Weihrauch HW 50S

Kakva je HW50s u 5.5mm kalibru, pretpostavljam da je 4.5mm kod ove puške srećnije rešenje ali me zanima mišljenje stručnijih od mene?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Rax032 said:
Kakva je HW50s u 5.5mm kalibru, pretpostavljam da je 4.5mm kod ove puške srećnije rešenje ali me zanima mišljenje stručnijih od mene?

Ne smatram sebe nešto preterano stručnim ali iz iskustva mogu reći da je hw50s odlična puška, naravno po meni u jedinom sportskom 4,5mm kalibru.

Pretpostavljao sam da je tako. Nego videh u Peloponezu da trenutno imaju samo u 5.5mm kalibru sa nešto "popularnijom" cenom. Verovatno jer se teško prodaje taj kalibar.

Budim temu ali s razlogom :D Posle puno čitanja shvatio sam da je hw50s lep kompromis u odnosu na hw35. Znam, znam, svi misle da je hw35 bolja, ali posle puno čitanja, zapravo su mišljenja jako podeljena :) I mislim da bi meni odgovarala više hw50s (plus klincu hw30s :D ) . E sad, sok čekam da to stigne u dragu nam radnju u NS, gledam optike za hw50s. Hw30s ako uzmem na njega ne ode ništa, isključivo meh nišani a na hw50s bih stavio optiku.

Da li neko može da mi izmeri koliki nišan bi mogao na nju? Gadjam neki 6-24x50 pa da se ne ispalim :D

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Pošto si ušao u problematiku, mogu li ukratko razlozi za i protiv za obe puške?

ukratko, hw35 napravljena kao tenk, kvalitetnija, ali zbog toga i teza, teze se prelama. hw50s je laksa i laganija za svakodnevno koriscenje a opet dovoljno velika i dovoljno kvalitetna, dobar kompromis izmedju hw30s i hw35, po meni i lepsa.

ukratko, po meni, cinjenica da posedujes hw35 je sjajna sto zbog sjajnog kvaliteta ali i istorije koju ta puska ima, ali opet - upotrebljivost je na strani hw50s. ovo su samo moji zakljuci za ono sto meni treba :)

sto puta sam rekao po meni, ali u tome je i poenta, svako neka prelomi i izabere sta misli da mu vise znaci :)

trenutna zelja mi je hw50s sa optikom i hw30s sa meh nisanima. trenutno mislim da mi je to dovoljno, ali opet, tek sam na pocetku svog razvojnog puta :D svidja mi se ideja da sa klincem pucam, i da i on kaze jao vidi imamo iste puske samo je moja malo manja i vise je za mene, kad porastem ja cu uzeti tvoju a moju cu dati malom bratu. sve to je uticalo na ovaj moj (trenutni) stav :)

Za prelamanje cisto sumnjam da si u pravu, zbog sistema bravljenja na 35tici. Cim je otkljucas, ostaje samo da je nategnes, dok je na hw50 klasicno prelamanje.. Ja sam taj sistem imao na Perunu i to je fantazija, ceo dan da pucas neces se umoriti od prelamanja…
Za tezinu same puske si u pravu, hw50 jeste nesto laksa…

kao sto rekoh ovo su informacije sa neta a ne iz prve ruke... nisam probao prelamanje obe puske i uporedio, po meni isto deluje da nije problem na hw35 jer nema cimanja, pretpostavljam da povecanja tezina takodje utice na taj stav ljudi (treba ipak drzati pusku jednom rukom a teska je). razlika u tezini je 700g (hw35 je 3800g a hw50s 3100g). takodje, hw35 je duza 80mm, 1110mm naspram 1030mm koliko je dugacka hw50s. uz sve to, meni se duzina "drveta" na hw50s svidja, lakse mi je drzati pusku i biti precizniji kada su sake vise razdvojene.

Tebi bi najbolje bilo da probaš modele koji te zanimaju, pa onda odlučiš, jer pisanija na netu, nisu uvek realna, eto posebno to oko tezine natezanja hw35, apsolutno netačna informacija.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

To i planiram svakako, iz NS sam i čekam da stigne u prodavnicu. Rekoše da će krajem septembra imati više informacija. Obiću ih na sajmu :)

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Zvao sam ja danas prodavnicu Peloponez, kažu očekuju isporuku, da se pozove za dve nedelje ili proverava na sajtu, ne mora da se rezerviše, biće dosta pušaka na stanju. 🙂

Ja bih pre rekao da je HW50 laksa verzija HW80, nego HW30 na stereoidima.

To je ustvari puska za one aktivnosti i optimizovana za snagu do 16J (zbog zapremine i tezine cilindra)

Obrazina joj je niska pa je idealna sa metalnim nisanima ili veoma malom optikom 4x32 (mali objektiv da bude nisko, da se ne izduzuje vrat)

Odlicna, kvalitena puska, ali treba odmah po otvaranju, ocistiti, podmazati molibdenskom mascu jer su iz fabrike ili skroz suve ili imaju previse, i obratiti paznju na nosac federa da nema previse lufta i da ne vibrira

Znači vaš savet je odmah po kupovini pušku otvoriti i po potrebni podmaziti ili odmastiti?! 🤔 Tako se odmah gubi garancija.

Odrzavanjem se ne gubi garancija (barem ne u mom okruzenju. Moguce u Srbiji ali ne znam uslove prodaje. Izvinjavam se). To je kao zamena ulja u motoru.

Ali kako bi iko znao ako nema bezbednosne nalepnice koja se pokida prilikom otvaranje?

Modifikacija nije dozvoljena u svakom slucaju.

Zato ja I preferiram starije, polovne puske, gde moze da se prave dorade I unapredjenje da me proizvodjac ne forsira da koristim sub-oprimalan proizvod.
Ovim ne impliciram da je Vajrauh los, nego da je odlican pocetak za kasniji fenomenalan rezultat.

Webley & Scott said:
Odrzavanjem se ne gubi garancija (barem ne u mom okruzenju. Moguce u Srbiji ali ne znam uslove prodaje. Izvinjavam se). To je kao zamena ulja u motoru.

Ali kako bi iko znao ako nema bezbednosne nalepnice koja se pokida prilikom otvaranje?

Ulje samostalno menja 2-3% vozača. Nismo svi u stanju (vreme, znanje, alat, sposobnost, itd) da uradimo svaki posao na isti način. Kada neko nije baš stručan, ne razume najbolje mehaniku i ne zna šta ima unutra, čak i prilikom proste promene ulja na automobilu može nepažnjom i neznanjem oštetiti nešto i ostaviti jasan trag nestručne zamene ulja (isposti šraf u motor, pokida instalaciju, ogrebe kućište, slomi nešto ili čak izazove požar na automobilu)... Puška je nežnija od automobila, ima opruge i poluge i zadnje što bih ja preporučio nekom ko nije stručan je da je proba otvoriti.

Webley & Scott said:
Modifikacija nije dozvoljena u svakom slucaju.

Ja stalno nešto teram kontru :(. Ne mora da znači da je modifikacija zabranjena. Moja je preporuka da se nikada ne modifikuje jedini originalni deo, ili se kupi rezervni ili se napravi novi. Složićete se da se ni u tom slučaju ne gubi garancija?

Da li može neko da mi da proverenu informaciju da li je ova konkretna puška odzvoljena na takmičenjima serijskom vazdušnom puškom kod nas?

Users who are viewing this thread

Back