Zastava vazdusne puske

Hteo sam prvo da ovo okačim u onoj temi o EBR-u, ali pošto sam posle pucao i na 50 metara, 'ajde rekoh bolje je ovde. Dakle, ovo je bio kao neki pokušaj treninga za takmičenje u aprilu, na čijoj se organizaciji već ozbiljno radi. Kategorija springerice snage do 16 J, daljina 25 metara. Kao što većina zna, puca se po jedan hitac u metu. Nema grupa, nego jedna dijabola po meti i tako se ide redom, od mete do mete. Ja sam štampao ove metice na A4, pa ih ima svega 15 po listu, ali mislim da su dimenzije u redu.

Prvo, par reči o samoj pušci. Ova moja konkretna Zastava je izuzetno precizna, naročito ako imamo u vidu da je stara ravno 40 godina. Ali, onako iskreno, da mi je neko koga ne poznajem baš dobro rekao da ima tako staru springericu sa prelamajućom cevi i snagom svega 7 J i da sa njom na 25 metara (izmerenih, ne "odokativno" procenjenih) pravi grupe od 15-ak milimetara - mislio bih da preteruje. A ja sam danas zaista napravio dve takve grupe - jednu od 15 mm i drugu od samo 13 mm! Pet dijabola, 25 metara, 13 milimetara!!! To su mi definitivno najbolje grupe sa ovom puškom ikada. Osim toga što je vreme bilo idealno, zasluge pripadaju optici, budući da su od 1984. do pre nekoliko nedelja na toj Zastavi uvek bile neke slabe optike sa lošim končanicama itd. Daleko od toga da je ovaj UTG od 60$ nešto posebno, ali za te pare je zaista sjajan!

Ali, to što je sama puškica ovako precizna, meni u gađanju BR meta nije pomoglo. U videu sam sve objasnio. Pucati grupe ili gađati konzerve, jaja, gongove, čepove i šta god je jedna stvar, a gađati ovako malecke metice po jednom dijabolom i pritom uračunavati uticaj vetra - to je potpuno, potpuno drugačije. I meni to definitivno slabo ide. Od tridesetak meta, imao sam svega 3-4 pogotka u centar koji je prečnika samo dva milimetra. Da se razumemo, u većini slučajeva je sve to bilo vrlo blizu, ne više od 10-20 mm, ali bi moj rezultat bio vrlo slab. Nadam se da će ovaj video koristiti kolegama koje planiraju ili još razmišljaju o tome da se u aprilu oprobaju na 25 metara u gađanju EBR meta springericom do 16 J.

Na kraju videa videćete kako izgleda kada se u idealnim uslovima ovom puškicom gađa na 50 metara.

https://www.youtube.com/watch?v=TZx5BGV8qew

Svaka cast , Ledeni odusevljavaju me tvoji klipovi , podjednako me i zastava odusevljava cak mnogo vise od nekih mnogo skupljih pusaka , zaista je neverovatno sta moze puska od 40 godina .
Hvala ti na ovom odlicnom klipu :D

Jos jedno ugodno vece provedeno uz ledenu produkciju. Sto kaze ledeni pa ko ce bre da pogodi tih 2mm na meti osim kolege sebica. Idem i jda trazim zastavu po oglasima

Hvala kolege na lepim rečima.

Ozbiljno, ovo pogađanje minijaturnih metica po jednom dijabolom je super-teško, bar za mene. Ja bih bio zadovoljan da sam centar mete (koji je 2 mm) ima recimo 15 mm. Mislim da bih tada imao šanse da sa puškom koja na 25 m prirodno, sama od sebe (bez ikakvih drugih uticaja) rastura 15-20 mm pročitam vetar i poneki put ubijem desetku. Ali, pravila su pravila...

Pih bre otkad ništa o Zastavi nisam napisao! Evo današnje akcije tokom izolacije. Stara dama dominirala uprkos prilično jakom vetru (za pušku od 7 J) i neozbiljnosti oba strelca.

https://www.youtube.com/watch?v=unxkJAs_9GA

Sa uzivanjem odgledah najnoviji video rad iz ledeni produkcije o odusevljen opet. Mlade snage dolaze, veliki pozdrav za sve ledene i ostanite zdravi, veseli i buckasti.
Molba za sledeci rad, pivski cepovi na 75m sa at44

Ovo je bila milina gledati i svaka čast za pogotke po ovakvom vetru. Meni je danas bilo teško na manje od 15m izaći na kraj s vetrom. Kako sam čitao ovu temu sve više imam želju da i ja sredim moju zastavicu :D

