Weihrauch springerice

Iskreno ja nisam imao dodira sa njima, kod nas se ne pojavljuju ni u jednom obliku ili modelu, nisam ni na našim najvećim takmičenjima video njihov štand, sto će značiti da nisu u klasi Anschutza, Fwb, Walthera. Verovatno jesu dobre, ali izražavam sumnju u kvalitet nekih elemenata, posebno kvalitet i mogućnost podešavanja okidanja, i vidim da su kod springerica to prilično velike brzine, sto dalje znači i da im namena nije za 10m, tj. za taj tip streljaštva! Probaću da se raspitam malo kod nemaca, sta znaju o njima, ali mozda i Seba nešto više zna o njima. Zapravo je najveći problem sto recimo Anschutz, Fwb ili Walther ne prave više springerice,tu smo svi na gubitku...
Doduše Fwb ima neki model, deluje ok, ali ja ga uzivo nisam video, pa zaista ne znam o čemu se radi...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Ono što sam iskopao po netu, raspitujući se i čitajući šta bi meni najviše odgovaralo. Primetio sam da su te puške naročito HW30 i HW35 neka klasa približna Diani. Mada je jedan lik HW99 pušku drsko poredio sa Cometom 220 i svrstao ih u približne. Sad pitanje je koliko reklame tu ima, koliko je on kompententan, itd. Znajući da se u nekim meni poznatijim oblastima za objašnjenja i predstavljanja pojavljuju ljudi koji ne znaju ni elementarne stvari pritom upoređuju proizvode.

https://www.airgunmagazine.co.uk/tests/head-to-head-cometa-220-v-weihrauch-hw99s/

Pa ako je tako i približno, onda svakako eto odgovora kolegi gore da je prednost na strani Anschutz 335

Na zalost nisam nikad imao prilike da se podruzim sa Weihrauch puskama ali, ako je verovati bratu Google-u, rekao bih da je HW mozda nesto slicno sto je 335 bio nekad. Svi hvale taj cuveni "Rekord" obarac, mada dok ne isprobam.... Ima Weihrauch pusaka starih po vise decenija (model HW 35 se pravi, mislim, vec 50 i kusur godina), ali da li moze kao Anschutz 335 da izdrzi stotine i stotine hiljada dijabola.... Mnogo ljudi za FT i HFT koristi modele HW77 i 97. U preciznost ne treba sumnjati a za ostalo, videcemo. Ja bih licno voleo da posedujem jednu HW35, cisto onako, da uporedim... :D

Mane kouč said:
Iskreno ja nisam imao dodira sa njima, ....
Verovatno jesu dobre, ali izražavam sumnju u kvalitet nekih elemenata, posebno kvalitet i mogućnost podešavanja okidanja,

Kako se zove to kad čovek u istom postu napiše da nikada nije imao kontakt sa nečim ali da izražava sumnju u kvalitet i mogućnost podešavanja?

Evo za zainteresovane teksta koji je napisao Tom Gaylord o starim 10m puškama... Poredi HW55 sa FWB300, pominje i rekord okidač.

https://www.pyramydair.com/blog/2011/03/testing-4-vintage-10-meter-air-rifles/

Zove se višegodišnje iskustvo sa vrhunskim svetskim sportskim oružjem, koje većina nije videla sem na slikama nažalost.

Nisam znao da se pisanje o nečemu što ne poznajemo naziva višegodišnjim iskustvom ja bih to pre nazvao lupetanjem.
Tolerišem ti masivno reklamiranje prodaje polovnih pušaka i organizovanja komercijalnih događaja u temama koje nisu za to namenjene. Hajde da te poslednji put zamolim da se uzdržiš od paušalnih komentara o stvarima koje ne poznaješ i da se držiš pravila.

Ne znam odakle ti pravo da mi kažeš da lupetam, ja se ne sećam da smo zajedno čuvali ovce, ali valjda ti zvanje administratora daje određena prava! Sto se oglasa i mašenja tema tiče, uredno sam se izvinio svaki put kad sam pogrešio. Nadam se da ovde samo nije u pitanju klasična Srpska boljka, da neko misli da sam mu konkurencija, pa hajde malo da me ometa. Pozdrav i svako dobro, nadam se da i ova grupa neće postati one man show kao i većina drugih.

