Weihrauch hw 30s

goki1 said:
Glock17 said:
🤗

hw30ubicamuha.jpg
Glock video ovu tvoju i njoj je kundak AR ili sta vec znaci ovo prvo slovo, kod mene je ono malo (m) na kundaku, dok je na HW50S isto AR. Kupio pre neki dan a to je od zadnje ture kad si i ti kupio, kod nas stigla isto kad i ova HW50S i HW35 koja je otisla brzo a ova mala me ipak sacekala :D .
Isto sam primetio da su obe kutije sto sam ja kupio one u boji sa slikama, a vidim kod tebe i jos kod nekih bez slika samo karton i slova. Ne znam u cemu je razlika. Na cevi je isto F varijanta kao na HW50S.

Pozdrav ljudi i hvala sto iznosite vasa zapazanja.
Lepo, čestitam i da te dugo i u zdravlju služe.
Btw: Kod mene na obe puške je oznaka "f" na telu odnosno cilindru puške, dok je na cevi samo utisnut broj oružija.

Hvala Glock.
A i moje su u F kategoriji, nego sam mislio na kundaku na dnu rukohvata onaj kao pecat video sam da su sada sve novije sa onim kao AR a ranije je radio ovaj m nadjoh negde na netu da je to Minelli radio ranije a sada ovi drugacije.
Nego nema veze puskica je extra i ovako i onako.
Pozz

HW30S standardno dolazi sa oprugom snage 9J. Druga opcija je oslabljena F verzija sa oprugom od 7,5J. Tako da su obe duzine opruga originalne verzije koje se ugradjuju u fabrici. Pozdrav!

Da li je još neko od kolega sa foruma primetio problem sa hw30s? Ako su sve sa problemom, onda puška nije vredna kupovine, cena nije mala, oko 40000 dinara.

Čitajući po forumu, bolje je kupiti hw50, pouzdanija puška, par hiljada dinara više, pogodnije i za malo veće daljine. Najavili su u Peloponezu da će biti uskoro u ponudi pušaka Hw30,35,50...

Drugari malo da osvezimo temu. Evo moje Hw30s sa Anschütz diopterom, tunelom i butt plate-om. Okidac je tjuniran i ostaje samo da se cela rasklopi, odmasti, polira i ponovo namasti. Kao sto je kolega @BurekUSvemiru sve objasnio u njegovoh temi za tjuniranje Hw30s. Nadam se da cu kroz koji dan je probati na 10m u streljani jer ne milina za rame i obraz.
a90e201e35ef21fe6272d56279d513d0.jpg

0ca3e7ae98039e9087ea27c3dd7fced1.jpg

1f6797c98839b1a714a769775963f0d8.jpg

ed113952e789bbd874872ece196d8169.jpg

3803c1aef9b73a8df88051de5f66d742.jpg

ef701207bb58b300e99c3dbe2fc55103.jpg

34bbc75bc54e0b232629ae02b2a77b3f.jpg

SM Spring-meister

Pošto sam pozajmio peep sight Stefanu za probu, pade mi na pamet da (možda prvi put do sada za mene) na hw30 montiram optiku, u ovom slučaju Vector Veyron 10x44. Pa ovo je baš baš lepa kombinacija. Sama optika nije velika a ni teška i baš je milina za pucati u ovoj kombinaciji. Preciznost naravno ne izostaje :)

Offtopic: totalno sam ponosan na sebe kako je ispao ovaj tavanski zid koji sam okrečio direkt preko maltera

5e2bad0b9b9d8d381903768e5bea2902.jpg

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Last edited:
Pošto sam pozajmio peep sight Stefanu za probu, pade mi na pamet da (možda prvi put do sada za mene) na hw30 montiram optiku, u ovom slučaju Vector Veyron 10x44. Pa ovo je baš baš lepa kombinacija. Sama optika nije velika a ni teška i baš je milina za pucati u ovoj kombinaciji. Preciznost naravno ne izostaje :)

Offtopic: totalno sam ponosan na sebe kako je ispao ovaj tavanski zid koji sam okrečio direkt preko maltera

5e2bad0b9b9d8d381903768e5bea2902.jpg

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Lepotica prava ! Svako ko je uzme nije se pokajao To znas ti najbolje koji si prodao pa ponovo kupio

SM Spring-meister

Malo rekreacije danas sa svima nama omiljenom HW puskicom. Ja sam je malo modifikovao sa diopterom i buttplate-om jer takba je ljudi moji milina zezati se sa njom i puckati. Evo moje najbolje grupe iz stava sa njom (5kom. na 10m i Jsb s100) , a i jedna dok nisam upucao diopter.

Puskica ne za preporuku nego za sto bi rekli "must-buy".

cc5c85332be0024c359cd223e8537781.jpg

6300c3bc36bbe154ba2e002bb1a98fde.jpg

a9055860c0736f72b2138ff0a0f64320.jpg

83aa5a5b3b3d54a2dc5750f774f3c858.jpg

2210d278437d19ba40c82c4847769a50.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hajde malo da osvežimo temu

U SteffAirguns radionicu je konačno stigao TBT Maxi kit za HW30s.

Dugo ga nije bilo, jer je Nick u jednom trenutku prestao da ga pravi za ovaj model, ali se sada vratio i to u unapređenoj F1 verziji, što me posebno raduje.

