Zastava vazdusne puske

Ledeni jel možemo barem te šibice da stavimo na 60 metara pa sa 5.5 da gadjamo. Da li je to dovoljno daleko za tebe ili mora biti 70 metara.

Pozdrav svima, nedavno sam dobio na poklon zastavinu vazdusnu pusku 4,5mm od mog bivseg nastavnika matematike, a sadasnjeg dobrog prijatelja. Zamenio sam oprugu, ovih dana planiram naruciti "djon" jer pri rasklapanju sam video da je skroz urnisan, natopljen mazivima i u fazi raspadanja. Ono sto sam uvideo pri rasklapanju je da je navoj kod vodjice gde se srafi djon izlizan, pa me zanima da li je moguce negde nabaviti novi i gde. Puska je u poprilcno losem stanju, ali bi mi jako puno znacilo kad bi joj vratio bar deo starog sjaja. Ledeni, oci su mi uprte u tebe, posle svog ovog teksta o crvenim zastavama cini mi se da si ti covek koji mi moze pomoci :)

Postovani kolega sa yahoo-a, molio bih vas da procitate pravila foruma , a da se nakon toga poredstavite u odgovarajucoj sekciji foruma. Zelimo vam ugodan boravak na forumu i da vam gosn Ledeni pomogne u ozivljavanju puske.
Uprava foruma

Pedro said:
te zastavine ticarke nisu vredne truda i popravljanja to su kasam ja bio u klubu bile naj gore puske znam da ih nismo uopste vo;e;i
:D :D :D
To kralju konačno neko da kaže pošteno....

Pedro said:
te zastavine ticarke nisu vredne truda i popravljanja to su kasam ja bio u klubu bile naj gore puske znam da ih nismo uopste vo;e;i
Potpuna glupost! Zastava kao koncept zastarela, ali najtrajnija puška u toj kategoriji koja je dostupna na ovim prostorima, a bogami i šire! Puške koje posle 50 godina korišćenja uz dobar servis i dalje rade odlično! Tipičan primer mog mladog strelca koji je sa zastavom starom preko 30 godina, ali odlično odrzavanom ubio na zvaničnom takmičenju rezultat koji će dugo biti i dalje ozbiljan! Pritom svake sezone se desi da neki od klinaca pionira ubije oko 190 od 200 mogućih, a to je sjajan rezultat za tu kategorija oruzja! Pojavom kineskih, turskih i svaka ih drugih pušaka velikih i nepotrebno napucanih brzina, ona je pala u zapećak malo, ali će nadziveti svaku tu novu pušku, to potpisujem.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

@Mane kouc, apsolutno se slazem sa ovom tvojom konstatacijom za Zastavu. Mi u klubu imamo i M56 i par M81, uz pravilno odrzavanje imaju odlicnu preciznost.

Proka said:
@Mane kouc, apsolutno se slazem sa ovom tvojom konstatacijom za Zastavu. Mi u klubu imamo i M56 i par M81, uz pravilno odrzavanje imaju odlicnu preciznost.
Tako je, evo ja danas ceo dan u klubu sa oruzarom sređujemo zastavice i Anšice za prodaju(mora krov na streljani da se sredi, prokišnjava) i sve zastavice odlično rade, nisu sve lepe na oko, ali rade odlično!

@Pedro
Zastave na vasarima su namerno rastelovane da ni kuću ne mozes da pogodis sa ona 2 metra. Treba i oni na vasaru od necega da zive... :lol: Nije merodavno. Naravno da ti verujemo da su vase bile lose, sto ne znaci da je Zastava generalno losa. Sta vise, veoma je dobra puska. Kolega Ledeni i njegov naslednik su zivi dokaz da odrzavana i sredjena Zastava moze cudo da napravi u majstorskim rukama.

