Weihrauch springerice

Danas sam posle dva dana testiranja i nerviranja, skinuo optiku i resio da je ipak vratim, a mozda i gresim?! Problem je u tome, resio sam da vidim sa obe vrste JSB (heavi i expres) od 5 do 50 metara kako se ponasaju, a i da upisem koja daljina je na kom mil dotu. Elem, ceo jedan dan sam potrosio da bih na kraju dana shvatio da, stelovanje paralakse - pomera i POI, zumiranje - pomera i POI!!! Ne znam, da li neko od iskusnijih kolega moze da mi objasni, da li je optika pokvarena ili je samo losa, ili to mora tako da se manifestuje na optikama na drugom fokalnom planu?!
Danas sam npr pucao na uvecanju x6 i sa paralaksom na 25yardi. Ne mogu da se zalim da se ona nesto pomera, da gubi POI, ne sve je ok dok se ne diraju paralaxa i uvecanje.
Da, jos veoma bitnu cinjenicu sam zakljucio, expres do 30m dobar, preko 30m, hmmmm...diskutabilno, previse je osetljiv na vremenske prilike. Heavy do 30m.ume da napravi extra grupe, ali i dalje frljnu jedna, dve, tri dijabole, ali zato od 30m, odusevljenje, na 50 metara mi je uspevao da saspe u 15mm 5 dijabola i to jos sa ovom optikom na kojoj jedva da vidim crveni krug od 10mm (uvecanje i dalje 6x i paralaxa 25 yardi).
Ovo je slikica sa 10m stojeci, probao sam na toj daljini kako ide, pa ne mogu da se zalim :rolleyes:

Attachments

• 20260207_142414.jpg
    20260207_142414.jpg
    264.9 KB · Views: 14
Po mom skromnom mišljenju optika radi za sve pare😁 .Bez šale imao sam je pre skoro 10 godina.
Zatim kada bi zanemarili meteo uslove iz par cevi express pravi brutalne grupe i na 50m.Znam jer sam ih ispucao barem par desetina hiljada.Na 25m redovno sam koristio express i naučio sam da korigujem koliko je to moguće na toj daljini.
Ja sam pre 4-5 godina prešao isključivo na 4.5 kalibar i <16j i još uvek uživam.
Mnogo je zajebano dok čarlija vetrić mio da bodeš lepo mete što i sam znaš.
Drago mi je da otkrivaš prave čari .Samo napred.

Da o istoj.
Poenta je da radi .Radi na temperaturi,radi ako se pomera oko u odnosu na okular,da blago radi sa promenom uvećanja...
Koristi je na fiksnim daljinama sa istim uvećanjem i onda može biti upotrebljiva za neko precizno gađanje.
I bravo za stojka na 10m.

Sto se tice stojeceg na 10m, mislim da to mogu jos dosta bolje, samo kada bih imao zivaca :ROFLMAO:. ono sto me odusevljava kod ove puskice, na 50m obaram kutiju dijabola 99,9%, 40 metara mi je postala rutina :cool::ROFLMAO:

😁 Meni je drago zbog tvog oduševljenja.Vremenom ćeš dići kriterijume i ,,razmaziti'' se u nekim segmentima.Vidimo se nadam se skoro na nekom FT druženju.Iako sam ja skroz razmažen sa PCP i nisam baš vičan sa pozicijama van stola.Nadam si da si shvatio do sada da se uvek dobro pozicioniram za stolom u više disciplina🤣

Sto se tice stojeceg na 10m, mislim da to mogu jos dosta bolje, samo kada bih imao zivaca :ROFLMAO:. ono sto me odusevljava kod ove puskice, na 50m obaram kutiju dijabola 99,9%, 40 metara mi je postala rutina :cool::ROFLMAO:

Naravno da ćeš moći bolje, samo još malo da se uvežbaš sa njom Evo moje grupe sa 77icom iz stava na 10m...
b0b8d4bec9cad5675c6d0a0a922b95ab.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

