10m, stojeći

Hvala.

Da li su te space shuttle naocare za odredjen tip nisana (samo za diopter npr.) ili su univerzalne?

Svakako ih necu uzimati, sramota me je, ipak sam ja amater, vikend-rekreativac.

Ja sam vidjao po takmicenjima, serijska vazdusna puska, klasicni otvoreni nisani, dosta ljudi koji su vrhunski strelci koriste te naocare. To sto si rekreativac ne znaci da ne mozes da izvuces maksimum. ;)
Ja se, na primer, razmisljam da sipam sebi beton u cipele. :lol: Toliko se ljuljam u poslednje vreme da je to cudo.. Doduse gadjao sam u dvoristu, na zemlji i u papucama pa mozda i to ima uticaja (tesim se :D ).

Kao što reče Proka, da li si profi ili ne valjalo bi ih uzeti, pogotovu ako imaš astigmatizam odnosno cilindar, ne vezano da li gađaš sa optikom, diopterom ili mehaničkim nišanom.
Svaka promena ugla glave menja grupu pogodka na meti, tako da su naočare odlično rešenje.
Treba naći neki orijentir da glava može uvek da stoji isto.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ja samo da vratim Proki onu detelinu. Ovo je 5kom na 10m, jedva sam se usudio da gađam petu.

Attachments

• 20200420_181612.jpg
    20200420_181612.jpg
    617.8 KB · Views: 4,120
@sportex Učlanjen si u klub od Oktobra kreću takmičenja. :)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Proka said:
Bravo kolega! Sad jurimo onu sa cetiri lista...
Hvala kolega! Nema nam druge... Ja zaboravio da kažem da sam gađao bos, tako da si u startu u blagoj prednosti (ako koristiš papuče) :)

Sad cu ja da probam u podrumu. Da vidim, mozda mi beton bolje odgovara.. :D Moram u papucama, ladan beton, ne mogu bos. :lol:

@sportex
Evo dokaza da papuce nisu prednost.
Nije bas lose al nije ni bas dobro. Par puta pa za malo da bude detelina...

215044f43cbbdcd16921bf89fe26606d.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

@Proka evo i mojih najnovijih dostignuća, muke naše niko ne zna i sa i bez papuča. :) Ako i nema deteline bar smo u crnom, i to je nešto. Mora neka da pobegne i sve pokvari pa to ti je, bar zasad. Ja zbog korone dobih lepu šansu da svakodnevno vežbam, al mi se čini da neće korona trajati baš toliko dugo koliko bi meni trebalo da naučim da gađam.

Attachments

• 20200420_212149.jpg
    20200420_212149.jpg
    210.5 KB · Views: 4,069
To mi je trenutno najbitnije, da ne izlazi iz crnog... :D
Definitivno mi beton vise odgovara.
Uskoro bi streljana trebalo da proradi pa ce vidimo u pravim uslovima kako ide. Ili ne ide.... :lol:
Od kako traje ovo vanredno stanje, ispalio sam gomilu olova. I kad prodje nadam se da cu da nastavim, makar svaki drugi dan po 15,20,30 dijabola...
Samo je bitno, kolega, da ima volje.

Istina :) i sve više znam da o streljaštvu skoro ništa ne znam.

Attachments

• 003 - Copy.JPG
    003 - Copy.JPG
    392.9 KB · Views: 4,008
http://www.esc-shooting.org/u/documents/2018/05/issf_athletes_handbook.pdf
Još neki dobar tekst:
https://www.issf-sports.org/theissf/academy/e_learning/rifle.ashx
https://www.issf-sports.org/theissf/academy/e_learning/pistol.ashx

Uzeo danas od puste dosade da vežbam da ne lovim 10 i onda okidam, nego da kad uđem u metu držim crno koliko mogu i povlačim okidač kontinuirano, a ona nek opali kad oće. Kad uspem da ostanem u crnom 1-2 sekunde posle okidanja i sve bude kao da se ništa nije ni desilo, onda računam da sam to pravilno izveo. Osećaj je fantastičan. Posle jedno 200 dijabola koje sam tako stukao u 3-4 mete, zdravo umoran stavim novu i ispucam 5 komada za kraj. I odma mi se posreći da popravim onu moju detelinu.

Attachments

• 20200422_194642.jpg
    20200422_194642.jpg
    202.8 KB · Views: 3,952
I na kraju još vidim da sam se bio baš dobro zaneo.

Attachments

• 20200422_193301.jpg
    20200422_193301.jpg
    231.8 KB · Views: 3,954
sportex said:
Uzeo danas od puste dosade da vežbam da ne lovim 10 i onda okidam, nego da kad uđem u metu držim crno koliko mogu i povlačim okidač kontinuirano, a ona nek opali kad oće. Kad uspem da ostanem u crnom 1-2 sekunde posle opaljenja i sve bude kao da se ništa nije ni desilo, onda računam da sam to pravilno izveo. Osećaj je fantastičan. Posle jedno 200 dijabola koje sam tako stukao u 3-4 mete, zdravo umoran stavim novu i ispucam 5 komada za kraj. I odma mi se posreći da popravim onu moju detelinu.
I ja sam uvideo da je bolje kad te obarac iznenadi. Desavalo mi se par puta da me iznenadi u opaljenju i dijabola sleti u 10, al bukvalno u centar centra. Samo treba naterati sebe da te puska "iznenadi".
Bitno je da se stav dobro zauzme, i kad opali, kao da se u tom trenutku sama puska ispravi. Ako me razumete... Ja to ovako laicki objasnjavam... :D

Sportex svaka cast! Samo nije ti ovo detelina, vise mi lici na žir.. :lol: Bravo!

@Proka hvala, sad je red na trešnju bez peteljke (ja se ne bih iznenadio da ubrzo izneseš neku iz podruma).

Users who are viewing this thread

Back