Weihrauch hw 30s

Milan said:
HW30S nije puska za neko povecanje snage. Jednostavno zapremina cilindra to nedozvoljava.Nije nemoguce, moze ali treba puno rada i truda i sta se onda dobije... Dobijes 10-15 m/s na brzini i haubicu od puske koja se bacaka i skace.
HW30 nije decija puska, nije ni za takmicenje i ne znam kakav trening. To je puska koja ne zamara jer joj je natezanje oko 2kg ne znam tacno pa samim tim mozes pucati po ceo dan a da se nezamoris, kao i cela porodica. Prava puska za pilkanje u male mete i spinere, daleko od toga da nije precizna ali nije neki danasnji moderni kineski top koji busi vrata od stojadina. Ako se odrzava koristice je i naredne generacije.

Nisi ti mene ništa razumeo.
To mi je stiglo, redovno upakovano od strane WEIHRAUCH-SPORT.DE
Znači originalna weihrauch-ova opruga za hw30 i kad sam je izmerio čudio sam se i sam jer znam za sasvim druge dimenzije, zato sam te i zamolio da premeriš svoju oprugu, a u međuvremenu sam uspeo pronaći podatke o toj mojoj oprugi.
Al' dobro sad, šta je tu je, skratićemo je ako bude pravila problem, mada mislim da neće, valjda weihrauch imaju mašinske inženjere koji mogu tako proste stvari izračunati pre stavljanja u prodaju...

Ma razumem ja tebe odlicno. Nisam ja mislio da ti hoces bilo sta da pojacavas.Meni prodaja dve razlicite duzine opruge ima samo jednu logiku. Prvo da se kupi onu koja fabrika ugradjuje od 7.5J i 170mm duzine. Druga da kupac sece i ubaciju duzinu koju on misli. Ja kazem samo moja zapazanja i moje neko iskustvo sa ovom ovom puskom.
Na kraju krajeva mozes i izracunati da li ta opruga od 210mm moze da stane u cilindar a dovoljno je samo da skines kundak...

Nisam neki strucnjak a ni inzinjer ali ako nesto radim volim da je to ljudski uradjeno i kako treba. Volim da ako nesto objavljujem bude sve crno na belo...
Evo opruge koja je izvadjena iz puske i nove originalne opruge.
Opruga iz puske verujem da je original jer nema razloga da ne bude, jasno se vidi "strucna obrada" kojom je celiku dala lepu plavu boju... Ja ovako laik znam sta to znaci za celik a i vidi se na slici da su dva koraka sabijena. Sto znaci da je opruga tu otpustena i zato se sabila.
Druga opruga je nova original... Isto "strucno" obradjena ali srecom nije pregrejana ali zato nikako obrusena pa se mora polirati i doterivati. Mrsko mi je ali kada mi bude uz put svraticu do Peloponeza da pogledam ako imaju drugih opruga i da vidim njihovu obradu i ako nadjem neku "valjanu" da uzmem za rezervu.

Attachments

• IMG_20211002_172451_copy_1500x2000.jpg
    IMG_20211002_172451_copy_1500x2000.jpg
    351.1 KB · Views: 1,944
  • IMG_20211002_172533_copy_2000x1500.jpg
    IMG_20211002_172533_copy_2000x1500.jpg
    828.8 KB · Views: 1,944
Nisam ni sumnjao da ćeš na Nemici naći prostora za poboljšanje, bato taki smo mi :)
Sada na svakih deset godina lagano čišćenje i podmazivanje pa do duboke starosti da se roka.

Milan said:
Ja ipak preporucujem vlasnicima ove lepe puske da obrate paznju po meni na malo bitnije stvari kao sto je poluga. Ja sam kod mene ubacio plastiku...

Britanac sa kanala 'TbT Air Rifle Tuning' je pričao da su ovi u fabrici isto počeli da stavljaju tu plastiku na novijim hw50s, nadam se da važi isto i za novije hw30s. Uzeo sam 30-icu pre manje od mesec dana i ispaljeno je iz nje oko 500 komada. Nisam osetio nikakvo grebanje metala o metal zasad, ali čim osetim odma vičem za pomoć :lol:

@Uncer nisam ni ja osetio, nisam ni prvi ni poslednji koji sam ovo uradio. Znao sam da im je to boljka, moja je mozda i manje potrosila olova od tvoje. HW50 ima tu plastiku, mnogi kupuju polugu od 50 i stavljaju plastiku na 30.Meni je bilo jeftinije da napravim.
Napisao sam ono sto su cinjenice, sitne mane koje se brzo rese i sve slikao. Na vlasnicima HW30 je da li zele da sacuvaju svoje puske.Opet oni koje zele ovu pusku da kupe imaju neki uvid sta bi trebalo da se uradi.

