FWB 300

Spreman za nedelju 🫣

82eadb5c24bb0b31705f1b8a46280c33.jpg
ae40af4312f79c4dfd1804edd787480b.jpg

Tooo legendo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam da li si imao ranije kontakta sa SWFA,ali siguran sam da će te oduÅ”eviti optika sa fiksnim uvećanjem.Super je odrađena.Da te lepo služi.

Sa fiksnim uvecanjem jesam i imam na 97ici 10x44 veyrona. Ali gledajuci kroz ovu optiku , a da jennisam jos ni namontirao mogu da tvrdim da mi je najbolja do sad. Jedva cekam da je probam na pusci na strelistu. Lepe sam stvari procitao za SWFA

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bezecovao sam jednu FWB300S, sad razmiŔljam o svačemu nečemu.
Da li je potreban servis opruga i dihtunga?
Gde da nabavim inserte za prednji niŔan ili da ga zamenim kompatibilnim, kojim?
Da dodam IRIS sa optičkom korekcijom poŔto nosim +2.5.
Centra Sight Disc mod. 3,0 Basic Optic
Ovde je pitanje da li paŔe na FWB navoj ( Thread: M 9,5 x 1 ) ?

Ovde nema korekcija na astigmatizam, ima i to ali opet koÅ”ta, nije mi sve to potrebno neću na olimpijadu.
Na kraju postoji uslovno jeftina opcija za monokl, tu stavim svoje staklo i sve ok.
ALi opet nema IRIS, nema polarizaciju, pa Å”to ne platiÅ” na mostu platiÅ” na ćupriji.

Eto.. dosta pitanja, ali najbitnije mi je da li paŔe navoj 9.5x1?

Unapred hvala.

Pucam iz stojećeg stava u klubu, kod kuće ću BenchRest, u stojećem stavu bi mi dobro doÅ”li i podizači.
E sad koji paŔu a da ne koŔtaju ko puŔka.. :cool::confused::unsure:

Molim vas da ne idemo van teme.
SuŔtina posta je: da li navoj paŔe ili ne.

Hvala.

Kolega hajde da se potrudite malo na lepsi nacin da odgovarate na poruke. Ovde na forumu se zaista trudimo na drugarski nacin da odgovaramo svi. Kolega vam je odgovorio jer u glavnom kad neko na forumu nabavi 300s je u vecini slucajeva vec servisirana puska..
A sto se tice vaseg bas specificnog pitanja i problema to manje vise sam siguran da cete morati sami da nadjete odgovor ili merenjem ili slanjem mail-a prodavcu opreme koju zelite da kupite pa vidite sa njima da li mozda oni znaju da li pase taj dodatak na model dioptera koji vi posedujete.

SM Spring-meister

Svaki 300S stiže sa standardnom opremom. Razlikuju se po stanju opruga, dihtunga i estetici. Ostalo je manje viŔe isto ako je puŔka bila klupska.

Nijednog momenta nisam hteo da budem neprijatan.

Sasvim sam ubeđen da je neko probao da stavi kupljeni Iris na 300S i da zna odgovor na moje pitanje.

Evo i moje solidne grupe sa puŔkom kojom pucam u klubu, bez naočara.. :cool:
Bilo je i boljih i mnogo gorih ipak nisam uŔao u streljanu 38 godina.
Imao sam i 3 u istu rupu sa dva flajera..
PuÅ”ka je OK, ja sam mator i ćorav.

Pitaju me: Što ne kupiŔ neku novu puŔku (FX impact 5.5mm, mogu)?
Å ta će to meni, i ovo je viÅ”e nego Å”to mi treba.. :ROFLMAO:
Pucati na 50-100m neću, (krivo)loviti neću.
FWB300S je D kategorija 175m/s, za 10-15-20m razbibriga, dok mogu..

Stav - 10m neke klupske diabole (5 hitaca):

"Da li je potreban servis opruga i dihtunga?
Gde da nabavim inserte za prednji niŔan ili da ga zamenim kompatibilnim, kojim?
Da dodam IRIS sa optičkom korekcijom poŔto nosim +2.5.
Centra Sight Disc mod. 3,0 Basic Optic
Ovde je pitanje da li paŔe na FWB navoj ( Thread: M 9,5 x 1 ) ?"

