BurekUSvemiru
Well-known member
Za sad je info proleće. Zašto izbor neka od te dve, dosta su različite?
Koncept HW57 mi se jako sviđa, ali mi treba puška za 10 m stojeći, tako da me C kategorija i procedura u MUP-u odbijaju od nje.Za sad je info proleće. Zašto izbor neka od te dve, dosta su različite?
Ako budeš dolazio u NS, možeš probati moju, čisto da dobiješ osećaj težine, veličine itd. Hw50 je dosta slična HW57 po gabaritima, a eto kažu i da je i pouzdanija.Sigurno si u pravu @glale, ali polovan 335 u dobrom stanju teško da ima, a cena bi verovatno bila kao nov HW35...
Pitanje je i nabavka delova za 335.
Nemam ja ambicija sa 50 godina za takmičenjem i pokazivanjem rezultata. Za mene je ovo čisto zadovoljstvo i neka vrsta meditacije.
Mislim da će mi nova HW35 biti sasvim ok...
Izvinjavam se ako bacam pikavac u kafu.Zar vam za 10m, stojeći stav,ne bi bila bolja opcija polovan 335?

Hw50 nema više problem sa galingom, rešeno je plastičnim insertom, bar ova moja hw50 nema problem a ima i Mineli kundak, eno ti je u oglasimaAko budeš dolazio u NS, možeš probati moju, čisto da dobiješ osećaj težine, veličine itd. Hw50 je dosta slična HW57 po gabaritima, a eto kažu i da je i pouzdanija.
HW30s deluje da i dalje ima problem, nije još rešeno kao na hw50. Po meni, lično kad bih imao jednu pušku, to bi bila HW30s. Ali dobro, shvatam, nije isti usecase
Lično, nisam oduševljen sa 35, ali imam poštovanja prema mišljenjima drugih, shvatam da je nekome potaman.

Као што рекох, због специфичне конструкције и начина убацивања дијабола, за HW57 баш и нису прикладне оптике већих габарита. Првенствено из тог разлога, а и због нагињања ка HFT стигла је нова оптика.
Discovery HT 6-24x40
View attachment 19307View attachment 19308
View attachment 19313
Оптика није баш компакт варијанта, али свакако је од мањих са увећањем од 24x.
Слика је кристално чиста, кончаница танка, добро избележена, идеална за нас који не волимо да кликћемо.
Турети су лако покретљиви са јасним кликовима, а подешавање паралаксе веома прецизно, за потпуно изоштравање слике.
View attachment 19309View attachment 19310
Оптика се одлично уклопила са пушком уз једноделни носач. И сада има сасвим довољно простора за несметано убацивање дијаболе у слот за пуњење. Поред тога и одлично изгледа!
View attachment 19311
Недеља, зимски дан, време повремено сунчано са променљивим ветром, и упуцавање оптике на стандардних 25 метара. Упуцано релативно лако, колико је то ветар дозволио, са мање од 10 дијабола и три-четири кликтања.
View attachment 19312
Прва група после упуцавања, т.ј. 3+2 (уз јачи и слабији ветар).
Sve se to super uklopilo , a svidja mi se sto su dimenzije i tezina puske relativno male
Jedino sto mi se ne svidja sto je prednji nisan i ceo taj sklop napravljen od neke gume/plastike... Inace hw50s na steroidima
Kako ti se cini punjenje i koliko je izbirljiva sto se tice dijabola? Ostaje ti da je skroz rasklopis i odmastis i onda malo tu i tamo isploras i ponovo namastis. A interesantna stvar sa kojom bi mogao da se pozabavis je da skined kasetu okidaca i usrafis jedan mali prednji torex-8 sraf i samim tim napravis da ti okidanje bude jos bolje