoljan, druge dijabole pa Jovo nanovo.

Preciznost može da zavisi i od optike ali verujem da na 18m to i dalje nije faktor.

Dodatno, kod BR na tako maloj distanci, strelac može biti faktor, ali osim ako ne radiš nešto baš uvrnuto, margina za grešku nije velika na tako male daljine.

I za kraj, jedan životni savet - prvo se čita pa se posle piše. Ovaj forum, uz sve svoje mane, ima izuzetno puno već zapisanih iskustava ljudi, i sve što ti radiš je neko već radio, bez da imaš neku zaista bizarnu situaciju, a to ovde nije slučaj, rekao bih.

Videćeš kad prođe neko vreme, nije interesantno kada imaš pušku koja sa oslonca gađa u istu rupu, radost i osećaj zadovoljstva najviše proizilazi iz samog procesa i putovanja od početka do tog stadijuma da sve radi savršeno.

Ako sam nešto čoveku pogrešno napisao, molim kolege da me isprave.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Kod dijabola imaš puno faktora, ali za početak imaš te koje imaš, i iz mog iskustva su solidne. Onda istražiš po forumu na kojoj brzini su one najpreciznije, i podešavanjem čekića i regulatora podesiš brzinu dijabole na onu koja ti treba. Takođe, treba da pratiš da li je brzina konstantna, to je ključ preciznosti.
Све суштински, кратко, једноставно и прецизно речено. Додатне информације о свакој врсти JSB дијабола могу се пронађи и на њиховом званичном сајту. Конкретно, линк за карактеристике EXACT Heavy дијабола је https://www-schulzdiabolo-cz.transl...=en&_x_tr_tl=sr&_x_tr_hl=sr-Latn&_x_tr_pto=sc

Vidi, svi smo prošli kroz razne faze učenja.

Vidim da pričaš o veličini boce, koja ti je mala pa razmatraš kupovinu M4.

M4 je izuzetna puška ali je za nekoga koga mrzi da ude na strelište to samo bacanje para iskreno.

Verujem da je puška koju imaš i više nego adekvatna da se izbori na 18m i da pokaže neku solidnu preciznost. Kao prvo, da ponovim ono o čemu je bilo dosta reči - koristi dijabole, preciznije su.

Pre svega, cevi se prave različito za slagove i dijabole, i osim kada govorimo generalno, uglavnom su cevi na puškama koje nisu u startu namenjene za 100+m cevi kojima najbolje leže dijabole.

Za sve to ti treba hroni, koji je drastično manja investicija od M4.

Kada se poigraš brzinom dijabole i nađeš onu sa kojom je ta dijabola ispaljena iz tvoje puške najpreciznija, moći ćeš da znaš da li je dijabola odgovarajuća.

Ako nisi zadovoljan, druge dijabole pa Jovo nanovo.

Preciznost može da zavisi i od optike ali verujem da na 18m to i dalje nije faktor.

Dodatno, kod BR na tako maloj distanci, strelac može biti faktor, ali osim ako ne radiš nešto baš uvrnuto, margina za grešku nije velika na tako male daljine.

I za kraj, jedan životni savet - prvo se čita pa se posle piše. Ovaj forum, uz sve svoje mane, ima izuzetno puno već zapisanih iskustava ljudi, i sve što ti radiš je neko već radio, bez da imaš neku zaista bizarnu situaciju, a to ovde nije slučaj, rekao bih.

Videćeš kad prođe neko vreme, nije interesantno kada imaš pušku koja sa oslonca gađa u istu rupu, radost i osećaj zadovoljstva najviše proizilazi iz samog procesa i putovanja od početka do tog stadijuma da sve radi savršeno.

Ako sam nešto čoveku pogrešno napisao, molim kolege da me isprave.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Bravo, da vidim to maltene sve sto si napisao sam usput i skapirao.

