Titaniumski klip je vec ozbiljna (i skupa) prica, pa zeljno cekam rezultate.Hw ima ogroman potencijal za tuning u bilo kom pravcu (snaga, preciznost...) evo okidanja moje puske. Ne znam dal cete moci da otvorite. Imqm u planu podesacajuci kundak i titaniumski klip, ali to ce malo da saceka za sad...//cloud.tapatalk.com/s/666ade8e1a744/VID_20240314_212713.mp4
Gesendet von meinem Power Armor 18 mit Tapatalk
Pa kao jos jedna puska. Izgleda ne razlikuju titanium od zlataTitaniumski klip je vec ozbiljna (i skupa) prica, pa zeljno cekam rezultate.

moze da se otvori (bar sa kompa). sta si joj do sada radio?Hw ima ogroman potencijal za tuning u bilo kom pravcu (snaga, preciznost...) evo okidanja moje puske. Ne znam dal cete moci da otvorite. Imqm u planu podesacajuci kundak i titaniumski klip, ali to ce malo da saceka za sad...//cloud.tapatalk.com/s/666ade8e1a744/VID_20240314_212713.mp4
Gesendet von meinem Power Armor 18 mit Tapatalk
Dosta smanjen trzaj, dosta tisa puska, osetno kraci ciklus, opruga u odnosu na fabricku je od deblje zice ali je kraca sa minimalnim preloadom, tj u pusci je sabijena je nekih 10ak milimetara u odnosu na slobodno stanje. Sve u svemu, ima smisla i dosta manje "ritanja"koliko je tinbum pomogao sa udarcem i generalno bacakanjem puske?
Poliran okidac, zamenjena opruga na okidacu, maksimalno smanjena tezina okidaca, ox opruga skracena na minimalni preload i upasovana u derlenske tbt vodjice, tbt dihtung i tbt adapter od derlena za smanjeni hod klipa od 8mm plus metalna podloska oko 2/10mm da bi smanjila rotiranje klipa. Ispoliran klip do grita 2500 i koznog stropa, ispoliran cilindar klipa. Sve podmazano molibden sulfidom u prahu i ubacen air striper u kuciste na vrh cevi. Pokusao sam da oslabim oprugu za bravljenje poluge za repetiranje ali bezuspesno, to je utisnuto sve, vadjenja nema... Ali, u planu je zakljucanje poluge sa magnetom i bice to taman.moze da se otvori (bar sa kompa). sta si joj do sada radio?
edit: procitao. pardon. koji kit si koristio?
p.s. al smo probudili temu, 40+ postova za 20h![]()
Imam u planu svakako ali ne stizem. Do sad sam video da je razlika 1J izmedju ftt green 4,5mm i exact dijabola u kalibru 4,53 za u korist exacta. Iako je brzina sa laksim dijabolama oko 200m/s veca. Cim prebacim 185m/s krece grupa da se siri cak i sa istim dijabolama i povecanim preloadom na opruzi. Za sad mi je taman 8-8,3J. Videcemo sta ce se promeniti olaksavanjem klipa i mozda dodavanjem jos tvrdje opruge. To sam isprobao na diani 280, smanjio masu klipa za oko 1/5 i puska se mnogo popravila. Znam da me ukakilo jer je kod tih stvari mnogo lakse pokvariti nego napraviti bolje. Kod laksih dijabola i tezeg klipa sa tvrdjom oprugom je obavezan veci transferport inace je efekat kontra produktivan. Sa olaksanim klipom koliko sam ja fo sad primetio se slazu lakse dijabole i to u podkalibru@NemanjaCvetkovic
Odlican rezultat na dijabola testu!
Par mm napred je super stanje, jer pokazuje da se klip ne zakucava u cilindar nego blago odbija na najmanjem jastuku vazduha sto je ostao u cilindru kad je dijabola vec krenula na svoj put.
Puska je u balansu !
Dali si ikad probao test snage sa lakom i tezom dijabolom, da vidis dali moze da se optimizuje duzina hoda ili opruge, i tezina klipa?