Weihrauch springerice

Čestitam na prinovi. Ako se ne varam HW 35e je jacine 16J. A s obzirom da si trazio pusku za klinca, moraćeš da sačekaš da malko poraste, ili da menjaš oprugu :) ..

Kažu da je dosta pušaka poručeno, da nije potrebna rezervacija. Verovatno će biti dosta skuplje, to menja celu situaciju.... I ovako su kod nas skuplje u odnosu na ostatak Evrope i Balkana.

Ja sam moju HW35e u septembru prošle godine u Peloponezu platio 500 eura. Videćemo koje će cene biti kada stigne novi kontigent. Jeftinije neće sigurno da budu.

Tih 500e za taj vaš model Hw35 nekako mogu da prihvatim, ali već preko te cene mislim da ne vredi. To je već cena nekih karabina, i čehoslovačke mk.

stojadin said:
Tih 500e za taj vaš model Hw35 nekako mogu da prihvatim, ali već preko te cene mislim da ne vredi. To je već cena nekih karabina, i čehoslovačke mk.
Da, toliko su neki karabini i malokalibarske puške, ali treba roditi mečku dok se za njih nabavi dozvola, i izdvojiti još podosta novca da se plati polaganje, lekarski i ostale globe. :)

Babe i žabe...
Jel mi to poredimo najjeftiniji "neki karabin" i kvalitetnu skupu vazdušnu pušku? 500e za HW nije ništa naspram prosečnog lovačkog karabina koji košta 1500-2000e. Sa "nekim karabinom" od 600e mogu da se porede kineske B1-B3. HW može da se poredi sa najskupljim karabinima.

Apsolutno se slazem. Po mom skromnom mišljenu, opterećenja materijala od kojih su izradjeni delovi vazdušnih pušaka (posebnmo springerica) su mnogostruko veća u svakodnevnoj upotrebi od opterećenja materijala od kojih su izradjeni delovim karabina. A kada pričamo u svim VP, i sama upotreba je neuporediva. Količina hitaca iz karabina je neuporedivo manja u odnosu na pucanje iz vazdušne puške u istoj jedinici vremena (ako ne racunamo neke ekstreme, ali ja do sada takve nisam upoznao, da ispale iz karabiona za sat vremena 100 zrna i to svaki dan, a npr moja malenkost prospe u papir 100komada rutinski maltene svako veče). Zata i najjeftiniji karabini duže traju u nekom posmatranom periodu u odnosu na vazdušnu pušku springericu, a i svaku drugu, pa shodno tome nije baš svejedno da li je VP kvalitetna ili prosečna.

Users who are viewing this thread

Back