Pa da se drzimo teme. Kao sto svi vidimo pitanje nije da li pase navoj, nego koliko vidimo imamo vise pitanja:
1.Da li je potreban servis opruga i dihtunga?
Pa ko zna odgovor na to pitanje?!!! Odgovor dobijamo kad otvorimo pusku, jel tako...
2.Gde da nabavim inserte za predniji nisan?
Gugl je dobar izvor informacija, a mozda bi mogli i preko ovlascenog servisera, ali to mora on da se pita...
3.Ili da ga zamenim kompatibilnim, kojim?...
Da li da ga zamenis, zavisi samo od tebe, kojim- pogledaj pod stavkom 2.
4.Da dodam iris sa optickom korekcijom?
I to zavisi samo od tebe, ne od nas.
5. Ovde je pitanje da li li pase navoj?
Pogledaj pod stavkom 2...

Mozda neko i moze da da neki korisniji komentar...pozdrav...

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Evo i moje solidne grupe sa puŔkom kojom pucam u klubu, bez naočara.. :cool:
Bilo je i boljih i mnogo gorih ipak nisam uŔao u streljanu 38 godina.
Imao sam i 3 u istu rupu sa dva flajera..
PuÅ”ka je OK, ja sam mator i ćorav.

Pitaju me: Što ne kupiŔ neku novu puŔku (FX impact 5.5mm, mogu)?
Å ta će to meni, i ovo je viÅ”e nego Å”to mi treba.. :ROFLMAO:
Pucati na 50-100m neću, (krivo)loviti neću.
FWB300S je D kategorija 175m/s, za 10-15-20m razbibriga, dok mogu..

Stav - 10m neke klupske diabole (5 hitaca):

Super rezultat iz stava iz te puske Ma meni je Fwb 300s maltene za nas normalne najbolja all-in-one puska koju mozemo nabaviti. Precizna, laka za koriscenje, pouzdana i kvalitetna.

SM Spring-meister

Srpche ti si Kralj.

Ja se od 1982 bavim programiranjem, Ŕto bi rekli 43 godine punog staža u IT sektoru.

Trenutno sam Software Developer u Androidu programiram u Javi i Kotlinu. Å to bi rekli, senior.

Google is my best friend..

Ali pomoć prijatelja uz kafu i rakiju uz poneku "pametnu" to nijedan Google ni ChatGPT neće moći nadmaÅ”iti.

Znam da sam skrenuo sa teme, ali osim takmičenja da li ikad pravite druženja uz neko pragnje? Voleo bih da se upoznamo, imam jako puno prijatelja iz exYu sa kojima se redovno družim, a upoznao sam ih preko foruma. 5 godina sam bio domaćin za 50 ljudi..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Srpche ti si Kralj.

Ja se od 1982 bavim programiranjem, Ŕto bi rekli 43 godine punog staža u IT sektoru.

Trenutno sam Software Developer u Androidu programiram u Javi i Kotlinu. Å to bi rekli, senior.

Google is my best friend..

Ali pomoć prijatelja uz kafu i rakiju uz poneku "pametnu" to nijedan Google ni ChatGPT neće moći nadmaÅ”iti.

Znam da sam skrenuo sa teme, ali osim takmičenja da li ikad pravite druženja uz neko pragnje? Voleo bih da se upoznamo, imam jako puno prijatelja iz exYu sa kojima se redovno družim, a upoznao sam ih preko foruma. 5 godina sam bio domaćin za 50 ljudi..

Za mene jer sam iz Bg-a streliste u Baricu je najbolje i najlepse mesto za nas vazdusare. Posalji mi pp poruku pa cu ti proslediti info

SM Spring-meister

Nemam privilegije da poŔaljem pp..
Ali mogu da odgovaram na pp ako mi neko poŔalje.