Proka said:
Na zalost nisam nikad imao prilike da se podruzim sa Weihrauch puskama ali, ako je verovati bratu Google-u, rekao bih da je HW mozda nesto slicno sto je 335 bio nekad. Svi hvale taj cuveni "Rekord" obarac, mada dok ne isprobam.... Ima Weihrauch pusaka starih po vise decenija (model HW 35 se pravi, mislim, vec 50 i kusur godina), ali da li moze kao Anschutz 335 da izdrzi stotine i stotine hiljada dijabola.... Mnogo ljudi za FT i HFT koristi modele HW77 i 97. U preciznost ne treba sumnjati a za ostalo, videcemo. Ja bih licno voleo da posedujem jednu HW35, cisto onako, da uporedim... :D
Tacno kolega ovo sto si napisao, ovo boldovano! Mislim da sam cak negde procitao podatak za model HW35 da se pravi jos od davne 1958. godine, znaci citavih 62 godine i jos do dan danas, pri tom da skoro nije bilo nikakvih bitnih promena u konstrukciji same puske. Samo, za taj podatak za godine me drzite sa rezervom jer nisam 100% siguran. A ako je to tacno, u tako dugom nizu godina proizvodnje puska ne moze da bude losa to je sigurno. Model HW35 je u svojoj istoriji proizvodnje imao nekoliko puta "limited edition" serije, ciji modeli po Nemoackoj i Engleskoj i dan danas dostizu astronomske cifre na aukcijama. Jedinstven sistem bravljenja, cev, nisani, kocnica, a posebno okidac su nesto sto ovu pusku izdvaja iz mora modela, jednostavno jedan legendaran primerak springerice koji zavredjuje paznju i koju cu nadam se vrlo uskoro uvrstiti u svoju kolekciju.

Sta, od celog posta ja ubo samo ono sto je u zagradi... :shock: :lol:
Teska srca cu,za sada, morati da propustim kupovinu HW35 kad se pojave kod nas, kao sto svi vec znaju, cuvam se za FWB.. :D Ne mogu da nagomilam veliki broj cevki u kuci, će da me udave članovi domaćinstva.. :D
A bas bih voleo da se poigram sa Weihrauch springericom...

Glock17 said:
Proka said:
Tacno kolega ovo sto si napisao, ovo boldovano! Mislim da sam cak negde procitao podatak za model HW35 da se pravi jos od davne 1958. godine, znaci citavih 62 godine i jos do dan danas, pri tom da skoro nije bilo nikakvih bitnih promena u konstrukciji same puske. Samo, za taj podatak za godine me drzite sa rezervom jer nisam 100% siguran. A ako je to tacno, u tako dugom nizu godina proizvodnje puska ne moze da bude losa to je sigurno. Model HW35 je u svojoj istoriji proizvodnje imao nekoliko puta "limited edition" serije, ciji modeli po Nemoackoj i Engleskoj i dan danas dostizu astronomske cifre na aukcijama. Jedinstven sistem bravljenja, cev, nisani, kocnica, a posebno okidac su nesto sto ovu pusku izdvaja iz mora modela, jednostavno jedan legendaran primerak springerice koji zavredjuje paznju i koju cu nadam se vrlo uskoro uvrstiti u svoju kolekciju.
Jesi li imao prilike da pucaš iz neke do sad?

Proka said:
Sta, od celog posta ja ubo samo ono sto je u zagradi... :shock: :lol:
Teska srca cu,za sada, morati da propustim kupovinu HW35 kad se pojave kod nas, kao sto svi vec znaju, cuvam se za FWB.. :D Ne mogu da nagomilam veliki broj cevki u kuci, će da me udave članovi domaćinstva.. :D
A bas bih voleo da se poigram sa Weihrauch springericom...

:lol: Hahaha...Kolega Proka kao i uvek: vedar, duhovit, uvek raspolozen za salu. Svaka cast kolega i svako dobro! ;)

Mane kouč said:
Glock17 said:
Proka said:
Jesi li imao prilike da pucaš iz neke do sad?

Ne, ne pricam napamet... Imao sam prilike da pucam i to je jedan od glavnih razloga zasto sam je vec narucio. Mada, moram da priznam da ima i u tvojoj ponudi svasta nesto zanimljivo, a ja nisam uopste gadljiv na polovno oruzije, tako da se nadam da cemo mozda i saradjivati. ;) Pozdrav i svako dobro.

