Večita dilema početnika, šta uzeti

stevannikloic77

New member
Pozdrav svima, kao što rekoh totalni sam početnik što se vazdušnog oružja tiče pa bi trebali neki saveti. Naravno večito pitanje šta uzeti? Budžet do 30K. Svrha puške gađanje po raznim metama na različitim daljinama, što će reći relax i zanimacija. Gledao puno po netu, što naravno ništa nije pomoglo, i evo šta je meni zapalo za oko pa da čujem vas.:

1. Norconia B-36F, neznam ništa o ovome proizvođaču i kvalitetu ali mi se jako sviđa izgled

2. Norconia QB-78 D, isto kao prethodno ali ova mi se baš sviđa po izgledu i vidim da ima dosta mesta nadogradnji, čini mi se da neki članovi foruma su to i radili pa bi bilo lepo da kažu dal se to isplati :)

3.Cometa 300, naravno drveni kundak, kakve su inače Cometa puške?

4.Walther Hammerli Black Force 880

5.Walther Browning X-Blade II GP 5,5mm

6.Walther X-Blade Hunter 5,5mm, u čemu je razlika u odnosu na prethodni model osim u drvenom kundaku?

7.SWISS ARMS TAC 1

Ovo pod (2) je co2 puška tako da nije za poređenje sa ostalima. Ima značajnih mogućnosti i valja je razmotriti.

Od ponuđenih springerica bih ja najpre uzeo ovu pod brojem (6)

Od ponuđenih 5 ili 6, a dodao bih za razmatranje Dianu 21 Panther (nešto jeftinija, plastični kundak) ili 240 Classic (drveni). Obe Diane su kalibar 4,5mm (.177) i ne prijavljuju se u policiji.

Mislim da broj 2 vise ne moze da se kupi kod nas nova, kad sam zvao pre nekih pola godine rekli su da nece vise uvoziti. Za 5 i 6 sam cuo reci hvale.

Ja posedujem ovu pod 5 u kalibru 4,5mm i puska uopste nije losa.
Skoro sam kupio Perun734 i odgovorno tvrdim da je bolja kupovina za skoro istu cenu iako je slabija puska. Plus je i to sto se ne prijavljuje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Qb 78 nije losa puska , razne dorade i prepravke postoje , ja sam radio gotovo sve sto postoji sa navedenom , ako nemas mnogo iskustva u masinstvu , pneumatici , a i dobro opremljenu radionicu , ispadne dosta skupa na kraju , jedino ako ces je koristiti kako je fabrika napravila a u tom slucaju je dosta slaba ...

Što se te QB-78 tiče, kakve su to prepravke? Jel može da se prepravi da se dopunjuje iz CO2 boce? Da li može da se poveća pritisak i dobiti veću izlaznu brzinu?
A što se Cometa pušaka tiče, kakve su, ima li ko iskustva?

To puškica je odlična platforma za nadogradnje. Problem je što najbolje prepravke uopšte ne isplate. Najisplativije je prepraviti je da se dopunjava iz co2 boce. Brzina naravno može da se podigne.

Norconia QB78 (industry brand, smk xs78) / imas temu o prepravkama , pogledaj sta sam ja uradio , ali kao sto napisa kolega wooyadeen nije bas isplativo...

Sto kaze kolega Alex uzmi Perun 734,ima solidno snage,lepo izgleda i dobro napravljena puska.Plus ne moras da je prijavljujes ovim lopovima 🙂

Users who are viewing this thread

Back