Kako gađate springericama?

@glale , napisao sam da nije srecno resenje za jace springerice, ja koliko znam ti ne pucas sa jakim springericama...
Bar se to da lako uporediti, dal je trzava springerica preciznija na meksem ili tvrdjem osloncu, a taj dzakcic po meni spada u tvrdji oslonac, bar sto se springerice tice jer su jako osetljive...

Džak je punjen pšenicom i iseckanim krpicama. Ako vam znači nešto, meni se čini čak i da je previše mekan, tj. posle nekoliko minuta naslanjanja puške/pištolja na njega on ulegne.

Što se tiče ZR nosača, on je Kandarov, uzet iz "Panim"-a pre nekoliko meseci. Ako je loš, jebiga, onda je to antireklama za Kandar.

Evo licno ja da dodam s ozbirom da imam dosta razlicitih springerica i maltene sve prave bas solidne grupe na 25m. Kad pucam sa naslona uvek je springerica polozwna prvo na saku koja vrlo blago steze kundak pa saka onda na vreci. Desna ruka drzi opet ne previse jako i u ramenu je pribijema tek toliko da ima prostora kada opali da trzne ali nije sve snage nabijena u rame. Bitno je i okidanje i to kad god opalimo zadrzimo prst na okidaci jos sekund nakon opaljivanja. Zr mount je napravljen manje vise prvenstvetno za Diana vazdusare jer su nenormalno nepotrebno jake za springerice pa zbog tog unikatnog trzaja da postede koliko toliko optiku. Prvo krenuti sa normalnim optikama i nosacim 3-9/4-12 itd pa onda na vece i jace. Minimalni iznos za neku ok opritiku je oko 10-15k(nova). I pod hitno ili Jsb simply ili H&N sport dijabole i grupe ce biti izuzetno manje. Nikako cimati okidac vec lagano vuci unazad.

I iskreno nije bas neko lepo resenje pucati sa krova pogotovo u tako naseljenom mestu... Iskreno cudi me da ti niko nije za to skrenuo paznju?

I nemoj se nervirati sto nepostizes neke fantasticne grupe. Sve je to car ovog sporta. Gledaces onda i vise ces citati kako da se poboljsas , sta od opreme bolje d auzmes itd. I postaces bolji strelac

SM Spring-meister

I iskreno nije bas neko lepo resenje pucati sa krova pogotovo u tako naseljenom mestu... Iskreno cudi me da ti niko nije za to skrenuo paznju?
Razgovarao sam sa komšijama i upravnikom zgrade, objasnio sam im šta bih radio i pod kojim uslovima. Niko (za sada) nema problem s time, videćemo u budućnosti - akko se pojavi neki zadrti ili isprepadani komšija, prekinuću i tražiću alternativni prostor.

Zanimljiva stvar je da mi je načelnica HR-a u firmi gde radim predložila da mi plate da dijabolama 'skidam' gnezda ptica i ptiće koji su im se zapatili u krošnjama drveća, u dvorištu firme. Ovo sam glatko odbio jer mi ne pada na pamet da vazdušno oružje koristim za ubijanje životinja, čak ni miševa/pacova.

Što se tiče streljana u Nišu, jedini streljački klub je kategoričan da: a) moraš biti njihov član da bi koristio streljanu (10m); b) čak i kada si član možeš koristiti ISKLJUČIVO njihove vazdušne puške. Sudeći po "gužvi" koju sam video kada sam navratio kod njih, dobar deo ljudi koji bi da se bavi streljaštvom kao hobijem ih zaobilazi.

Koliko se sećam sa slika, krov je ograđen, zid je iza mete i ne vidim nikakav bezbednosni problem. Plus što ne puca sa krova na mete na zemlji, nego je sve na krovu, niko ne vidi i niko nije ni najmanje ugrožen. Da je sreće da svi imamo takve uslove...

Razgovarao sam sa komšijama i upravnikom zgrade, objasnio sam im šta bih radio i pod kojim uslovima. Niko (za sada) nema problem s time, videćemo u budućnosti - akko se pojavi neki zadrti ili isprepadani komšija, prekinuću i tražiću alternativni prostor.

Zanimljiva stvar je da mi je načelnica HR-a u firmi gde radim predložila da mi plate da dijabolama 'skidam' gnezda ptica i ptiće koji su im se zapatili u krošnjama drveća, u dvorištu firme. Ovo sam glatko odbio jer mi ne pada na pamet da vazdušno oružje koristim za ubijanje životinja, čak ni miševa/pacova.

Što se tiče streljana u Nišu, jedini streljački klub je kategoričan da: a) moraš biti njihov član da bi koristio streljanu (10m); b) čak i kada si član možeš koristiti ISKLJUČIVO njihove vazdušne puške. Sudeći po "gužvi" koju sam video kada sam navratio kod njih, dobar deo ljudi koji bi da se bavi streljaštvom kao hobijem ih zaobilazi.
Naravno da ti vecina klubova nece dozvoliti da pucas svojom puskom ,posebno ako nije D kategorije,a i ako ti dozvole ,uverice se prvo koje je brzine,jer su strelista i oprema projektovani za oruzje D kategorije. Pritom pucati jacim puskama na 10m,zaista i nema neke svrhe.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Pozdrav za kolegu Miletića, mogu da mu potvrdim da je do puške.

Tek sad sam se malo izduvao i smanjio bes, a besan sam najviše na sebe pošto sam kupio kinesko đubre koje nikada, ni pod kojim uslovima, neće biti precizno. Možda ako se promeni cev, kundak, okidač, opruga i optika, tj. ako se napravi potpuno nova puška.

