Hvala drugari. Ne kukam Skorpio, nego znam da to može bolje. Siguran sam da na 90-100 m u idealnim uslovima svaki može u tvoj veliki gong od 25 cm. Ali, mora meta da se postavi tamo gde pucamo na skupovima, da budem siguran da između puške i gonga ne može da se nađe grančica, list itd. Dijabola na 96 m ima pad od 2,2 metra i nema teorije da joj sa terase obezbedim sasvim čist prostor kad nišanim toliko visoko. A nišanjenje otežava i to što ni sa 3x uvećanjem nemam više dotova, pa nišanim pomoću one debele vertikalne crte koju dižem i spuštam. Da na Zastavi imam bolju optiku sa većim uvećanjem i(li) sa pouzdanim turetima, pa da mogu da gađam sa bar 8x ili 10x, bila bi druga priča.
Imam na umu da tokom zime napravim jedan ozbiljan izazov, ali na 100 jardi, tj. na 91 m, kako bih mogao da koristim poslednji šesti dot, pa da snimim sve sa tri kamere u realnom vremenu - jedna da snima mene dok pucam, druga da bude pored mene i da zumira metu, a treću da stavim pored same mete. Ali, za takvu akciju treba odvojiti celo popodne, sve postaviti i imati sreće da vreme bude i ostane apsolutno, 100% mirno. Dovoljno je da se oseti najblaži povetarac koji ni list ne može da pomeri i ode dijabole u stranu 10-20 cm.