Weihrauch hw98

"Barrel droop", problem mnogih "prelamaca". Lepo si to sredio. Mala primedba: u tvome izlaganju, par puta si upotrebio rec "model", a zapravo si mislio na "primerak" ili "komad" (drugi PRIMERAK istog modela). Pozdav!
Koristan video:

U pravu si, moja greska...
Al ovaj video nema veze sa ovim problemom, osim sto se u startu zna sta je problem i sta treba reseti, ni podesivi nosaci nisu nista pomogli a kamoli nesto sa ovog videa...

Usput evo i fabricke opruge koja je ispucala manje od 2 000 dijabola 🙂
Sa tbt oprugom ispucao bar 10 000, ako je ista oslabila to je manje od 1j...
20231013_165529_copy_2400x3200.jpg

"Barrel droop", problem mnogih "prelamaca". Lepo si to sredio. Mala primedba: u tvome izlaganju, par puta si upotrebio rec "model", a zapravo si mislio na "primerak" ili "komad" (drugi PRIMERAK istog modela). Pozdav!
Koristan video:

Kod Miloseve HW98 nije problem "barrel droop" - iliti oklembesena cev, jer to je problem sa starijim ili visoko miljaznim puskama, gde se od upotrebe ili zbog mekseg metala, pojede osovina na bravljenju, ili gde umesto klina postoji kuglager (na manjim Dianama iz serije 20 recimo), pa onda nece pravolinijski da bravi nego malo visi cev.

Ovde je bukvalno razlog uproscavanje proizvodnje, koristenjem poluge iz jednog modela (HW80) u vise drugih modela (HW98 i HW95).

Duzina poluge pasuje, ali su trebali malo da je saviju ili smanje, da bi se stvorio zazor of 4mm, sto je upravo razlika u dimenzijama sanduka (HW80 30mm klip, HW98 26mm klip)

Radi se komponenti: UL070 koja nosi isti broj u oba modela, znaci minimalna usteda u proizvodnji kroz simplifikaciju delova.
20240730_151943_copy_993x563.jpg
20240730_151912_copy_1001x600.jpg

OK, ali posledica je ista: "oklembesenost" (kako si se ti izrazio) cevi, to jest nagnutost njene ose u odnosu na osu "sanduka". Ako sam razumeo...

Razumeo.
Nedavno sam u rukama imao jednu Slaviju (koliko se secam, broj u oznaci bese 630, ona sa izrazito sirokim i masivnim potkundakom). Bravljenje fenomenalno (poseduje polugu za odbravljivanje), sve je hermeticki zatvoreno, tesno, dihtuje, ali barrel droop do bola. No, u datom slucaju ne smeta, jer se koristi samo iron sights (a dove tail-a ni nema).

631 има полугу, има пад цеви често али на форуму је у некој од тема о 631 приказано и решење.

Users who are viewing this thread

Back