Ispod su slike sa prikazom oslonca puške i Snowpeak pištolja za zajebanciju, iz kojeg sam pucao sa 15m kako bih utvrdio šta se kog đavola dešava sa mnom. Ispalo je da je sa mnom i sa uslovima sve u redu - lep dan, vetra jedva da ima, oslonac mi je bio nikad bolji, meta je bila u ravni sa cevi, pušku sam samo naslonio na vrećicu i držao samo zadnji deo kundaka.
U najgorem slučaju, trebalo je da imam grupu od 50mm, a umesto toga je ispalo kao da sam pucao u metu Mossberg sačmaricom. SP500 pištolj je napravio bolju grupu od puške sa tri puta dužom cevi i optikom 16x (a da - nisam pomenuo da je red-dot na pištolju smejurija, zelena končanica na najvećem pojačanju se jedva vidi po danu, tako da sam čekao zalazak sunca da gađam kako bi mogao da uopšte vidim gde gađam).

Noriku treba da je sramota ako je Black Ops zaista njihov brend ili subbrend ili štagod. Puška izgleda lepo i to je otprilike to - sve ostalo na njoj je đubre i ja nemam sad obraza ni na oglase da je stavim, da neko drugi uzme i da se zlopati sa njom.
Au bre...Ne znam kako ti zvuči rečenica nekog od komšija upućena pandurima(daleko bilo),"video sam čoveka sa puškom na krovu."Probaj bar malo skriveniji da budeš,pošto policija pušku gleda kao pušku,a ne vazdušaru.Drugo,za tu daljinu ti je sasvim dovoljno 7-10 džula,i videćeš da se mnogo lakše upravlja sa puškom.

Au bre...Ne znam kako ti zvuči rečenica nekog od komšija upućena pandurima(daleko bilo),"video sam čoveka sa puškom na krovu."Probaj bar malo skriveniji da budeš,pošto policija pušku gleda kao pušku,a ne vazdušaru.Drugo,za tu daljinu ti je sasvim dovoljno 7-10 džula,i videćeš da se mnogo lakše upravlja sa puškom.
Poz & dobro veče, skontao sam ja sve i pričao sa ljudima, niko živ se ne uzbuđuje ali gledaću da nemam problem sa policijom ako mi nije nužno.

Što se tiče snage, shvatam da je sve preko 250, pa i 200 m/s teško za iskontrolisati, tako da će moja sledeća prelamača najverovatnije biti kategorija D.

Što se tiče snage, shvatam da je sve preko 250, pa i 200 m/s teško za iskontrolisati, tako da će moja sledeća prelamača najverovatnije biti kategorija D.

U potpunosti se slažm.
Posebno kad se radi o jeftinijim modelema.
Spusti brzinu zamenom opruge na oko 200m/s i dobićeš mnogo bolje rezultate.
Nakon toga obavi test mehaničim nišanima pa tek onda donosi odluke u vezi optike.
Sve najbolje.

Avramovicu, puska je djubre, optika i nosac nisu neki problem, ja sam koristio ZR moutn kineski sa niko stirling najjeftinijom optikom (jer tad....tad sam bio mlad) na hw 80, koja udara ko luda krava u teranju i dobijao na 25m solidne grupe uz muku i trening iz inata. Dakle, 90 posto tih sacmara grupa su do te puske...prodaj, pokloni, baci u djubre, pa ondak polako kupi sebi neki relax primerak a ne krovnu frustraciju...

Avramovicu, puska je djubre, optika i nosac nisu neki problem, ja sam koristio ZR moutn kineski sa niko stirling najjeftinijom optikom (jer tad....tad sam bio mlad) na hw 80, koja udara ko luda krava u teranju i dobijao na 25m solidne grupe uz muku i trening iz inata. Dakle, 90 posto tih sacmara grupa su do te puske...prodaj, pokloni, baci u djubre, pa ondak polako kupi sebi neki relax primerak a ne krovnu frustraciju...

Dr. Džekil & Mr. Hajd puška ponovo jaše!

Da li se sećate bar neke od utakmica gde je 85. minut, domaći tim gubi na svom terenu 0:1, a centarfor koji se tu utakmicu ispromašivao za celu sezonu odluči, iz očajanja, da opali sa 25-30 m i onda jedna divna parabola pod prečku spasi taj jedan zlatan bod?

Pa, ovo nije uopšte to, ali da je "toljaga" mušičava, to jeste.
Ponovo sam ispravio optiku koliko je to moguće, proverio i pritegao sve, onda se popeo i postavio sto na nekih 14m.
Prvo gađanje, za sreću, prvi hitac je otišao u 7-icu. Opustim se, opustim hvat, sledeća tri odoše dole levo. Ponovo stegnem pušku jer mi posle 2 godine sve govori da ona TRAŽI da je krvnički držim, odoše sledeća 6 hitaca do onog prvog.

Sav srećan, namestim novu metu, podesim klikove koliko sam smatrao da treba... napravim i pauzu, pošto je jedan komšija došao sa kučetom da ga prošeta... i onda ispalim jedno 30 komada, koji su se lepo grupisali - po 3-4 zajedno, a onda se premeste negde drugde.

U svakom slučaju, sad barem ne padaju 40 santimetara levo, tako da sam zadovoljan. A Noriku neću uzimati ni za džabe.

Attachments

• viber_image_2025-05-23_19-07-21-398.jpg
    viber_image_2025-05-23_19-07-21-398.jpg
    211.7 KB · Views: 21
  • viber_image_2025-05-23_19-07-21-445.jpg
    viber_image_2025-05-23_19-07-21-445.jpg
    171.3 KB · Views: 22
  • viber_image_2025-05-23_19-07-21-514.jpg
    viber_image_2025-05-23_19-07-21-514.jpg
    184.1 KB · Views: 21

Users who are viewing this thread

Back