Gospodine Ledeni pravo je zadovoljstvo gledati vaš video. Zastavica je opet zvezda dana :)

Sve se nema u šećer se gađa u ovim teškim trenucima... :lol:

Svaka čast za oba strelca, po takvim uslovima. :)

Kolega SMD , Aleksa je ovaj mladji i bolji od je od tate nego nece ovako javno da ga pobedjuje , sta bi ljudi pomislili :lol: :lol: :lol:

offtopic: Samo da dodam, lako je u šećer danas gađati, hajde na 40 metara u rolne wc papira frajeri. Tu se vidi ona stara: ima se može se. :)
on topic: svaka čast, snimak, strelci, puškica.

Hvala kolege, hvala... Moram da priznam da me je gosp... drug Kircan iznenadio nereagovanjem na muzičke efekte i ubacivanje "slike u slici", budući da stalno traži raznorazne specijalne efekte, bilo muzičke, bilo scensko-tehničke. Tipa, "Sledeći put uleti renoom i driftuj po njivi" i tako.

Izvinjavam se što nisam to komentarisao. setio sam se posle, da sam hteo da pomenem. Uklopio si izvanredno. Koliko je teško to uklapanje slika u slici?
muzički efekti su pravovremeni, dobro odabrani i gledalac se još više unosi u priču upotrbom istih.
Za sledeći put at44 na 75 u čepove i u pozadini direktori mi volimo pivo

Evo još jedne akcije u uslovima izolacije. Videćete na klipu sve, ali moram da ponovim, Voje radi, da je bilo vetra tog dana i to prilčnog za ovaj kalibar, brzinu i udaljenost. ;) I da sam nekako mogao da vidim pogotke na početku, pa da sam korigovao POA, verujem da bi svaki završio u meti. Razmišljam da kupim jedan spotter durbin sa onim dodatkom za telefon, pa da posle svakog hica vidim gde sam...
Kako god, slobodno komentarišite, kudite, kritikujte, ali kilažu mi ne spominjite! Imam i ja oči! :eek: Pošto na vagu ne smem...

https://www.youtube.com/watch?v=3aVXLNL3N1o

Nema price extra pucanje i neke pcpejke u 4.5 kal imaju problem sa tom daljinom , Zastava je vrh ;) :D

Još jedan video od kolege koji obožava mala uvećanja :D
Nije sve do zastavice ima nešto i do strelca.
Sjajan video!

Kolega ledeni nam svima postavi domaci i to da ga stignemo sa pcp puskama. Ja mislim da moje grupe sa veslom nisu nista bolje od toga. Svaka cast ledeni i hvala na pozdravima.
Ako nastavis da se gojis bices kao ja pa ce ti i grupe biti vece, nemoj to raditi.
sledeci put budi aleksu, vas dvojica u tandemu ostvarujete jos bolje rezultate

Okej kolege, nemojte preterivati, uobraziću se. Sad bi trebalo da kažem kako to nije ništa itd... Iskreno, i ja sam bio iznenađen pogocima s obzirom na uslove. Do sada sam takve ili za nijansu bolje rezultate ostvarivao u vrlo, vrlo retkim prilikama kada je vetar zaista bio nula. Kako god, gotovo da sam siguran da će svaka precizna springerica napraviti ovo ako su uslovi dobri. Poenta je u holdoveru, koji mora tačno da se zna, bukvalno u centimetar. A ta odstupanja su ogromna i menjaju se značajno sa svakim metrom. Ako to znamo i ako shvatimo kako da nadmudrimo vetar (ili pucamo kada ga nema), solidan strelac će bez muke pogađati ovakvu metu na stotinak metara. Sad, za ljude koji uživaju da cepaju šibice ili karte ili da upucavaju po 20 dijabola u jednu rupu ovo je svakako samo egzibicija, ali ja verujem da ima još dosta ljudi kojima se te LR egzibicije dopadaju i voleli bi da i sami probaju. Osim za vas, moje prijatelje iz nezvanične interesne asocijacije "Dijabole okupljene sa perfidnim ciljem da iskoriste Skorpiovo umeće", sa ovim klipčićima se zezam upravo zbog takvih kolega, da pokušam da ih animiram i navedem da okušaju sebe i svoje pucaljke.

Meni se cini da ako onaj pevac nastavi da kukurice za vreme snimanja, bice gadjanje na pokretnu metu na raznim daljinama. 😄😄😄
Svaka cast kolega Iceman-e. 😊

Users who are viewing this thread

Back