Ako dopustite, ja bih malko mudrovao ovde. Iskustva iz nekadašnjeg bavljenja i lovom...Tasco optika 3-9x40 sa fiksnom paralaksom na 100 metara, imala je cistiju sliku od svih optika koje sam koristio za VP. Smatram da su, za HFT takve optike zilion puta pogodnije od svih Optisana i ostalih airgun optika. Jedini problem je što većina takvih optika nema MD ili HMD koncanice, ali se i to da naći. U tom smislu, svako ko hoće u HFT svet, slobodno neka juri (tzv lovacke) optike sa fiksnom paralaksom, sa MD, a još bolje HMD koncanicom, ako ništa drugo, jeftinije su od svih ovih zveri koje mi koristimo u VP gadjanju...Moderna Hawke optika je skinuta I zamenjena starom Tasco 2-7x32, koja bez obzira na srednjovecne godine, parira svakoj danasnjoj optici srednje klase.
Pusku sam sredio pre nekih 5-6 meseci, ali nisam hteo da se castim novim kundakom dok nisam bio ubedjen da se isplati.Jako lepa kombinacija. kundak izgleda vrhunski. Meni su ti pravi drveni, od lepog drveta lepsi od laminata. To jeo pet stvar (ne)ukusa. A kako radi ova kombinacija, kakve su grupe, ima li promasaja, snaga? Pretpostavljam da nema odvratnog twanga.
Ljudi se plase optike bez podesavanja na objektivu jer smanjivanje paralakse sa fabrickih (lovackih) 100m, na vazdusarskih 25m, zvuci mnogo komplikovano. A u stvari nije.Ako dopustite, ja bih malko mudrovao ovde. Iskustva iz nekadašnjeg bavljenja i lovom...Tasco optika 3-9x40 sa fiksnom paralaksom na 100 metara, imala je cistiju sliku od svih optika koje sam koristio za VP. Smatram da su, za HFT takve optike zilion puta pogodnije od svih Optisana i ostalih airgun optika. Jedini problem je što većina takvih optika nema MD ili HMD koncanice, ali se i to da naći. U tom smislu, svako ko hoće u HFT svet, slobodno neka juri (tzv lovacke) optike sa fiksnom paralaksom, sa MD, a još bolje HMD koncanicom, ako ništa drugo, jeftinije su od svih ovih zveri koje mi koristimo u VP gadjanju...