Info update:
Ako je verovati Wikipedii, onda je ovaj podatak fascinantan:

"The Weihrauch HW35 is a break barrel, spring powered air rifle first produced in 1951."

Nadjoh na jos nekim sajtovima taj podatak, 1951/2.
Ko nasa Zastava 101, nekoliko decenija isti model uz manje izmene...
Znaci da je neprevazidjen dizajn, uboli iz prve... :cool:

Mane kouč said:
Ne znam odakle ti pravo da mi kažeš da lupetam, ja se ne sećam da smo zajedno čuvali ovce, ali valjda ti zvanje administratora daje određena prava!

Tako je zvanje administratora mi daje sva prava koja su mi u ovom slučaju potrebna.

Mane kouč said:
Sto se oglasa i mašenja tema tiče, uredno sam se izvinio svaki put kad sam pogrešio. Nadam se da ovde samo nije u pitanju klasična Srpska boljka, da neko misli da sam mu konkurencija, pa hajde malo da me ometa.

Servis takmičarskog oružja radi Milenko Sebić a ne ja, tako da nema potrebe za takvim skretanjem sa teme. Čovek ima sve delove, ovlašćeni je serviser ali ne zloupotrebljava forum da bi se reklamirao, ne otvara u podforumima teme za reklamu prodaje pušaka ili dijabola.

Da se vratimo na temu, sam napišeš da HW nikad nisi ni video ali da misliš iz dugogodišnjeg iskustva da to nije kvalitet i da ne valja okidač.... i da je Anschutz 335 (koji slučajno ti prodaješ) puno bolji. Na kraju umesto da shvatiš opomenu otpočinješ svađu sa administratorom.

Imaš opomenu za ovo, potrudi se da bude poslednja.

Mane kouč said:
Pozdrav i svako dobro, nadam se da i ova grupa neće postati one man show kao i većina drugih.

Pozdrav, uz ispravku da ovo nije fejsbuk grupa u kojoj može da se lupeta i navija, već forum koji ima stroga pravila i moderaciju.

Sto se Sebića tiče, poznajem ga puno bolje i duze od tebe! Sto se tiče tvog nevaspitanja, tu ne mogu da pomognem! Dalje, sto se tiče Anschutz pušaka koje ti bodu oči, do sad sam prodao 15 komada, a od toga samo 2 ili 3 putem foruma, znači zanemarljivo! Sreća je sto ja niti zivim od servisa niti od prodaje, nego mi je to zabava i način da pomognem klubu. Kvalitet nekog oruzja je dokazan kroz decenijsko korišćenje i to je jedino merodavno!
I na kraju i da me isključiš sa foruma, meni neku štetu nisi naneo, jer od ovoga ne zivim, ljudi koji su me upoznali u sarađivali na bilo koji način sa mnom će potvrditi ko sam i kakav sam! Došao sam sa dobrom namerom na forum da ljudima nešto pokazem, objasnim, pomognem, usput ako neko dođe do dobre puške to je samo plus, čak ako bih pogledao oglase, verovatno ih imam manje nego drugi članovi. Druga je stvar ako to nekome smeta. Elem, ne bih Vas više zadržavao, kome trebam nek se javi, pomoći ću sta mogu.

Proka said:
Nadjoh na jos nekim sajtovima taj podatak, 1951/2.
Ko nasa Zastava 101, nekoliko decenija isti model uz manje izmene...
Znaci da je neprevazidjen dizajn, uboli iz prve... :cool:
Ooo..opet taj montipajtonovski humor... :lol:
Da ne bude zabune! Ja ovde nikoga ne ubedjujem ni u sta! Svako ima pravo na svoje misljenje! Pravo na svoje misljenje, a to smo videli, imaju cak i oni sto nikada nisu videli ovu pusku i ja to postujem. Ali morate biti svesni da svako gradi svoj kredibilitet iskljucivo svojim postupcima i svojim izjavama. Da me pogresno ne shvatite, ne zelim da dolivam ulje na vatru, daleko od toga, svako iole razuman moze da sabere dva i dva i da iskristalise sta je dobro a sta ne, nismo deca.

Users who are viewing this thread

Back