Podstaknut majstorskim radovima mladog gospodina N. Kovača prvenstveno,a svakako i ostalih majstora i izvođača radova na forumu,odlučio sam da i ja pokažem jednu moju fantastičnu bravuru...niskobudžetni tj. Low-Tech podesivi stalak za pucanje.
Stalak je nastao u vreme najžećeg ludila korone,kada su se neki koji žive u stanovima boli šrafcigerima i razvodili,a moji ukućani,mačke i ja sunčali zube u dvorištu kuće na selu i uživali u minimalizovanoj frekvenciji goveda i buke.
Stalak nije moja ideja već teški plagijat,original je napravio jedan prilično ozbiljan i pragmatičan čovek kog sam upoznao u nekom prošlom životu i koji je svoj koristio za pokušaje bušenje rupa na daljinama do 1000+metara.
Delimično zbog plagiranja,a delimično se ne sećam tačno zašto,moj model je dobio radni naziv "Fölmâszott A Bêka A Transzparentra...",i to je skraćeni naziv (jer sam ja dete prosvetnog radnika,a opšte je poznato da su deca prosvetnih radnika,pandura i popova ekstra fin svet,tzv 3P)

Idem sad na terasu da zavarim cigaretu,možda i dve pa da napišem i ostatak...pošto vidim da od Deda-Mraza i Valteruše ove godine nema ni ku..a,a mislio sam da sam bio baš dobar..
[automerge]1767109580[/automerge]
Uglavnom,od alata za izvođenje radova treba:
1. Brusilica
2. Bušilica
2 ipo. Neka rotaciona žičana četka za bušilicu ili brusilicu
3. Tračna šlajferica
4. Par ključeva i šrafcigera
Od materijala:
1. Nosač bubnja veš-mašine
2. Podesive nogice (mislim da su isto sa veš-mašine)
3. Dizalica (iz FIATa,jer je manja,lakša i elegantnija nego one ćuse iz Zastava) nosivosti najmanje 700kg
4. Neka drvena pločica od sapilije koja je nekada ranije puštena na kalibrirku,jedan šraf m10 sa sigurnosnom maticom i 10 šrafova za drvo tipa 4x30
5. Efekt-lak
Brusilicom otseći višak osovine koji viri iz nosača doboša,kroz sredinu probušiti rupu 10mm. Bušenje se izvodi ispred ulaznih vrata jer je tu blizu i kafa i cigarete i treba stajati na nosaču i dobro se navaliti na bušilicu.
Očistiti višedecenijsku štroku sa nosača žičanom četkom,ofarbati isti efekt-lakom. Opciono izbušiti rupe dužinom krakova. Napraviti drveni naslon i obložiti ga tvrdim sunđerom,lakirati drvo nitro lakom ili BC Tru-Oilom,ko voli da utrljava ulja i voskove do besvesti može i to.
Sve to spojiti i to je to.
Kad prođe korona jer svemu kraj,kolega u firmi navari šraf na osovinu i tu se doda ručka iz furde koja se isto ofarba efekt-lakom.
Glava glavi,plećka harambaši,a fukara može i rebara.