Da, izuzetno zanimljiva statistika, koja puno govori, pogotovo nama manijacima, koji osim uživanja u pucanju, volimo i opremu.
Prepostavljam (naravno ne tvrdim jer ne znam, nego više razmišljam naglas), da Anschütz, kao većinski vlasnik Steyra, ipak nije glavni razlog dominacije Steyra. Steyr je stara firma, sa jakom reputacijom, sopstvenim proizvodnim pogonima, inženjerima, itd... Zato pretpostavljam da je Anschütz tu više kao finansijska potpora i u cilju ukrupnjavanja kapitala, kao što je to običaj kod velikih kompanija, ne dovodeći u pitanje kvalitet ni jednog ni drugog.
Što se optika tiče, po meni, lista je sasvim očekivana, jedino sam očekivao nešto veći udeo Kahlesa.
Kod springerica očekivana dominacija Air Armsa, koji se pokazao po ko zna koji put kao neprikosnoven izbor.
Kod dijabola, JSB dominira, a zanimljivo da od nekih drugih velikih imena (mislim na H&N, na primer ili neke H&N "prepake", tj. firme koje prodju njihove dijabole pod svojim imenom), nema ni traga ni glasa, osim ako nisu u kategoriji "Others", što takođe ukazuje da su slabo korištene. Sa druge strane, prijatno iznenađenje su kineske QYS.
Zanimljivo se da Exact bolje kotira od Heavy, a da su RS i Express znatno manje korištene, verovatno zbog manje težine.
Naravno, osim golih statistika, ima tu još stvari koje bi bilo zanimljivo znati, ali i ovako, ova tabela je izuzetno zanimljiva i korisna. Kako iskusnim strelcima, tako i početnicima, kao dobar startni vodič.