Kao sto rekoh, pravilno odrzavanje je majka svega.
Sad, posto zbog ove situacije sa vanrednim stanjem, streljana nije radila, posle jedno 15-20 dana vanrednog stanja odemo nas dvojica do streljane da vidimo da l' sve stoji na svom mestu i da macnemo puske malo. Od stajanja su sve pocrvenele i Zastava i Anschutz... Vlaga ne bira marku... 😁

Pedro said:
aj pricam isvog iskustva i nelazem nista zastave nisu bile dobre ni na vasarima za gad;anje znacki a kamali za streljastvo viste mozda mladi pase nesecate toga
:D :D :D :D

Pedro said:
aj naj postene kazem jurilismo da sto per stignemo u klub kako bi se domogli slavie ili anusuca a ko okasni uvalemu zastavu koliko sam puta samo popizdio i sav razocaran otiso kuci mislm da ej zastava dosta odgovorno sto su mnogi mladi pioniri napustili strelastvo i otisli na fusbal
Trenirao si ozbiljno ili si dolazio na rekreaciju?
Ako si ozbiljno trenirao onda valjda znaš da se nacionalni pionirski program gađa zastavinim puškama i pre 30 godina i sad. Nijedna druga marka nije dozvoljena. Juniori gađaju nacionalni program Anšicom (može se koristiti Zastava ili Slavija) s tim da retko ko od juniora gađa tu disciplinu kod nas pošto je to već uzrast u kom se prelazi na standardni program.
Zastavina serijska puška je toliko loša da je državni rekord 194 kruga od 200.
Kad su takav stručnjak, zašto ne kupiš lepo neki FX, Steyr, Air arms, ...i rešiš sebe muka onda ne bi imao primedbi sigurno.
Pročitaj malo teme pa vidi kako ljudi gađaju sa tim tičarkama koje ti nazivaš lomom, pa onda komentariši.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sebic said:
Pedro said:
aj naj postene kazem jurilismo da sto per stignemo u klub kako bi se domogli slavie ili anusuca a ko okasni uvalemu zastavu koliko sam puta samo popizdio i sav razocaran otiso kuci mislm da ej zastava dosta odgovorno sto su mnogi mladi pioniri napustili strelastvo i otisli na fusbal
Trenirao si ozbiljno ili si dolazio na rekreaciju?
Ako si ozbiljno trenirao onda valjda znaš da se nacionalni pionirski program gađa zastavinim puškama i pre 30 godina i sad. Nijedna druga marka nije dozvoljena. Juniori gađaju nacionalni program Anšicom (može se koristiti Zastava ili Slavija) s tim da retko ko od juniora gađa tu disciplinu kod nas pošto je to već uzrast u kom se prelazi na standardni program.
Zastavina serijska puška je toliko loša da je državni rekord 194 kruga od 200.
Kad su takav stručnjak, zašto ne kupiš lepo neki FX, Steyr, Air arms, ...i rešiš sebe muka onda ne bi imao primedbi sigurno.
Pročitaj malo teme pa vidi kako ljudi gađaju sa tim tičarkama koje ti nazivaš lomom, pa onda komentariši.

Ma lupa, ne znam da li se sećaš da je moj Stojan ubio na skolskom republičkom 294 od 3 serije zastavicom, a beše Vlada Janković i dalje drzi rekord 194 kod pionira?

Kolege u pitanju je ocigledno provokacija, tako da nema potrebe da objasnjavate botovima.

zašto proglašavaš ljude provokatorima i botovima?
jel to više ne smije da se iznese mišljenje??
možda nije u pravu ali nije u redu da se tako ponašate jer ni ti ni ja ni niko sa ovog foruma nije profesor doktor balistike, sebića poštujem jer je iz te branše dokazani lik a ostali smo amateri

Provokatora uvek ima i uvek će ih biti.
Dobro je što nas je cela ova priča navela da kažemo po koju reč o veoma ozbiljnim rezultatima, rekordima, koji su postignuti na našim domaćim takmičenjima sa Zastavinim puškicama.

nije u redu to je moje mišljenje i kraj a i unio je malo mrdanja kaveza na forum pa je bilo zanimljivo

zvezdan said:
zašto proglašavaš ljude provokatorima i botovima?
jel to više ne smije da se iznese mišljenje??
možda nije u pravu ali nije u redu da se tako ponašate jer ni ti ni ja ni niko sa ovog foruma nije profesor doktor balistike, sebića poštujem jer je iz te branše dokazani lik a ostali smo amateri
Baš zato sto ima nas koji nismo amateri i razumemo se u materiju, ne dozvoljavamo da se daju informacije koje nemaju osnova i nisu istina!

ne možeš ti gospodine da dozvoliš ili ne dozvoliš, ako taj lik nije nikoga vrijeđao ima pravo da piše šta god hoće pa i da je danas 1 april ako mu je volja
ustvari ne može niko , a ako se to dozvoljava onda nešto ozbiljno nije u redu ovdje....

Users who are viewing this thread

Back