Razumi da je meni zadovoljstvo da izadjem napolje u prirodu i ovo mi dodatno pomaze u tome, sednem polako ispucam koju metu malo prosetam tamo i nazad 30m svakih 5,10min taman... Kad se umorim zalegnem i zagrlim pusku dok se malo smrke pa napadnu komarci i onda se povucem u kucu, iskreno super opustanje za svaki dan bez da mora bilo gde da idem.

Kapiram isto sad to sta pricas za diabole i slagove, ali iskreno dok sam ne probam da se uverim u praksi od dosta toga jednostavno ne odustajem tek tako.

Puske u dvoristu mogu da pucam svaki dan, ali ne mogu bas svaki dan da ugrabim vremena i da se spakujem i odem negde na streliste van grada gde mora da cekam mozda na liniju ako je vikend i guzva, ima drugih ljudi sa kojima mora da se deli mesto itd. takodje razmisljas da li ce neka budala da prsne i ko zna sta uradi. Jednostavno nije takav uzitak, ok mi je to par puta mesecno svaki drugi mesec.

Ove moje vazdusne po meni jesu super za ovo sto radim, one i ti slagovi i diabole mi daju sansu da vidim i probam mnoge nove stvari i kombinacije, pomognu mi da odvojim vreme i koncentrisem se, da se potrudim, to me probudi i pruzi radost, dodatno me oraspolozi…
Ti si verovatno isto voleo da probas mnogo toga cak i kad ti neko kaze sta ce da bude i kako cisto da bi to iskusio sam iz prve ruke, po meni ako nikoga ne povredjujes time i ne pravis stetu to verovatno nije nista lose.

Jednostavno mi sve sto sam ovde postovaljo pruza uzitak, zato sam to i radio.

Takodje uzitak imam da ovde podelim svoje iskustvo i osecanja, volim da cujem misljenja ljudi nekad mi negativna vise prijaju nego pozitivna zato sto ona cesto budu naj iskrenija pa mi pomognu da se sve vise poboljsavam i napredujem.

Vidis mislio sam da su ovi postovi u sekciji “Kafana” drustvenog tipa i da je to mesto gde mogu da kacim takve stvari i da uzivam u druzenju sa ostalim ljubiteljima ovog sporta koje to mozda privuce ili na to budu imali nesto da kazu i podele, ali sam izgleda gresio.

Mislio sam da ce se posle tog druzenja ti postovi mozda brisati ili ko zna sta, da nece smetati forumu. Na zalost primetio sam da smetaju i to mnogi ljudi na forumu ne vole i da ovo nije bas takvo mesto za druzenje kao sto sam zamislio i da mnogo ljudi negativno cak i napadno shvata nesto od toga sto pisem i kacim. U jednom momentu je jedan od tih postova bio zatvoren kao tema, zato sam prestao da pisem nove postove i samo ponekad udjem da procitam ako neko nesto zanimljivo napise.

Brate, nisi bas razumeo druge kolege, ne smeta nikome da neko pise svoja iskustva, neka su poucna, neka nisu, nesto je zanimljivo, nesto nije, u svakom slucaju, svako cita ono sto mu odgovara. Problem jedini kod tebe, tj.tvog pisanja je: delis iskustva amatera, pitas, ali bez da prihvatas odgovor, vec teras i dalje po svome (ne vidi se poenta pitanja). Na kraju, ono glavno, sto mislim da vecini smeta, jeste ovo kafana, otvorena za razne teme, ali ti udjes u kafanu, pijuckas picence i pricas sa prijateljima o svemu i svacemu i to je ok, ali onda udje lik, prijatelj dobar, koji je mortus pijan, sedne za Vas sto i krene u pricu, s'brda-s'dola, ne mozete da uhvatite coveka ni za glavu ni za rep...kako se osecate, sta radite...pa pobegnete glavom bez obzira iz kafane i ako Vam je to ok prijatelj :):):), e to ti je to :)

Users who are viewing this thread

Back