glale
Well-known member
zare said:Pa ovo kao da je lakirano. Daj recept.
Da,samo rafinisano laneno ulje,više slojeva i onda meka krpa za glanc...Posle par meseci malo malo matira(i to je lepo ) ali rešava se opet premazati i izglancati..
zare said:Pa ovo kao da je lakirano. Daj recept.
Znači da su one koje nemaju šrafove za spajanje cevi i sanduka i cevi i napinjače od 76. pa do danas?MilanIlic said:Nemoguce je da nema serijski broj. Nalazi se sa desne strane cevi na mestu gde se spaja sa viljuskom. Ta zastava se pravila od 1956 do 1976... Tu je negde izmedju![]()
prlejovanovic67 said:Glale, da li si sve ručno šmirglao ili si ipak koristio neko pomagalo tipa šlajferica, bušilica sa gumenim dodatkom ili nešto slično?
Ti šrafovi nisu orginal koji su na toj pušciprlejovanovic67 said:Verovatno mislite na ove šrafove. Na slici se vidi da jedan nedostaje. Već sam pitao da li neko zna gde mogu da ga kupim ili možda neko ima na prodaju?
Rax032 said:Za opruge za Zastavu ne znam lično, mada sam čuo da te iz Magnuma nisu nešto. Ali opruge za Slaviju 631 koje se prodaju kod nas i predstavljaju kao originalne, meni se ne dopadaju.
Jače su od fabričke, puška dobije puno na brzini, onda postane nemirna, trza više, zveči opruga.
Sent from my RMX3370 using Tapatalk
prlejovanovic67 said:Za ovu oprugu - nemam komentar.
Nisam, mislio sam na druge koji spaja cev sa cilindromprlejovanovic67 said:Ako misliš na ovaj koji spaja drvo i metal i koji je malo duži, verovatno da ne kažem sigurno, nije original. Mada, kada gledam sa suprotne strane, čni mi se da je od neke puške. Ne znam tačno. Nadam se da si mislio na ovaj šraf.
Nema potrebe za tim, kada ima novih orginal šrafovaVincester said:Evo jednog predloga sto se tice tog srafa .
Ja sam to resio na ovaj nacin.
Urezes ureznicom M6 celom duzinom.
I onda jednostavno nadjes srafove koji ce odgovarati po duzini.
Mozda gresim ili smatram da na ovaj nacin imam bolje pripajanje drvenog dela na metal.
Evo fot.
Inace ovo nisu srafovi koje koristim za samu pusku vec su mi bili pri ruci cisto da pokazem moje resenje.