E tacno ce me isterati sa posla, satima citam forum trazim informacije da resim cudesni problem sa okidanjem moje puske.
Do kakvog sam zakljucka dosao, a vi me ispravite ako gresim.
Problem: Na hladno se u potpunosti izgubi prvi stepen pri okidanju i puska opaljuje odmah nakon dodira obaraca, na sobnoj temperaturi toga nema. Razlika je drasticna izgubi se par 1-2 mm hoda obaraca i puska opaljuje isnenada.
Uzrok: Bice da je puna neke neadekvatne masti koja je prikupila i prljavstinu narocito u zoni obaraca na hladnoci se ta mast stegne i ne dozvoljava elmentima okidanja da funkcionisu kako treba.
Resenje: Da je rastavim ocistim i da okidanje ne podmazujem uopste

:?:
Jos jedna stvar koju sam primetio je da se oring na kraju cevi potpuno poravnjao sa metalom tako da bi i njega verovatno trebalo zameniti. Ima li nesto na sta bi trebao da obratim paznju prilikom ovog zahvata. Mislim na sve ovo u kompletu. Ovako pisano ne deljuje komplikovano.
Izuzev ovog problema sa okidanjem puskica je generalno OK iz stava na 10 m jako lepe grupe na sobnoj temperaturi.
Kakva je uopste razlika izmedju M56 i M56/76.
Ja sam na ovo natrcao sasvim slucajno, drugar ima Perun i ja sam hteo isto neku springericu ali mi se nisu davale pare a nemam ni vremena i evo sad sam sebi nabavio glavobolju i zanimaciju za ovu zimu