Sinoć stavio Mannol lepak, neću još da probam neka stegne dobro...
Ostao sam dužan neke informacije obzirom da sam "malo" smarao

kada sam sam radio servis Zastave.
Pošto smo zajedno utvrdili da se dobar kožni dihtung klipa ne nalazi lako (ako se uopšte i nađe) ispostavilo se da je situacija sa oprugom potpuno ista, tj. očajna.
Dužina fabričke opruge je 39 cm (toliko je i dugačka "originalna" opruga iz Magnuma) a polovna koju sam skinuo sa puške je bila 36,5 cm, stara ko zna koliko godina. Uglavnim, "originalna" opruga iz Magnuma (oni tvrde da je Zastava proizvođač) je posle pola kutije dijabola stigla na 35,5 cm. Osetilo se i po snazi da nešto nije dobro a dužinu sam kasnije saznao. Ne znam sada tačno napamet ali prečnik opruge iz Magnuma je manji nego one koja je bila na pušci.
Pošto sam video da neću uspeti sam da uradim servis kako treba jer nema kvalitetnih delova, dao sam pušku poznaniku na servis, inače oružaru. Sam pravi dihtung klipa i cevi a opruge mu neko drugi radi. Kada je uradio servis probao je i sa oprugom iz Magnuma ali nije bilo neke snage pa je stavio svoju.
Uglavnom, posle urađenog servisa, ispucano do sada 7000 dijabola, puška redovno podmazivana posle pucanja i ne primećujem nikakav pad snage mada pretpostavljam da ga verovatno malo ima. Preciznost i dalje zavisi od mene a ne od puške :mrgreen: .
U principu loše vesti za one koji hoće sami da rade servis. Jesam naučio mnogo toga, to mi i jeste bio cilj, ali bez kvalitetnih delova to nema nikakvu svrhu. Ima nekih opruga po oglasima za koje ne znam kakve su i čije su a ostaje i ona dupla iz Magnuma, kao i onaj silikonski dihtung klipa i to je praktično sve što se može kupiti za najobičniji servis.
Van toga ostaje samo dati pušku oružaru koji ima kvalitetne delove.