@SteffAirguns Ovo je ipak neka druga dimenzija, a koju ja iskreno i ne jurim.
@goxy i ja vise preferiram sto i PCP, sada mi je ova springerica dosla, pa vise kao malo zasicenje PCP, jer iskreno, ne vidim sta to ne moze ista sa stola. Tako da mi je sada ova puskica razonoda i podsticaj da naucim i da ukrotim nesto "teze".
U svakom slucaju, lepa je to zanimacija (y)

Danas na 40m, JSB Expres 11 komada (zasto 11, zato sto sam opalio prvi i taj otisao tu desno, kao nekakav puvanjak, a onda svih 10 komada posle njega isli u 16.2mm.). Bas me odusevilo i pri tom sa vetrom od nekih 1,5 do 2m/s, bez ikakve korekcije. Naravno, vratio sam optiku Falcon S30

Attachments

• 20260208_132510.jpg
    20260208_132510.jpg
    280.5 KB · Views: 25
Na 50m, ista dijabola, ali ja vec dobrano umoran, ispraznio sam 1 kutiju dijabola (zajedno heavy i expres). Opet ne mogu da kazem da nisam zadovoljan, imao sam neke PCP puske koje nisu mogle da postignu ovakvu grupu na 50m :)

Ja ne postavi sliku 50m.. Umor stigao, nema sta :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Attachments

• 20260208_135705.jpg
    20260208_135705.jpg
    311.8 KB · Views: 16
I ja sam danas iskoristio ovo lepo vreme da moju novu HW77 malo razradim. Za sada od dijabola imam samo JSB Heavy. Stara kutija od pre korone solidne grupe na 25 metara sa stola sa prednjim i zadnjim osloncem. Od 10 do 20 mm (puška je inače D kategorije). A dijabole kupljenje zimus iz 2023 godine katastrofa, kao da sam pucao sačmarom po meti, grupe nijedna ispod 25 mm. Ovih dana ću da nabavim JSB Ekspres, jer vidim da one odgovaraju i @Trifke -u i @SteffAirguns -u na njihovim HW77 puškama. I ako nađem malo slobodnog vremena da ubacim i tbt kit u sedamdeset sedmicu.

Moja "uštrojena" (7.5J, za nemačke zakone) HW50S počinje baš da mi se sviđa.
U nedostatku dobrog vremena za pucanje napolju (i vremena uopšte, usled pogoršanog majčinog zdravlja) odlučio sam da okušam sreću unutra, na maksimalnih 9m, jer mi je stan toliki koliki je te sam i tu daljinu jedva napabirčio. Naravno - optika (jer vid je otišao odavno), Parkside sto, napunjen mali ruksak za oslonac i kafa pre pucanja da smirim živce.
H&N Sport su se, posle par pokušaja, pokazale veoma dobro. Više nego dobro. Grupa od 10 dijabola na slici ispod me ponovo tera da se pitam da li je sve do moje tehnike (tj. nedostatka iste), ili do male razlike u težini dijabola? Oslonac je isti i osim mog malog pomeranja u zadnjem momentu, kada okinem, ne vidim razlog da se flajeri grupišu. Ostalih 8 je palo na metu, tamo gde sam ciljao i ovo je za mene sjajno.

Attachments

• viber_image_2026-02-08_15-10-49-397.jpg
    viber_image_2026-02-08_15-10-49-397.jpg
    199.5 KB · Views: 35
Lepo. Moram naglasiti, da samo oni koji pucaju springericama, znaju da je i 10 m veliko, cemu ja nisam nikada pridavao paznju, dok nisam poceo i sam da pucam sa njima...dok sam samo PCP koristio, sve ispod 50m mi je bila smesna daljina...ali...:rolleyes:

@Avramović
Ne vidim najbolje grupaciju promasaja, ali ako se skupljaju na poziciju oko 8 sati, to je zbog tehnike I najvise znog trzaja na okidac.
Probaj ravnomernije I laganije da povlacis okidac, bez da jace stegnes rukohvat u poslednjem trenutku.

Users who are viewing this thread

Back