Weihrauch HW57

Готово сам сигуран да нема разлике ко какву добије, него како је ко доживи!
Пушка је одлична, али због специфичног начина убацивања дијаболе није баш погодна за оптике већих габарита. Ја сам се и на то навикао, али ко год је пробао на стрелишту, више је дијабола просуо него што је испуцао. 😁

А што се тиче снаге, никаквих проблема нема ни са пуних 16Ј. Занемарљив трзај, а много мањи пад дијаболе на већим даљинама.
Једино ако је због избегавања пријављивања...

Za sad je info proleće. Zašto izbor neka od te dve, dosta su različite?
Koncept HW57 mi se jako sviđa, ali mi treba puška za 10 m stojeći, tako da me C kategorija i procedura u MUP-u odbijaju od nje.
Rešio sam da se vratim na početak, imam uslova da bezbedno pucam kod kuće 10 m stojeći kad je loše vreme. A želim da ponekad odem i u zatvoreno strelište na Sajmu u NS, da promenim sredinu.
Definitivno sam sad odlučio da kupim HW35 u D kategoriji. Na osnovu svega što sam pročitao na forumu, ova puška je najbolje što novo može da se kupi danas za ovu namenu.

To bih i ja rekao zbog moje trošne kičme 😁 . Ali koliko vidim, svi vole teže puške za stav a tu je 35 sa 3,8 kg pobednik.

Bio, probao.
HW30 za moju konstituciju je mala, mada lepo "leži".
HW35 mi baš lepo "legne", u stavu sam baš miran...sviđa mi se i sistem bravljenja.
HW50 trenutno nema u prodaji, a i poznat je potencijalni problem sa galingom, što je po meni nedopustivo za pušku tog cenovnog ranga.
Čitajući vaša iskustva sa foruma, jasno mi je da bez "fine dorade" i tjuninga ni jedna od ovih pušaka nije potpun proizvod, što me je i odbijalo do sada od kupovine.
Ali pošto na tržištu trenutno nema bolje, pomirio sam se i odlučio da za gore pomenutu namenu uzmem HW35.

Hvala na savetima, sugestijama i podeljenom iskustvu na forumu.

Hw50 nema više problem sa galingom, rešeno je plastičnim insertom, bar ova moja hw50 nema problem a ima i Mineli kundak, eno ti je u oglasima Ako budeš dolazio u NS, možeš probati moju, čisto da dobiješ osećaj težine, veličine itd. Hw50 je dosta slična HW57 po gabaritima, a eto kažu i da je i pouzdanija.

HW30s deluje da i dalje ima problem, nije još rešeno kao na hw50. Po meni, lično kad bih imao jednu pušku, to bi bila HW30s. Ali dobro, shvatam, nije isti usecase :)

Lično, nisam oduševljen sa 35, ali imam poštovanja prema mišljenjima drugih, shvatam da je nekome potaman.

Sigurno si u pravu @glale, ali polovan 335 u dobrom stanju teško da ima, a cena bi verovatno bila kao nov HW35...
Pitanje je i nabavka delova za 335.
Nemam ja ambicija sa 50 godina za takmičenjem i pokazivanjem rezultata. Za mene je ovo čisto zadovoljstvo i neka vrsta meditacije.
Mislim da će mi nova HW35 biti sasvim ok...

Sigurno si u pravu @glale, ali polovan 335 u dobrom stanju teško da ima, a cena bi verovatno bila kao nov HW35...
Pitanje je i nabavka delova za 335.
Nemam ja ambicija sa 50 godina za takmičenjem i pokazivanjem rezultata. Za mene je ovo čisto zadovoljstvo i neka vrsta meditacije.
Mislim da će mi nova HW35 biti sasvim ok...

Ja imam hw35e u varijanti od 16J i treba da mi stigne za nju Tbt maxi kit isto 16j. Ali sad planiram da u nju stavi i porucio sam oprugu od 7,5J i mislim da ce joj super odgovarati za do 25m. Ja sam iovako sa njom prezadovoljan, ali mislim da njoj bolje odgovara slabija opruga.
a9cc0af3ad2ec1dfdf26e86a010c29ec.jpg

SM Spring-meister

Hw50 nema više problem sa galingom, rešeno je plastičnim insertom, bar ova moja hw50 nema problem a ima i Mineli kundak, eno ti je u oglasima Ako budeš dolazio u NS, možeš probati moju, čisto da dobiješ osećaj težine, veličine itd. Hw50 je dosta slična HW57 po gabaritima, a eto kažu i da je i pouzdanija.

HW30s deluje da i dalje ima problem, nije još rešeno kao na hw50. Po meni, lično kad bih imao jednu pušku, to bi bila HW30s. Ali dobro, shvatam, nije isti usecase :)

Lično, nisam oduševljen sa 35, ali imam poštovanja prema mišljenjima drugih, shvatam da je nekome potaman.

Licno mogu da potvrdim da je Burekov 50s u varijanti od 7,5J ekstra!

