Zastava vazdusne puske

Mozda je bilo negde na forumu ali je ne mogu naci. Pitanje je sledece: ima u Somboru zastavica na prodaji ako mi je posalje brzom postom jel treba da je prijavim u MUP i da li treba neki dokument od koga sam kupio? Hvala.

Prijavljivanje MUP-u, ne treba a i ne moze - rec je o oruzju kategorije "D". Dokument o "poreklu" (od koga si kupio) ti treba, za svaki slucaj, kao i atest (papiric kojim se garantuje da se radi o vazd. oruzju te kategorije, model taj i taj, serijski broj taj i taj...). Mozda prodavac vec ima atest, koji ce ti isporuciti uz racun (ili samo racun u kome prodavac garantuje da se radi o kategoriji "D"). Ako nema, atest mozes naknadno dobiti od nekog ovlascenog servisera.

Da će neko da mu traži kategorizaciju za Zastavu su šanse samo teorijske. Posebno ako neće nigde da je nosi.
Ni za poreklo neće niko ništa da ga pita.
Naravno da uvek svašta može da se dogodi i da se naleti na nekog ko će da traži ono što ne trebaš da imaš ali to su baš retki slučajevi.

Apsolutno je potrebno da covek ima potvrdu da je D kategorija,pa cak i za Zastavicu. Zasto sebi praviti potencijalni problem,kad je stvar lako resiva.Posto dosta vas pise pausalno i bez ikakvog uvida u situaciju,evo podatak da je od pocetka godine u Beogradsku policiju doneto preko 400 vazdusnih puska na vestacenje,koje su oduzimane po raznim osnovama,a najvise jer nemaju potvrdu koja su kategorija. U tom broju je preko 100 Zastavica bilo. Vecina su vracene vlasnicima,ali je cimanje ponekad i po 3 meseca,a jedan papir resava sve.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Sve je to tačno. Samo nije se do tih pušaka stiglo zato što nemaju kategorizaciju nego su nađene u nekim sasvim drugim slučajevima pa onda kada te uhvate za nešto, ide sve redno za šta si kriv...

Apsolutno se slazem sa kolegom Manetom i sve to stoji.
Po meni su obe kategorije opasne.
Nema tu neke razlike , koristio pcp C kategoriju na recimo 50 , 70 pa cak i vise metara i da neka budala koristi D kategoriju na 10 metara.
Nazalost imali smo takvih primera.
Imali smo cak i primer voznje autoputem u kontra smeru. ( taj auto nije upravljao sam)
Glavna karika koja se kida je ipak covek.
Trebalo bi tu vestacenje neceg mnogo bitnijeg osim gvozdja.

Last edited:
Naravno.
Ali ni taj papir o kategorizaciji praktično ne vredi ništa sem da si čist pred zakonom. Ja mogu danas da ga dobijem i od puške D kategorije napravim 16 J. A pred zakonom sam čist.

Zare, kako to misliš čist?? Ti si modifikovao pušku i pojačao je, a nisi je prijavio, niti si prijavio modifikaciju. Zamisli da neko proveri, a proverava se na službeni zahtev po potrebi, i utvrdi se da snaga puške ne odgovara onome što piše na papiru. Ne bih ti bio u koži.
U svakom slučaju, ljudi ne igrajte se i vodite računa šta radite, a pogotovo šta pišete ovde.

Mozes,dok te ne uhvate,a kad te uhvate,plakaces i to mnogo...

Ne brini ti za mene, nemaju mene za sta da uhvate.

A ako vam nije jasno da kada imate papir da je puska D kategorije a prepravite je da je C i da kada vam nekim cudom neko trazi papir i vi pokazete da je D, onda ste cisti pred zakonom.
I sta vam tu nije jasno...samo nemojte da mi prodajete lazno postenje, pun je forum onih koji su to uradili.

Ovo je off topic ali... Pošto za D kategoriju ne postoji evidencija, ne postoji ni mogućnost da neko od strane državnih organa dođe u posetu radi provere kategorizacije. Jedina mogućnos da vam se oduzme oružije D kategorie jeste prijava od strane nn lica zbog njegove zloupotebe ili neadekvatnog mesta korišćenja. U najvećem broju slučajeva je to radi korišćenja vazdušne puške u dvorištu ili na vikendici. U najgorem slučaju ako u nekom parku nekoga gađate njom.

samo nemojte da mi prodajete lazno postenje, pun je forum onih koji su to uradili.
Hoćeš da kažeš da smo mi ovde neki licemeri ili šta? Nije me briga ko šta radi, svako odsgovara za sebe i svoje postupke. Članovi ovog foruma zaslužuju pravu i validnu informaciju i strogo poštovanje zakona.

