Радионица

Dizalice od Mercedesa A klase, čini mi se i B, imaju veliki plastičan prsten koji se lako pomera rukom a fabrički je predviđena za ključ 17.

Moja prababa je često koristila uzrečicu "Spram sveca i tropar". Apsolutno mi štima i što sam stariji sve se više ravnam po tome.
Ako će neko da pravi,neka traži ovakvu dizalicu od FIATa,vrlo lako se pokreće jednom rukom i ja nisam video ni manje ni elegantnije. Ona od Mercedesa sa plastičnim prstenom koju je pomenuo Zare izgleda skroz ok. Ne znam jel Smartovi imaju dizalicu,imao sam par turbina u rukama i izgledaju kao da su iz kinder-jajeta i to bi bilo top.
Što se tiče nosača bubnja,uzorak koji sam plagirao je imao nosač iz neke italijanske mašine koji je bio od presovanog čeličnog lima i bio je skroz ok i interesantnog dizajna. Ja sam prvo nabavio neku zgromulu koji je bio kao lafet za PAT L70 Bofors,njega sam uvalio drugaru a on mi je nabavio dva mala iz veselih sedamdesetih i SFRJ,jedan iz Obodin mašine i jedan iz Gorenje.

Srećna radnja i srećna nam Nova Godina!

"Bog je svakom dao određeni broj koraka" je popularna mudrost, često pripisivana poznatom putopiscu i karikaturisti Zuki Džumhuru.
Pošto sam dobro zagazio u drugu polovinu života, u novoj godini sam rešio da sačuvam koji korak za korisnije stvari...
Za sistem za povlačenje meta na 10 m sa kanapima kakav postoji u strelištima u kući nemam uslova, pa sam napravio - KUĆNI TRENING SISTEM v1.0 - mala WI-FI kamera koju povezem na mobilni telefon i imam direktan uvid u pogotke na 10 m sa otvorenim nišanima.
Vrednost kamere je 1.200 din.
1000025990.jpg1000025999.jpg1000025992.jpg1000025997.jpg

Attachments

• 1000025997.jpg
    1000025997.jpg
    35.9 KB · Views: 13
Da li bi ta kamera mogla da s epoveze na wifi telefona i na otvorenom strelistu na primer na 25m i da li bi mogli da se vide pogoci na toj daljini?

Ево да додам нешто у радионицу. Нисам ја првио али сам иницирао и скидао мере. (није то карбуратор за Спејс-шатл:ROFLMAO: ) У питанју је кључ за штелованје снаге пушке на чекићу за Аншиц. Нисам био спреман да дајем 80€ (колико сам чуо да се тражи за овакво нешто) па сам наручио да ми се направи. Мораоло се одрадити на стругу и на глодалици (бушенје рупе ван центра). Ускоро ћу испробати како функционише, знам да се могла додати и опруга да гура пластику али о том - по том. Искрено мислим да су Швабе закомпликовале јер има много лакших начина за овако нешто. Можда ускоро ордатим цео шраф за штелованје али на имбус кљјуч ...
[automerge]1769183525[/automerge]
Кључ предађен и савршено ради ;)

Attachments

• kljuc.jpg
    kljuc.jpg
    232.6 KB · Views: 53
  • Ključ A 00.jpg
    Ključ A 00.jpg
    167.3 KB · Views: 40
  • Ključ A 01.jpg
    Ključ A 01.jpg
    187.2 KB · Views: 40
Last edited:
80е? лелеее има људи који баш наплаћују свој рад :).

Гледам синоћ да Декијем неки бег рајдер за импакта и размишљам како је ок цена (мене би да све тако направим коштало више) али овај кључ је 10 - 15 минута посла и не би смео да кошта више од 15-20е сем ако није позлаћен....

Users who are viewing this thread

Back