Weihrauch springerice

Odlicni rezultati I bas mi je drago da si nasao odgovarajucu dijabolu.

Sad mozes da se prikljucis uvek vrucoj temi: Exact ili Express ? (Preciznost od 25m-50m, sa I bez vetra 😁)

Kao I zaludjenickom testiranju smirenosti sprigerice, metodom merenja kretnje balansirane dijabole na turetu🤣🤣

Dobro dosao u ludilo zvano zivot i izazovi vlasnistva springerice!

9f0cba1e830bf63a1354aab45f203058.jpg

Izgleda da sam se ozbiljno “zarazio” ovim brendom.

Po mom mišljenju, od modernih proizvođača jedino Air Arms može donekle da priđe Weihrauch-u kada su u pitanju kvalitet, osećaj pri pucanju i ukupna izrada opružnih pušaka i pištolja u ovom cenovnom rangu.

Weihrauch za mene i dalje predstavlja neku zlatnu sredinu između tradicije, vrhunske mehanike i dugotrajnosti. Jednostavno su napravili modele koji traju decenijama i i dalje pucaju kao prvog dana. Zato izgleda im se stalno vraćam.

Uspeo sam, preko mog dobrog prijatelja i brata @goxy -ja, da nabavim TBT kitove za sve moje moderne HW puške. Već sada vidim da me čeka bar nekoliko meseci pravog uživanja oko tjuniranja, testiranja i finog podešavanja svake od njih dok ih ne dovedem do svog maksimuma.

Čak razmišljam i da ozbiljnije proučim TBT varijantu za HW45, čisto da vidim kako će se pokazati u praksi i da li može da izvuče još malo potencijala iz njega.

Sledeći kontingent, koliko sam čuo, stiže u Peloponez tek negde oko leta. U toj porudžbini me čeka jedan poseban komad Plavi laminat HW50s, limitiran na samo 1000 primeraka koje će Weihrauch proizvesti. Model je napravljen povodom obeležavanja 75 godina postojanja legendarne HW50 serije. E tad će kolekcija biti kompletirana

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nadam se da ces da se castis jednom engleskinjom, jer si ocigledno veliki ljubitelj Weihrauch, pa da uporedis obe marke direktno iz kutije: brun, tolerancije, natezanje I tvangaranje, zavrsnu obradu , okidac i naravno preciznost, pa da izneses misljenje.

Danas sam uspeo da ugrabim nekih pola sata da isprobam HW97KT pre ugradnje TBT kita… Ljudi moji, ovu pušku ne da obožavam nego ne mogu da vam opišem koliko joj savršeno leži kalibar 5.5 mm.

Ovo je moja najbolja grupa sa današnjeg pucanja, uhvaćena u onih par minuta kad se vetar u Zemunu konačno smirio.

25 m • JSB Exact Jumbo 1.03 g • 5 pogodaka.
Najširi deo grupe: 6.83 mm

A tek predstoji prava zabava , a to je ugradnja TBT Maxi Pro kita, poliranje unutrašnjih delova i okidača, plus verovatno i Rowan Engineering set-back okidač.

Podesiva obrazina? Legla kao budali šamar.

0a1420e0dd74678f8811134179b8208a.jpg

4f744944f478c560cba608ea0ab63c93.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kao da sam znao da ce na toj snazi najbolje da joj legne Express....
Ovo je moja HW77 na 23m, sa prvog druzenja. Takodje Express.
Sad su grupacije jos malo bolje, samo sto nisam slikao (kao stari ribolovac 🤣, najvecu nikako da ovekoveci)
20250128_115203_copy_1209x1612.jpg

Last edited:
Jedno pitanjce za organizatore FT i HFT, da li imate negde zabelezene daljine meta, velicine istih koje ste postavljali i stavove za iste? Voleo bih da vidim sa cim se to strelci susrecu na polju?

Даљине мета иду од 8 до 50 метара, за HFT нешто мање, мада пуцамо ми и на 50 без проблема.
"Кил" иде од 15mm до 40mm.
Ставови за FT су седећи стојећи и клечећи, а за HFT лежећи, стојећи и клечећи, са ослонцем и без ослонца.

15mm кил је до 30m, ако се не варам, и обично за стојећи став не иде тако мали кил.
Имаш тему ,,HFT - pravila, uvod, razlika u odnosu na FT'' па прелистај ако већ ниси.
Поставио сам ја тамо један мој занимљив снимак... ;)

Hvala, nisam, ali sam svasta nesto citao, ali nigde da sklopim pricu u celinu.
A sto se tice 15mm kil-a, mislio sam da je on naj dalje do 20m i da zbog toga ide stojeci, ali eto, greska u koracima :)

Evo ti male pomoći. Jedan od modela postavki meta,
-mete moraju biti vidjene iz svih pozicija za gadjanje

-distanca 8-50 metara

-standardna veličina “kiling zone” tj polja gadjanja je 40mm

-dozvoljeno je 15 i 25mm,15mm do 20m, 25mm do 35m

-za obavezne stavove (klečeći i stojeći) 15mm se ne stavlja, 25mm maksimalno do 20m, 40mm maksimalno do 40m

- broj meta za obavezne stavove ne bi trebao da predje 20% ukupnog broja. Isto važi i za broj meta sa smanjenim “killing zone”, dakle
15mm

-raspored meta okvirno

20% obavezan stav

20% sa 25mm do 35m

20% 40mm od 35 do 40m

20% 40mm 40 do 45m

20% 40mm 45 do 50m

ali ne mora...

Users who are viewing this thread

Back