Zastava vazdusne puske

Ако сам добро пронашао то је у Стојана Протића бб...? Али нисам сигуран.

Jeste Stojana Protića na samoj raskrsnici ili malo pre raskrsnice sa Teslinom. Ideš uzbrdo i čim izađeš na ravno tu sa desne strane. To je inače stari put za Jagodinu preko Sabante.
Ovde na mapi to je sa leve strane ulice od prilike kod pešačkog prelaza:

Где тачно у Крагујевцу продају кундаке и резервне делове за вп? Нисам из Кг па ако може адреса, наћи ћу на гугл мапама.
Хвала унапред!
Улица Стојана Протића, не знам тачно број али знам да је преко пута брзе хране Мљацко. Број телефона 034 323257, најбоље да позовете за више информација...

Nalazi se u istoj zgradi gde je i agencija za žigosanje koja je obeležena na mapi, u ulici Stojana Protića

Sent from my moto g(60) using Tapatalk
3fb976ccc107127b16523891e9b18384.jpg

Posle tačno 40 godina (!), ponovo imam Zastavicu M56... Sreća, sreća, rados´ :cool:

004.jpg
002.jpg
003.jpg

Ova je najverovatnije starija od mene, a do danas je ispucala sigurno milione dijabola! I pored toga, precizna je, utegnuta i ispravna. Upravo su joj stavljeni nova opruga, novi dihtung klipa, sređen okidač i komplet je podmazana. Deluje da će trajati još godinama.
Uz sve ovo, precizna je kao i prvog dana.

001.jpg

Na slici je moje prvo probno pucanje iz stojećeg stava na 10m. Ja prezadovoljan, ipak nisam (skroz) zarđao. :cool: :D Naravno, treba malo upucati nišan, sačekati da se nova opruga ujednači i "legne" kako treba, ali grupa je za moje mogućnosti sasvim ok.
Čista uživancija! :cool:

005.jpg

Ispravka, takav natpis tj. spajanje cevi sa cilindrom i spajanje cevi sa napinjačom preko vijka je išlo od 56. do 67. Posle toga su išle one sa upresovanom osovinom. Znači, mlađa je od 67.

Posle tačno 40 godina (!), ponovo imam Zastavicu M56... Sreća, sreća, rados´
Bata Joco, sad je sreća sreća, rados rados, ali uskoro kreću muke tantalove....koju da ponesem, jal batu jal barjaka...ako ne ideš naizmenično, jedna će pati stoposto 😂..a pazi, Steyera i ne pominjem....

Malo probnog pucanja danas, uglavnom vežba stava i upucavanje puške.
Grupe su bile šarene, a na slici je "najbolja" grupa danas:

IMG_20240202_173932a.jpg

Jasno je da nišan nije do kraja upucan, ali više mi je bitno da je grupa solidno konzistentna, naravno za moje mogućnosti i pauze u pucanju iz Zastavice od nekih 35-40 godina. Onaj jedan flajer levo zanemarite, kao da niste ni videli. :ROFLMAO:

IMG_20240202_185632a.jpg

Samo jedna stvar mi nikako nije jasna po pitanju te puške, a možda neko zna odgovor. Ona je, kao što znamo, bila napravljena ne samo za sportske strelce, nego i za obuku vojske. U tom smislu, zašto su je napravili tako malu, kao za Pigmeje?

Koliko si visok? Tada se radio JUS standard upravo po mjerama vojnika, prosjek je vjerovatno bio dosta ispod 180cm. A pucalo se ležeći vojni stav, pa i M48 je malo kraća.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko si visok? Tada se radio JUS standard upravo po mjerama vojnika, prosjek je vjerovatno bio dosta ispod 180cm. A pucalo se ležeći vojni stav, pa i M48 je malo kraća.
Ja sam oko 187. Dakle, skroz van JUS-a. :) Ali recimo, M48 mi je bila ok. Pucao sam u vojsci dosta iz nje i bila mi je sasvim dobra.

Ja sam 193, sa Zastavicama se nekad bukvalno osecam kao da je igracka, ali i to je dobro, pocnes da radis na finesama. Sa M48 nemam nikakav problem, kao salivena mi je :D

Users who are viewing this thread

Back