Volim sto si razumeo da se salim...dakle mi koji imamo tristotke, uglavnom se razgovaramo medjusobno, pa moja prica ide odatle. Dakle,ja sam sa prvom imao odredjenih problema, pa sam mora da cackam gde sta i kako za delove. Dakle, generalno, ako procenis da ti je uopste bitno moje misljenje, na 300tki svi drzimi originalne dioptere. Ima u Nemackoj mogucnosti da se nadju izmemllive blende, mada nije bas uvek dostupno. A da je neko stavljao drugi diopter ili menjao deo koji nije originalan,, bar one ljude koje ja znam sa tim puskama, nije niko...tako da cela prica, bojim se da ce te terati da je izvuces na misice...p.s. ako drzi brzinu, i lepo nateze, ne pipaj nista, samo prangijaj...pa kad pukne, e ondak menjaj...

Hvala za info.

Čuo sam se danas ranije sa MS koji mi je potvrdio da su navoji za iris univerzalni i da bi trebali da paÅ”u. U ponedeljak ću do kluba pa ću probati skinuti korak, ako ne skiniću blendu i odneti strugaru da on uzme meru. A onda ću naručivati..

Volim sto si razumeo da se salim...dakle mi koji imamo tristotke, uglavnom se razgovaramo medjusobno, pa moja prica ide odatle. Dakle,ja sam sa prvom imao odredjenih problema, pa sam mora da cackam gde sta i kako za delove. Dakle, generalno, ako procenis da ti je uopste bitno moje misljenje, na 300tki svi drzimi originalne dioptere. Ima u Nemackoj mogucnosti da se nadju izmemllive blende, mada nije bas uvek dostupno. A da je neko stavljao drugi diopter ili menjao deo koji nije originalan,, bar one ljude koje ja znam sa tim puskama, nije niko...tako da cela prica, bojim se da ce te terati da je izvuces na misice...p.s. ako drzi brzinu, i lepo nateze, ne pipaj nista, samo prangijaj...pa kad pukne, e ondak menjaj...

Srpche skroz sam saglasan sa tobom. Za nas sa foruma koje imamo 300s u vecini slucajeva tako i biva. Mislim da iskreno ne treba nista spec budziti 300 i 300s osim uradi ako je bas potrebno servis. Al ako dusa bas hoce i budzet/novcanik/zena dozvoljavaju mozes je fino nabudziti sa svim dodatcima. Al mislim da onda je vec bolje nabaviti pcp od najpoznatije cetvorke

SM Spring-meister

Svaki 300S stiže sa standardnom opremom. Razlikuju se po stanju opruga, dihtunga i estetici. Ostalo je manje viŔe isto ako je puŔka bila klupska.

Nijednog momenta nisam hteo da budem neprijatan.

Sasvim sam ubeđen da je neko probao da stavi kupljeni Iris na 300S i da zna odgovor na moje pitanje.
Ja sam kupio iris blendu marke Anschutz za diopter puÅ”ke FWB 300S i to paÅ”e bez ikakvih problema. Pretpostavljam, mada ne mogu da sa sigurnoŔću tvrdim, da su navoji standardni jer sam tu istu iris blendu probao na Anschutz 2002 a zatim na Walter LG400. Nigde nije bilo problema. Na modelu koji ja imam menja se samo otvor blende, inače napredniji (a samim tim i skuplji) modeli imaju dodatne filtere u bojama koje se menjaju rotacijom točkića na blendi. Inače, postoje i modeli koji u sebi imaju ugrađen i polarizacioni filter koji služi, koliko sam shvatio, da ukloni eventualnu refleksiju na meti.
Prečnik otovora blende se najčeŔće kreće u rasponu od 0,5 do 3,5mm (u zavisnosti od modela). Ja koristim otvore u vrednosti od 1,5-1,6 pa do 2,0 - 2,2mm, mada mislim da je to individualno i da će svako odrediti onako kako mu najviÅ”e odgovara.
Meni kao totalnom amateru ovaj model koji ja imam savrŔeno odgovara, mada nisam imao priliku da probam ove naprednije modele pa ne mogu da sudim o njima.
Moram da naglasim da mi je kolega Joca administrator dosta pomogao svojim odgovorima na moja pitanja i time razreÅ”io nedoumicu i nejasnoće koje sam imao u vezi iris blende i na tome sam mu zahvalan. Deo njegovih odgovora se nalaze i u ovom mom tekstu.
Ne znam da li sam baŔ pomogao ovim svojim pisanjem, ali to je neŔto iz mog iskustva.

Last edited:

Users who are viewing this thread

Back