Baš me zanima koliko će doprineti da se ova već omiljena mala springerica dodatno umiri i ispegla u radu.
Na mojoj su klip i svi unutrašnji delovi već ispolirani, ostaje još samo da se TBT opruga lepo ispolira, sve ponovo odmasti, pravilno podmaže i pravac testiranje.

Naravno, rezultate delim čim se sve sklopi.
Biće zanimljivo za igranje preko praznika… samo da se dočepam puške i vremena... jer su meni , a i predpostavljam svima vama na poslu legli na kičmu i svima je sve hitno hitno hitno...
b11a989da0aacbfd01eb2b92f8f12f16.jpg

74b194c4c5936305b658dbd3f2bf5783.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Weihrauch HW30S – Mala puška sa ogromnim karakterom!

Postoje puške koje kupite zato što su dobre, a postoje one koje vas nateraju da se svaki put nasmejete kada ih uzmete u ruke. Za mene je Weihrauch HW30S upravo takva puška.

Iskreno, mislim da skoro svaki vlasnik HW30S ima isti problem. Teško je prodati je. Nije najjača, nije najskuplja, nema najmodernije rešenje na svetu, ali jednostavno ima nešto zbog čega joj se uvek vraćate.

Za nekih tridesetak hiljada dinara, po mom mišljenju, teško da postoji kvalitetnija nova opružna vazdušna puška. Napravljena u Nemačkoj, od ozbiljnih materijala, sa legendarnim Rekord okidačem koji je po kvalitetu daleko iznad onoga što biste očekivali u toj cenovnoj klasi.

Zašto baš HW30S?

Ona nije puška koja pokušava da impresionira snagom.

Naprotiv.

Sa svojih oko 7,5 J pokazuje da preciznost nema mnogo veze sa velikom energijom. Laka je, odlično balansirana, lako se prelama i može ceo dan da se puca bez umora. To je jedna od retkih springerica koju ćete uzeti “na pet minuta”, a završiti dva sata kasnije sa osmehom na licu.

Naravno, nije ostala fabrička. 😄

Ko mene poznaje zna da nijedna puška kod mene dugo ne ostane potpuno fabrička.

HW30S sam potpuno rastavio do poslednjeg dela. Skinuo staru fabričku mast, očistio kompletan mehanizam, ispolirao sve kontaktne površine i ponovo podmazao kvalitetnim mazivima.

Nakon toga ugradio sam TBT tuning kit, koji donosi novu oprugu, precizniju unutrašnju vođicu i kvalitetnije komponente koje dodatno smiruju rad mehanizma.

Rezultat?

Puška je postala još uglađenija nego što je bila. Ciklus opaljenja je kraći i mirniji, vibracije su praktično nestale, a osećaj pri pucanju je jednostavno fenomenalan.

To je i dalje HW30S, samo onakav kakav je, po mom mišljenju, trebalo da izađe iz fabrike.

Williams peep sight

Jedna od najboljih odluka bila je ugradnja Williams FP AG peep sighta.

Po mom mišljenju, teško je pronaći kvalitetniji peep sight za ovakav tip puške. Sve je izrađeno od čelika i aluminijuma, podešavanja su izuzetno precizna, a kada se jednom stegne, nema apsolutno nikakvog pomeranja.

Uz njega sam ugradio i Anschütz potkundak, koji je dodatno popravio položaj puške u ramenu i omogućio još prirodniji stav pri gađanju.

Preciznost

Na 10 metara sa kvalitetnim JSB dijabolama ova puška bukvalno pravi jednu proširenu rupu.

Međutim, ono što me je možda još više iznenadilo jeste koliko je sposobna i na većim daljinama. Bez problema pogađa male mete na 25 metara, a kada uradite svoj deo posla, veoma lako zaboravite da pucate iz opružne puške od svega 7,5 J.

Upravo zbog toga HW30S često preporučujem početnicima, ali isto tako i iskusnim strelcima. Što više iskustva imate, više ćete ceniti koliko je zapravo dobra.

Nije za one koji jure džule.

Ako vam je jedini cilj što više energije i što veća brzina, ova puška verovatno nije za vas.

Ali ako želite pušku koja će vas svaki put naterati da izađete u dvorište “na samo nekoliko hitaca”, a na kraju provedete sat vremena pucajući, onda ćete teško pronaći bolju.

HW30S ne pokušava da bude magnum. Ona pokušava da bude savršeno izbalansirana sportsko rekreativna springerica.

I upravo zato je toliko posebna.

Zaključak.

Od svih opružnih pušaka koje sam imao priliku da posedujem i probam, HW30S zauzima posebno mesto.

Nije najskuplja u kolekciji. Nije ni najređa.

Ali je jedna od onih pušaka koje bih poslednje prodao.

Mala, lagana, vrhunski napravljena, neverovatno precizna i beskrajno zabavna. Kada se tome doda kvalitetan tuning i Williams peep sight, dobija se puška koja pruža mnogo više zadovoljstva nego što njene specifikacije na papiru mogu da pokažu.

Ako me neko pita koju opružnu pušku bih bez razmišljanja preporučio za čisto uživanje u pucanju, odgovor će gotovo uvek biti isti.

Weihrauch HW30s 🍻

Attachments

• IMG_5708.jpeg
    IMG_5708.jpeg
    362.8 KB · Views: 22
  • IMG_5709.jpeg
    IMG_5709.jpeg
    282.9 KB · Views: 20
  • IMG_5710.jpeg
    IMG_5710.jpeg
    228.8 KB · Views: 20
  • IMG_5711.jpeg