@kircan , mi smo ovde svi drugari, svi u istoj prici, pa nema potrebe da mi persiras. Samo kazi Vebli, sve dok ne zavrsimo u kafani, posle kazi sta hoces
Ajde da skinemo taj misticni veo u vezi Ćunera (to ti je Bosanski tuner, ba) i kako i zasto poboljsati pusku.
Naravno cilj je preciznost i ponovljivost sa sto manje varijabilnosti, kao u fabrici.
Puska moze, a zna to cesto da bude, twangara (zvoni i tandrce) ali ipak da bude precizna, ali ta buka nervira korisnika pa se to otklanja vodjicom od delrina, acetala ili slicne idustrijske plastike sa jedne strane i cepom sa druge. Sve to sprecava oprugu da se savija i landara.
Opruga mora da bude obradjena na krajevima da ne kaci i krza po vodjici ili unutrasnjosti klipa.
Neki to resavaju kupovinom Tune kit pakovanja i funkcionise to OK ako su tolerancije dobre.
TbT se ovde cesto kupuje, jer zna da instantno poravi situaciju u poredjenju sa fabrickim izdanjem.
Kod
@NemanjaCvetkovic na svojoj HW je to ocigledno uspelo (ustvari uspelo mu je sve, samo pogledajte onaj klip sa dijabolom na turretu)
Problem je sto ti instant tuning kits, nemaju liner (onu mikronski tanku plastiku) koja ide oko opruge i dodje izmedju nje u unutrasnosti klipa. Jer bez toga opet bude preglasno. Prave se od PTFE ili FEP, a moze i od plasticne flase za Lenor ili mleka.
Welsh Willy, je jos bolji, ali ne znam dali salje za Srbiju, a najbolje je naci nekoga sa strugom, i da ti majstor nareze po meri za tvoju oprugu i da bude knaaaaaap. Tako sam ja sebi radio.
Americki Vortek je odlican, ali gle cuda bas skup $100+ ... Kod njih je princip drugaciji je je vodjica vanjska pa opruga ulazi u nju.
Naravno sve podmazano sa minimalnom kolicinom molibdenskog maziva ! Veoma bitno u celoj prici.
@goxy - za taj kit sam samo cuo, ali nisam isprobao, pa ne mogu da komentarisem.