Weihrauch springerice

Kod mene na hw30s mi je dosta pomogla slabija opruga, radi podjednako i na 8 i na 14J (4,5mm). Mekse original opuge nema, ja sam izmerio originalnu i narucio na netu istu takvu samo od tanje zice. Sad ne moram sraf da odvijam do kraja, okidac nije labav, a silina okidanja moze da se spusti na mnooogo malu vrednost, mnogo manje nego sa fabrickom oprugom, nesto slicno kao kod 300s

Gesendet von meinem Power Armor 18 mit Tapatalk

Torex/imbus iskljucivo menja duzinu drugog stepena. U svakom slucaju, s njim oprezno!!!

Tacno je da se sa torexom podesava duzina drugog stepena, ali se neki hod tu i ne primecuje, samo veca sila za okidanje...
Ja sam probao slabiju oprugu na hw98 na nekih 20j, nije mi se svidelo kako radi, probacu opet jos neku oprugu, ali sigurno ima razlike u okidanju izmedju jace i slabije puske jer je okidac pod vecim pritiskom...
Koja je debljina zice od te opruge koju si kupio?

Puska je u c kategoriji 250 m/s . Sivi sraf namestim kako mi odgovara ali se tokom pucanja olabavi i popusti. Procitao sam negde da ako hocu da ga namestim da ne popusta da moram da “nacukam” tj da malo iskrivim metalni nosac ,da tako kazem, kroz koji sraf prolazi ili neka opcija sa lepkom..

Pitanje je bilo za @NemanjaCvetkovic , mislio sam na oprugu okidaca koju je kupio, koje je debljine 😁
Sto se tice tog srafa sto se odvija, ja tu ne bih nista cukao, pre bih probao sa teflon trakom, odvrni taj sraf skroz, namotaj malo trake i ne bi trebalo vise da se desava...

Odvija se od vibracija kad se otpusti previse. I to se resava slabijom oprugom, onda nema potrebe odvijati sraf toliko. A debljinu zice javljam cim izmerim

Ja sam uzeo deböjinu zice 0,5mm, duzinu opruge 10mm i spoljni precnik 4 i 5mm, ali morao bih da vidim tacno koji sam montirao na pusku pa da javim. Ili to öako izmeris na srafu kad ga odvijes skroz videces gde naleze opruga

I tako je ekipa sa AGS foruma negde tamo u lepoj Srbiji provalila da nemacki proizvodjac jednog od najboljih okidaca za springerice ne zna bas najbolje da odabere oprugu koju u njega ugradjuje....

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Eto ti ga sad... Ja samo kazem da sam promenom opruge dobio okidac koji mogu bolje da stelujem i koji mi bolje lezi nego sa standardnom oprugom. Ne ohrabrujem nikog da to radi pogotovo ako ne zna sta radi jer bezbednost ipak treba biti na prvom mestu. Ne znaci da ce nekom drugom odgovarati ono sto meni odgovora, ali kod mene se sraf ne odvija posle par dijabola i okidac ne landara Pored toga, za mnogo skuplje i bolje puske postoji tona aftermarket delova koji vrlo doprinose poboljsanju performansi tih pusaka, bez obzira sto su one predobre u fabrickom stanju.

Znaju Nemci da podese okidač ali oni moraju da traže kompromis između osećaja, težine... i pre svega bezbednosti. Mi možemo taj kompromis malo da prilagodimo sebi ako je to fizički moguće a očigledno jeste. Na našu neizmernu sreću i radost 😉 .

Imao sam HW80 sada ima HW35, odpustio sam sraf taman da namestim lakocu okidanja koliko mislim da je dovoljno za trzaj i dobijam okidanje kome sam se prilagodio i grupe koje su perfektne za moj pojam springerice..U tom setupu mi se ni jednom nije odpustio sraf vise nego sto sam sam podesio,moje je bilo da se prilagodim toj lakoci...prosto to je moja filozofija. Cak sam procenio da nemam potrebe uopste da poliram poluge,a radio sam to na drugim svojim puskama,prema tome moje cvrsto uverenje je da je ovaj okidac napravljen taman tako da zadovolji sve potrebe i prosecnog i zahtevnog korisnika.I da je taj sraf jedina ponuda predvidjena za korisnika od strane proizvodjaca...e sad, ko kaze da sam ja u pravu...

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Niko ne kaze da nisi u pravu. Rekord je super okidac i bez pipanja, ako ne i najbolji kod komercijalnih pusaka. Samo kazem da ne odgovara svima nama ista silina okidanja i da se to kod rekorda moze bas smanjiti. Meni npr odgovara da okidac bude sto laksi sa sto kracim drugim stepenom. Nekome to smeta, sve je stvar navike. Pored toga, ja volim da cackam oko puske, makar je i pokvario, ali to mi je neki merak isto kao pucanje, pa zbog toga od mene necete cuti da sam nesto ostavio na fabrickom podesavanju kad smo vec kod neuspelih eksperimenata, razbusio sam na jednoj puski transfer port od 3,2mm na 4,2mm i upropastio je, postala je neprecizna do zla boga i vise nije ni za sta. Tako da...nisam ja Tom Gaylord, al volim da stiskam dugmice

Nije svaka modifikacija usepsna ali je svaka vredna pokusaja, narocito ako moze lako da se vrati u prvobitno stanje.
Cak se i izbuseni TP moze opraviti ugradnjom mesingane cevke ili slicnog reduktora i da se vrati na uzi precnik.

A Vajrauh kao i svaki masovni proizvodjac, gleda na trosak i ustedu vremena u montaznom procesu, pa kad nam vec prodaju testise sa bubrege (HW50 galling problem), nece da se ljute kad zamenimo oprugicu u okidacu.

Users who are viewing this thread

Back