A ako vam nije jasno da kada imate papir da je puska D kategorije a prepravite je da je C i da kada vam nekim cudom neko trazi papir i vi pokazete da je D, onda ste cisti pred zakonom.
Čitaš li ti šta pišeš? Modifikovao si pušku, a čist si jer na papiru piše kategorija D?? Jesi li svestan kakve gluposti pišeš, a još prozivaš ljude da su lažni moralisti. Imaš warn za ovo.

A temu nastavljamo o Zastava puškama i svaki drugi komentar će biri obrisan.

Samo bih da dodam, ovo je ko zna koji put da neko ubacuje rovca za ovako nesto...vratite se unazad godinu dana samo, i svako neko dodje i poteze jedno isto pitanje, a onda svako neko dodje i truje na forumu?! Ja bih se pitao ko to radi i zasto, odnosno, ne bih se ni pitao, nego bih takve objave brisao, bez mogucnosti da se da prilika bilo kome da nesto lupeta. Kome treba info, da li je nesto A, B, C...D ili koje kategorije, kako se treba odnositi pred zakonom i sta zakon kaze, naci ce sigurno na forumu, jer je ko zna koliko puta pisano o tome. Zato ljudi, prestanite da minirate forum i nas koji smo na njemu jer volimo vazdusno oruzje.
Samo sam to hteo, a Vi brisite ako nije prikladno.
PS: "obalite" nesto, ako vec ne znate sta cete od sebe :):):)

Samo bih da dodam, ovo je ko zna koji put da neko ubacuje rovca za ovako nesto...vratite se unazad godinu dana samo, i svako neko dodje i poteze jedno isto pitanje, a onda svako neko dodje i truje na forumu?! Ja bih se pitao ko to radi i zasto, odnosno, ne bih se ni pitao, nego bih takve objave brisao, bez mogucnosti da se da prilika bilo kome da nesto lupeta. Kome treba info, da li je nesto A, B, C...D ili koje kategorije, kako se treba odnositi pred zakonom i sta zakon kaze, naci ce sigurno na forumu, jer je ko zna koliko puta pisano o tome. Zato ljudi, prestanite da minirate forum i nas koji smo na njemu jer volimo vazdusno oruzje.
Samo sam to hteo, a Vi brisite ako nije prikladno.
PS: "obalite" nesto, ako vec ne znate sta cete od sebe :):):)
Pa ocigledno mora tako da se ponavlja na svakih 6 meseci,jer pojedini daju netacne informacije ili obmanjuju clanove foruma,a sad ako to nekome ne odgovara da informacije budu tacne to je druga stvar. Forum bi trebalo da bude mesto gde ce se dobiti informacija od kompetentnih ljudi koji su u materiji i znaju sta pricaju,a ovde ima dovoljan broj ljudi takvog pedigrea,samo je problem sto se nekome ne svidja informacija dobijena od coveka koji zna o cemu prica,pa ce radije da prihvati od drugog koji je hobista i misli da zna o cemu prica.

A temu nastavljamo o Zastava puškama i svaki drugi komentar će biri obrisan.

Meni si ekspresno u roku od 10 sekundi obrisao 2 posta gde sam pokusao da se odbranim od tvojih napada a nečiji postovi mogu da stoje satima.

Inače u Zakonu nigde ne stoji da moraš da imaš bilo kakav papir za D kategoriju. Čak i da ti oduzmu pušku i izvrše kategorizaciju biće ti vraćena.

Sve ovo je realno trebalo da se obije o mojim ledjima i meni slicnima.
Ono je i bilo namenjeno meni i meni slicnima.
Inace,
Reci koje je kolega zare koristio su ;

(Ja mogu ) i ( napravim )

Reci ( ja mogu) ne znaci (jesam)
Rec ( napravim) ne znaci ( napravio sam)

Molim vas da se vratimo na temu. Bila bi velika šteta da se zaključava ovako zanimljiva tema. Rekli smo šta smo imali i sada nastavljamo sa Zastavicama. Sav offtopic će nešto kasnije biti obrisan ili prebačen u drugu temu.

Users who are viewing this thread

Back