Razgovarao sam sa komšijama i upravnikom zgrade, objasnio sam im šta bih radio i pod kojim uslovima. Niko (za sada) nema problem s time, videćemo u budućnosti - akko se pojavi neki zadrti ili isprepadani komšija, prekinuću i tražiću alternativni prostor.I iskreno nije bas neko lepo resenje pucati sa krova pogotovo u tako naseljenom mestu... Iskreno cudi me da ti niko nije za to skrenuo paznju?
Naravno da ti vecina klubova nece dozvoliti da pucas svojom puskom ,posebno ako nije D kategorije,a i ako ti dozvole ,uverice se prvo koje je brzine,jer su strelista i oprema projektovani za oruzje D kategorije. Pritom pucati jacim puskama na 10m,zaista i nema neke svrhe.Razgovarao sam sa komšijama i upravnikom zgrade, objasnio sam im šta bih radio i pod kojim uslovima. Niko (za sada) nema problem s time, videćemo u budućnosti - akko se pojavi neki zadrti ili isprepadani komšija, prekinuću i tražiću alternativni prostor.
Zanimljiva stvar je da mi je načelnica HR-a u firmi gde radim predložila da mi plate da dijabolama 'skidam' gnezda ptica i ptiće koji su im se zapatili u krošnjama drveća, u dvorištu firme. Ovo sam glatko odbio jer mi ne pada na pamet da vazdušno oružje koristim za ubijanje životinja, čak ni miševa/pacova.
Što se tiče streljana u Nišu, jedini streljački klub je kategoričan da: a) moraš biti njihov član da bi koristio streljanu (10m); b) čak i kada si član možeš koristiti ISKLJUČIVO njihove vazdušne puške. Sudeći po "gužvi" koju sam video kada sam navratio kod njih, dobar deo ljudi koji bi da se bavi streljaštvom kao hobijem ih zaobilazi.
Au bre...Ne znam kako ti zvuči rečenica nekog od komšija upućena pandurima(daleko bilo),"video sam čoveka sa puškom na krovu."Probaj bar malo skriveniji da budeš,pošto policija pušku gleda kao pušku,a ne vazdušaru.Drugo,za tu daljinu ti je sasvim dovoljno 7-10 džula,i videćeš da se mnogo lakše upravlja sa puškom.Pozdrav za kolegu Miletića, mogu da mu potvrdim da je do puške.
Tek sad sam se malo izduvao i smanjio bes, a besan sam najviše na sebe pošto sam kupio kinesko đubre koje nikada, ni pod kojim uslovima, neće biti precizno. Možda ako se promeni cev, kundak, okidač, opruga i optika, tj. ako se napravi potpuno nova puška.
Ispod su slike sa prikazom oslonca puške i Snowpeak pištolja za zajebanciju, iz kojeg sam pucao sa 15m kako bih utvrdio šta se kog đavola dešava sa mnom. Ispalo je da je sa mnom i sa uslovima sve u redu - lep dan, vetra jedva da ima, oslonac mi je bio nikad bolji, meta je bila u ravni sa cevi, pušku sam samo naslonio na vrećicu i držao samo zadnji deo kundaka.
U najgorem slučaju, trebalo je da imam grupu od 50mm, a umesto toga je ispalo kao da sam pucao u metu Mossberg sačmaricom. SP500 pištolj je napravio bolju grupu od puške sa tri puta dužom cevi i optikom 16x (a da - nisam pomenuo da je red-dot na pištolju smejurija, zelena končanica na najvećem pojačanju se jedva vidi po danu, tako da sam čekao zalazak sunca da gađam kako bi mogao da uopšte vidim gde gađam).
Noriku treba da je sramota ako je Black Ops zaista njihov brend ili subbrend ili štagod. Puška izgleda lepo i to je otprilike to - sve ostalo na njoj je đubre i ja nemam sad obraza ni na oglase da je stavim, da neko drugi uzme i da se zlopati sa njom.
Poz & dobro veče, skontao sam ja sve i pričao sa ljudima, niko živ se ne uzbuđuje ali gledaću da nemam problem sa policijom ako mi nije nužno.Au bre...Ne znam kako ti zvuči rečenica nekog od komšija upućena pandurima(daleko bilo),"video sam čoveka sa puškom na krovu."Probaj bar malo skriveniji da budeš,pošto policija pušku gleda kao pušku,a ne vazdušaru.Drugo,za tu daljinu ti je sasvim dovoljno 7-10 džula,i videćeš da se mnogo lakše upravlja sa puškom.
Što se tiče snage, shvatam da je sve preko 250, pa i 200 m/s teško za iskontrolisati, tako da će moja sledeća prelamača najverovatnije biti kategorija D.
Avramovicu, puska je djubre, optika i nosac nisu neki problem, ja sam koristio ZR moutn kineski sa niko stirling najjeftinijom optikom (jer tad....tad sam bio mlad) na hw 80, koja udara ko luda krava u teranju i dobijao na 25m solidne grupe uz muku i trening iz inata. Dakle, 90 posto tih sacmara grupa su do te puske...prodaj, pokloni, baci u djubre, pa ondak polako kupi sebi neki relax primerak a ne krovnu frustraciju...