Weihrauch springerice

Da. ja sam uzeo poslednji komad do sledećeg uvoza. Ali mislim da sam video na Halooglasima da se prodaje jedna HW35, pa pogledajte tamo...

Поштоване колеге, ово ми је први пост после представљања па се надам да пишем у правој теми. Ако не, немојте замерити и упутите ме где могу о својим патњама да пишем. Данас сам напокон успео да нађем и пазарио сам Weihrauch HW77, 4.5mm cal. у F варијанти. Пушка је половна а цена је била веома повољна. Пробао сам мало да пуцам и шта сам спазио:
1. При напињању федера, кад вучем за полугу, чује се а и осећа неко трење гвожђа о гвожђе
2. Полуга за напињање федера је доста лабава, кад није напнута
3. Брава која причвршћује доњу полугу не стеже довољно и полуга се дрма кад је у брави
4. После неко 10 испаљених дијабола, одпустили се шрафови браника окидача.

Да ли је ово страшно? Да ли се то може одстранити код куће, рецимо заменом делова или полирањем/премазивањем или мора код оружара? Ако се може одстранити, какве делове и одакле могу да купим?

Хвала унапред на одговорима!

Trimis de pe al meu SM-G991B folosind Tapatalk

ca9b37c3a4a612bda6016d6305a5a884.jpg

Данас сам напокон успео да нађем и пазарио сам Weihrauch HW77, 4.5mm cal. у F варијанти. Пушка је половна а цена је била веома повољна.
To je stavka koja me malo plaši da je uvod u ovo što si naveo.

1. При напињању федера, кад вучем за полугу, чује се а и осећа неко трење гвожђа о гвожђе
Kod HW to ne sme da se cuje. Iz mog skromnog iskustva sa drugom puškom,taj zvuk predstavlja trenje poluge za napinjanje federa o ivice kanala kojim "putuje" pri guranju klipa - ili nešto sa klipom nije kako valja, nije centriran u cilindru ili ti nedostaje "vodjica" ili kako se to "na engleski" kaže "cocking shoe" s obzirom da on obezbedjuje vrlo precizan odnos izmedju poluge koja nateže i ivica kanala kroz koji se poluga kreće i ne dozvoljava kontakt metal na metal.

2. Полуга за напињање федера је доста лабава, кад није напнута
Ima lufta u osovini, možda nedostaju podloške ili ti "šimovi", ako tu pripadaju

3. Брава која причвршћује доњу полугу не стеже довољно и полуга се дрма кад је у брави
Neko pre tebe to lepo "razgazio", pucalo se, pucalo....

4. После неко 10 испаљених дијабола, одпустили се шрафови браника окидача.
To je najmanji problem. Sve šrafove treba povremeno pritegnuti, a ako postoji mogućnost, upotrebiti plavi Locktite za šrafove da ne bi otpuštali. To se dešavalo i na mojoj HW80, dok nisam upotrebio lepak

Dakle, postoje ovde na forumu ljudi od struke i nauke, čak i ovlašćeni serviseri za HW, koji sve to mnogo bolje poznaju od mene, ali su ljudi sigurno zatrpani poslom, a i godišnji su odmori, pa ne stižu da te savetuju. Ja sam dokon, pa ko velim da pružim bar prvu pomoć. Što se delova tiče, Peloponez iz Novog Sada je zvanični uvoznik i distrubuter rezervnih delova za HW u Srbiji. Ako imaš mogućnost, možeš probati i iz inostrastva sa sajtova koji drže njihove rezervne delove. Mali problemčić će ti biti što ne znaš šta je u maleru. pa ne znaš ni šta da naručiš. Ili ćeš sam rasklopiti pa gledati deo po deo i šta ne valja, ili naći neku šemu delova, pa po njoj uporedjivati svoju pušku, ili ćeš jednostavno odneti pušku nekom ko to sve može da ti reši da skratiš sebi muku i nerviranje, a i što pre počneš da uživaš u pucanju. Ja lično odabrao bih ovo poslednje da sam u tvojoj situaciji...
Veliki pozdrav

Хвала пуно на брзом одговору.
Мислим да би најбоље било однети је мајстору. Да ли би могли да ме упутите на неког из Београда или евентуално Новог Сада?
Унапред захвалан.