@Milan svaka cast za doradu, i za to sto si ovde podelio…

Nema na cemu kolege. Ne bi bilo u redu da ne podelim. Neka mi neko ne zameri, nije da je ovo obavezno, nekome ovo nije nista ali za mene kazu da sam picajzla😄 i stvarno volim da mi puske budu sredjene i odrzavane.
Jos jedan mali savet ko zeli da rastavlja pusku i da je pregleda. Treba da se vodi racuna na vijak koji drzi kompresioni deo u kojem se nalazi mexanizam za okidanje a on drzi oprugu. Navoj se nalazi u tom kucistu i na bloku cilindra. Tesko je da se rucno nacentrira i da se vrati taj vijak koji je mozda M3 a de se navoj pri tome neosteti ako se ukoso zavrne. Postoji dva stifta /bolcne/ koja drze mehanizam za okidanje.Moze se probati kada se ubaci opruga rucno da je nabijete unutra pa onda da stavite stift pa tek onda da zavrnete vijak, tada opet izbijate stift da bi ubacili mehanizam.
Ili da kao ja napravite ili improvizujete alat koji izgleda kao stega. Sa njom vracate oprugu, tada imate obe ruke slobodne da lepo sve izcentrirate i zavrnete vijak bez ostecenja. Stiftovi ne bi smeli da se nabijaju vecom silom ako osetite neki veci otpor tada vam rupe verovatno nisu u osi.
Toliko od mene jer nema vise sta da se radi na ovoj lepoj maloj puskici sem da se uziva. Svako dobro svima i drago mi je da sam pomogao.😄

I prilikom bilo kakvog servisa na oružiju isključivo oslanjati pušku na balističko jastuče ili neki mekani frotirski peškir, a za čukanje po oružiju nikako običan nego drveni ili još bolje gumeni čekić.

https://youtu.be/rXPZ_vAedn4
Gospode boze pa ovi serviseri nemaju ni plasticne srafcigere a gde su im tek dormeo jastucici, krpice i mekane rukavice.
Ja ne saljem vazdusnu u servis!!!

Vincester said:
Gospode boze pa ovi serviseri nemaju ni plasticne srafcigere a gde su im tek dormeo jastucici, krpice i mekane rukavice.

Kolega! Nisam ni mislio da to može da shvati neko ko umesto originalne opruge u svoju zastavicu stavlja federe od ventila bregaste od keca... :D

Pa kolega glok na ovom forumu nikad nisam nikog uvredio , niti kome se podsmevao dok sa tvoje strane uvek ocekujem neki podsmeh, uvrede i ponizavanje skoro svih , pogotovo pocetnika.
Smatram da je snalazljivost u losim uslovima vrlina i da covek mora hranu da zvace a ne da guta sazvakano.
Izvini ako smatras da sam te necim uvredio.

Vincester said:

Legendarni film 😄👍

Evo par grupa od RWS familije. Trebalo bi da mi stigne do kraja decembra još nekoliko vrsta (da li će stići, to niko ne zna :D ) Daljina 9 metara, nije mnogo ali je svakako za uživanje.

Attachments

• 20211213_140822_copy_1600x2241.jpg
    20211213_140822_copy_1600x2241.jpg
    904.7 KB · Views: 1,436
Kad sam video sta hobby napravi, došlo mi eley kroz prozor da zviznem :lol:

Zaboravih da napišem da je bilo po 5 komada u svakoj meti i sedeći stav (prednji naslon)

Posle HW50S i cekanja u red pored dva omladinca morao da kupim i HW30S da svi budemo aktivni. Puska je takodje vrh i dosta je pogodnija za omladince mada se i meni svidja malo je laksa i lakse kod prelamanja. A okidaci fantasticni!!!

Ispucali 50-ak dijabola moram da vidim ovo za struganje, Hvala Milane na upozorenju, video sam plastiku u HW50S posle 5000-6000 dijabola morao sam da skinem kundak i da virnem unutra, sve stoji na mestu i podmazano kao novo. Ni jedan sraf nije ni mrdnuo kamoli popustio. Prezadovoljan, samo ovo isto kao Milan da uradim na HW30S i idemo dalje kao sa HW50S.
Puske su prava uzivancija.

Glock17 said:
🤗

hw30ubicamuha.jpg
Glock video ovu tvoju i njoj je kundak AR ili sta vec znaci ovo prvo slovo, kod mene je ono malo (m) na kundaku, dok je na HW50S isto AR. Kupio pre neki dan a to je od zadnje ture kad si i ti kupio, kod nas stigla isto kad i ova HW50S i HW35 koja je otisla brzo a ova mala me ipak sacekala :D .
Isto sam primetio da su obe kutije sto sam ja kupio one u boji sa slikama, a vidim kod tebe i jos kod nekih bez slika samo karton i slova. Ne znam u cemu je razlika. Na cevi je isto F varijanta kao na HW50S.

Merio brzinu na HW30S i za Sport match dijabolama od 190 do 195M/s i to odmah kako je stigla mada pise posle 100-ak naleze sve kako treba.
Dok na HW50S i kad je stigla i sada posle 5-6K dijabola od 175 do 180m/s isto sa Sport match 0.5 gr.

Isto su super precizne i sa dobrim ponavljanjem slozimo i 3-4 u skoro isti pogodak, sto bi rekao Glock moze musice da se gadjaju.

Ovu optiku probali i mogu reci da je mnogo zanimljivije bez optike i takmicenje medju nama u serijama u metu po 5 kom. Istog su misljenja i omladinci. Jebiga posle svog ovog gledanja na grupi i onolike optike morali da probamo. :lol:

Pozdrav ljudi i hvala sto iznosite vasa zapazanja.

Attachments

• HW30s i 50s.jpg
    HW30s i 50s.jpg
    813.4 KB · Views: 972

Users who are viewing this thread

Back