Vrste, optika, pusaka i njihov udeo u FT takmicenju

kircan

Administrator
Staff member
Zanimljiv graficki prikazr, oruzja i optika koje se koriste u FT.
Sto kaze stariji kolega voja, potrebno je dodatno objasnjenje da je steyr najzastupljeniji jer su prvi poceli da rade puske u 16j

Attachments

• FT.png
    FT.png
    549.5 KB · Views: 777
Baš interesantno. Nama popularna Hawk optika i nije na spisku ali opet Nikko je tu. Jedino što oni ne koriste one od 100-tinak evra kao mi :mrgreen: .

Ubedljiva "pobeda" JSB dijabola. Da li je moguće da su toliko bolji od svih ostalih?

Ja ovde vidim i jednu omraženu firmu od strane pojedinih kolega u vrhu, a pritom je zanimljivo za one koji nisu upućeni da je upravo ta omražena firma Anschutz većinski vlasnik Steyra

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Da, izuzetno zanimljiva statistika, koja puno govori, pogotovo nama manijacima, koji osim uživanja u pucanju, volimo i opremu. :)
Prepostavljam (naravno ne tvrdim jer ne znam, nego više razmišljam naglas), da Anschütz, kao većinski vlasnik Steyra, ipak nije glavni razlog dominacije Steyra. Steyr je stara firma, sa jakom reputacijom, sopstvenim proizvodnim pogonima, inženjerima, itd... Zato pretpostavljam da je Anschütz tu više kao finansijska potpora i u cilju ukrupnjavanja kapitala, kao što je to običaj kod velikih kompanija, ne dovodeći u pitanje kvalitet ni jednog ni drugog.
Što se optika tiče, po meni, lista je sasvim očekivana, jedino sam očekivao nešto veći udeo Kahlesa.
Kod springerica očekivana dominacija Air Armsa, koji se pokazao po ko zna koji put kao neprikosnoven izbor.
Kod dijabola, JSB dominira, a zanimljivo da od nekih drugih velikih imena (mislim na H&N, na primer ili neke H&N "prepake", tj. firme koje prodju njihove dijabole pod svojim imenom), nema ni traga ni glasa, osim ako nisu u kategoriji "Others", što takođe ukazuje da su slabo korištene. Sa druge strane, prijatno iznenađenje su kineske QYS.
Zanimljivo se da Exact bolje kotira od Heavy, a da su RS i Express znatno manje korištene, verovatno zbog manje težine.
Naravno, osim golih statistika, ima tu još stvari koje bi bilo zanimljivo znati, ali i ovako, ova tabela je izuzetno zanimljiva i korisna. Kako iskusnim strelcima, tako i početnicima, kao dobar startni vodič.

I meni je čudno za H&N. Čak i da su svrstani u ostale, to je u 10 korisnika dok JSB ima preko 100.

To što "nema" Anschutz-a a ima Steyra me ne čudi. Često se u velikim firmama podeli na šta će koji ogranak da se usredsredi iz marketinga, da ne budu konkurencija ili ko zna kojih razloga. Kao što npr. imate Škodu u reliju a nemate Audi, VW imate u WTCR-u a nemate Škodu... Ima mnogo takvih slučajeva.
Niko ne može da me ubedi da Anschutz ne zna da napravi pušku za FT ili BR ali im to trenutno možda nije glavna preokupacija. Isto važi i za FWB na samom začelju.

Mane kouč said:
Ja ovde vidim i jednu omraženu firmu od strane pojedinih kolega u vrhu, a pritom je zanimljivo za one koji nisu upućeni da je upravo ta omražena firma Anschutz većinski vlasnik Steyra

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane stvarno ne vidim poentu ovakvih komentara. Kao prvo, to sto se stavi smajli na kraj ne znaci da poruka nije provokativna. i ne poziva na dalju raspravu. Molio bih vas sve da se uzdrzite od zajedljivih komentara. Ne prilici odraslim ljudima.

zare said:
I meni je čudno za H&N. Čak i da su svrstani u ostale, to je u 10 korisnika dok JSB ima preko 100.

To što "nema" Anschutz-a a ima Steyra me ne čudi. Često se u velikim firmama podeli na šta će koji ogranak da se usredsredi iz marketinga, da ne budu konkurencija ili ko zna kojih razloga. Kao što npr. imate Škodu u reliju a nemate Audi, VW imate u WTCR-u a nemate Škodu... Ima mnogo takvih slučajeva.
Niko ne može da me ubedi da Anschutz ne zna da napravi pušku za FT ili BR ali im to trenutno možda nije glavna preokupacija. Isto važi i za FWB na samom začelju.

Neko je nekad rekao da je statistika kao bikini, puno otkriva ali ništa ne pokazuje.
Statistika mora da ume da se čita. Steyr dominira iz prostog razloga. Jedini je dolazio iz fabrike sa 16j, ostali su morali da se prepravljaju a to krajnji korisnik ne voli. Fwb-a nema u tragovima a puca sa njim lik koji je uvek prvi ili drugi...

Users who are viewing this thread

Back