Danas sam posle dva dana testiranja i nerviranja, skinuo optiku i resio da je ipak vratim, a mozda i gresim?! Problem je u tome, resio sam da vidim sa obe vrste JSB (heavi i expres) od 5 do 50 metara kako se ponasaju, a i da upisem koja daljina je na kom mil dotu. Elem, ceo jedan dan sam potrosio da bih na kraju dana shvatio da, stelovanje paralakse - pomera i POI, zumiranje - pomera i POI!!! Ne znam, da li neko od iskusnijih kolega moze da mi objasni, da li je optika pokvarena ili je samo losa, ili to mora tako da se manifestuje na optikama na drugom fokalnom planu?!
Danas sam npr pucao na uvecanju x6 i sa paralaksom na 25yardi. Ne mogu da se zalim da se ona nesto pomera, da gubi POI, ne sve je ok dok se ne diraju paralaxa i uvecanje.
Da, jos veoma bitnu cinjenicu sam zakljucio, expres do 30m dobar, preko 30m, hmmmm...diskutabilno, previse je osetljiv na vremenske prilike. Heavy do 30m.ume da napravi extra grupe, ali i dalje frljnu jedna, dve, tri dijabole, ali zato od 30m, odusevljenje, na 50 metara mi je uspevao da saspe u 15mm 5 dijabola i to jos sa ovom optikom na kojoj jedva da vidim crveni krug od 10mm (uvecanje i dalje 6x i paralaxa 25 yardi).
Ovo je slikica sa 10m stojeci, probao sam na toj daljini kako ide, pa ne mogu da se zalim