Звао сам Пелопонез и упутили ме лепо, чуо се са мајстором и, видећемо како се одвијају ствари.
У међувремену, да ли може неко да ми слика бравицу за закључавање затезне полуге, као и саму полугу. Погледајте како моја изгледа: осим што је доста оједено, нема онај о-ринг. Има ли ко пушку из 2003-2004 па да провери да ли мени фали који део тамо? Можда овај модел има негде другде о-ринг?
20e9275fd1491f9133b8a4faa5461ec7.jpg
8f4b7f73d67d1c03c6f806e90493ce75.jpg
8fc34a659c580569980c6a1c78067132.jpg

Na HW97 na samoj polugi postoji O ring, ali na HW77 nisam siguran da tu treba da bude O ring. Zapravo taj O ring na polugi kod HW97 služi da pri vraćanju poluge ne bi sama poluga udarala u teg, a kod HW77 je veće rastojanje između poluge i cevi puške tako da pri vraćanju poluge ne može da dođe do kontakta između poluge i cevi.Možda ovo malo pomogne

Attachments

• WEI77.jpg
    WEI77.jpg
    662.5 KB · Views: 1,230
Хвала пуно! Оједен је мени онај језик који брави. Треба да је ф 8 ако се не варам а код мене је као кон. Треба да га некако извадим из полуге, напуним/удебљам тиг заваривачем и вратим га на ф8. Није то проблем. Проблем је како вратити језик у полугу и задржати га тамо. Само да нарежем навој. Но, видећемо до краја.

Да ли је неко пробао да вади тај део који држи нишан и ову доњу полугу?

Ako ja dobro razumem tebi je ostecen deo 1047? Ako je tako skidas ga tako sto odvijes vijak 1048b pa vadis delove redom.

Мој модел је нешто новији него на слици. Ево да прикачим ја.
HW77.jpg

Треба да скинем део 1054 и 1044 а. Та два дела су ми оједена. А део 1051 треба да ошмирглам, углачам и обојим пошто је огребан.
Нема тај о-ринг на слици као што има на HW77К.
Да би извадио део 1054, морам да пробушим део 1012 на месту где је пресован и направим навој да би могао да вратим поправљен део.
Од затварања и трења део 1054 је усекао део 1044. Овај је део око 75 евра у Немачкој, што је веома скупо. Опет, остаје проблем како раставити део 1044 од цеви и нарочито како вратити назад...

Ajoooj Predraze, al si se uglibio....dobra cena ha? Što ne platiš na mostu, platiš na ćupriji. Iskreno ti želim da središ tu pušku i ispucaš svašta olova sa njom.

Ма средићу је ја. Има да буде као нова баба :). Шалим се.
Метали су то. Хладе се и греју. Купе се и растежу. Да је од дрвета, то би тек био проблем за мене. А пошто је од метала, биће добро. Само питам за искуства других, да не тумарам без везе.

Moram da demantujem sebe zbog pogrešne informacije u vezi O ringa. Trebalo je samo uzeti pušku I pogledati, ali lenjost ću pripisati ovog puta ovom pretoplom vremenu :mrgreen:
Na mojoj HW97 je taj ring ispao iz ležišta i pomerio se nekih 7-8mm, što se može videti na fotografijama i delovalo je kao da je tu da bi sprečio udaranje poluge u teg. Eto da ne beše ove teme pitanje je kada bih uočio da se O ring pomerio. Dakle izvinjavam se zbog pogrešne informacije i da se ispravim i kažem da je taj O ring ipak tu da bi se sprečilo mrdanje poluge dok je ona zabravljena. Možda onda ne bi bilo loše napraviti takav žljebić i na HW77 i postaviti O ring.

Attachments

• 03.jpg
    03.jpg
    896.5 KB · Views: 1,116
  • 02.jpg
    02.jpg
    863.4 KB · Views: 1,116
  • 01.jpg
    01.jpg
    416.7 KB · Views: 1,116
Да ли можете ставити димензије оринга, растојање канала од врха полуге, ширина и дубина канала? Да то буде ипак неком корисно. Унапред захвалан.

Postovanje SteffAirguns .
poslednjih pola godine sam u potrazi za ozbiljnom springericom tipa weihrauch-a hw97,97kt,Diane 54,56th.
Mozes li da podelis na forumu kako si uspeo da nabavis weihrauch-a?
Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

SteffAirguns said:
Glock17 said:
Nemam reči, sve perfektno, a ambijent samo za poželeti. Uživajte.
Hvala kolega Ovde nam je najbolje jer imamo mesta i duzine, a divno je i za plinkovanje i pucanje u metu Cak ni moja trudnica nije mogla da odoli
5e9b3ecc68b32a551277992b45d6aadd.jpg

Postovanje SteffAirguns .
poslednjih pola godine sam u potrazi za ozbiljnom springericom tipa weihrauch-a hw97,97kt,Diane 54,56th.
Mozes li da podelis na forumu kako si uspeo da nabavis weihrauch-a?
Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back