SM Spring-meister

Као што рекох, због специфичне конструкције и начина убацивања дијабола, за HW57 баш и нису прикладне оптике већих габарита. Првенствено из тог разлога, а и због нагињања ка HFT стигла је нова оптика.
Discovery HT 6-24x40
IMG_20241214_214527_806.JPGIMG_20241214_214658_546.JPG
IMG_20241214_221549_942.jpg
Оптика није баш компакт варијанта, али свакако је од мањих са увећањем од 24x.
Слика је кристално чиста, кончаница танка, добро избележена, идеална за нас који не волимо да кликћемо :).
Турети су лако покретљиви са јасним кликовима, а подешавање паралаксе веома прецизно, за потпуно изоштравање слике.
IMG_20241214_221106_635.JPGIMG_20241214_221326_966.JPG
Оптика се одлично уклопила са пушком уз једноделни носач. И сада има сасвим довољно простора за несметано убацивање дијаболе у слот за пуњење. Поред тога и одлично изгледа! 😁
IMG_20241215_124716_718.JPG
Недеља, зимски дан, време повремено сунчано са променљивим ветром, и упуцавање оптике на стандардних 25 метара. Упуцано релативно лако, колико је то ветар дозволио, са мање од 10 дијабола и три-четири кликтања.
IMG_20241215_130249_113.JPG
Прва група после упуцавања, т.ј. 3+2 (уз јачи и слабији ветар).

Као што рекох, због специфичне конструкције и начина убацивања дијабола, за HW57 баш и нису прикладне оптике већих габарита. Првенствено из тог разлога, а и због нагињања ка HFT стигла је нова оптика.
Discovery HT 6-24x40
View attachment 19307View attachment 19308
View attachment 19313
Оптика није баш компакт варијанта, али свакако је од мањих са увећањем од 24x.
Слика је кристално чиста, кончаница танка, добро избележена, идеална за нас који не волимо да кликћемо :).
Турети су лако покретљиви са јасним кликовима, а подешавање паралаксе веома прецизно, за потпуно изоштравање слике.
View attachment 19309View attachment 19310
Оптика се одлично уклопила са пушком уз једноделни носач. И сада има сасвим довољно простора за несметано убацивање дијаболе у слот за пуњење. Поред тога и одлично изгледа!
View attachment 19311
Недеља, зимски дан, време повремено сунчано са променљивим ветром, и упуцавање оптике на стандардних 25 метара. Упуцано релативно лако, колико је то ветар дозволио, са мање од 10 дијабола и три-четири кликтања.
View attachment 19312
Прва група после упуцавања, т.ј. 3+2 (уз јачи и слабији ветар).

Svaka cast kolega Sve se to super uklopilo , a svidja mi se sto su dimenzije i tezina puske relativno male Jedino sto mi se ne svidja sto je prednji nisan i ceo taj sklop napravljen od neke gume/plastike... Inace hw50s na steroidima Kako ti se cini punjenje i koliko je izbirljiva sto se tice dijabola? Ostaje ti da je skroz rasklopis i odmastis i onda malo tu i tamo isploras i ponovo namastis. A interesantna stvar sa kojom bi mogao da se pozabavis je da skined kasetu okidaca i usrafis jedan mali prednji torex-8 sraf i samim tim napravis da ti okidanje bude jos bolje

SM Spring-meister

Да мало освежимо тему, пошто је од последње објаве прошло већ скоро девет месеци...
Направљено је пар промена на поставци пушке, па да кренемо редом:
Једноделни носач оптике је замењен дводелним, подесивим и помереним ка назад како би се добио удобнији положај главе при нишањењу.
IMG_20250609_210924_373.JPG

Направљен је нови ''butt plate'' такође ради повећања ергономије и бољег лежања пушке у стојећем и лежећем ставу (о овеме ће бити детаљнија објава у другој теми).
IMG_20250830_222726_821.JPG

Направљен је нови хамстер од тврдог дрвета, и коначно замењен првобитни који је направљен као пробна варијанта а задржао се поприлично дуго! Облик и дужина су остали исти због полуге за натезање, само је висина повећана чисто из естетских разлога. Пошто није могуће потрефити исту боју као на кундаку, дрво је офарбано у црни бајц, а одстојници и шрафови фино избрунирани.
IMG_20250903_205009_885.JPGIMG_20250903_205636_1981.JPGIMG_20250903_205723_8131.JPG

Остаје још да се одради подешавајућа образина и да ово буде завршен пројекат, ако завршетак и коначно решење уопште постоје као појмови у овом нашем спорту. 😁
За ово предстојеће такмичење ово су сасвим довољна побољшања, а за неко наредно видећемо...
IMG_20250903_205936_258.JPGIMG_20250903_205952_828.JPG

Da, obrazina je sporedna stvar (loše sam se izrazio , misleći na kompletnu prepravku). Kundak uhhh samo oprezno i bez straha ... Kao kod zubara :ROFLMAO: 💪;)

Last edited by a moderator:

Users who are viewing this thread

Back