10m, stojeći

mossi lična karta:

Bavio se streljaštvom kao zimskom dodatnom aktivnosti pre 38 godina u Somboru tadašnji Kamenko Gagrčin, trener čuveni Trnko. U moje vreme pucale se sestre Sokolai Marta i Agneza, kao i Aranka Binder. To su bila vremena.

Ali ni tada streljaštvo je meni bilo samo vid sportske rekreacije, gde sam za protivnika imao samo sebe. Voleo sam to okruženje koje je nekad bilo ekroz drugačije nego danas.

Danas, odmah iza leđa se priča, svira muzika, divno ali zahteva super fokus i izolaciju i samim tim još veći izazov za dobar rezultat.

Posle skoro 40 godina pauze, ponovo sam u streljani, imam svoju 300S, potrebno je malo poliranja i puška će biti ko devojka. Uspem da odvojim 2x nedeljno po dva sata za treninge.

Razmišljam o nabavci svoje jakne i rukavice, možda i cipele. Ali to su dodatna ulaganja koja nisam siguran da su neophodni. Ono što je potrebno je nabijanje streljačke kondicije, razne vežbe razgibavanja, cardio program (puls mi je u proseku 90 dok pucam stojećim stavom) tako da posla ima dosta.

Dolazi leto, to će biti vreme koje sam 90% na vikendici. Tamo ću da postavim malu benchrest platformu i verovatno pucati na 15-25m i naravno raditi na stavu za stojeći.

Posle dva i po meseca još nisam nijednom sabrao rezultat sa treniga. Nema smisla. Ali možda je vreme da se suočimo sa realnošću

Meta sa B je bench, druga je stav.
Ova stav je najbolja od juče 🫣
Ponekad imam čudne situacije, 5 hitaca dve grupe odmaknute 2cm 2x u skoro istu rupu, i 3x isto tako ništa u centar al dve savršene grupe. Ima još puno posla. Al znate kako se kaže: Bez Starca nema udarca!

2e60571483a6574445d06bca20a7528e.jpg
de7d676bbe5f2c52b5d71569939906c1.jpg

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Svaka cast kolega na trudu. Nema boljeg protivnika od samog sebe. Nekada je i najtezi

SM Spring-meister

Juče, promena stava.. oslonac leve ruke..
20 dijabola test i nameštanje.
Nakon toga 3x5 stojeći i jedna bench.

Na prve tri iz stojećeg, svaki flajer je bio 5. hitac.. 🫣 Klasika..

No .. posle 40 godina pauze, dva i po meseca treninga.. Svakog dana u svakom pogledu sam bolji.. tj nisam svakog dana, prethodnih 10 dana sam bio baš očajan.. 🫤

bc62468bb22e874713c2c132337fab9c.jpg

Nije to dobro, ali se napredak vidi. 60 nisu novih 20! Ruke, kolena, kukovi, oči, vrat sve je to pojela amortizacija. Ali dobar trener ( Rajko ) koji vidi ono što ja ne i moja volja da to prihvatim. Radim koliko mogu da učvrstim stav. Pucam u jakni koja mi ne odgovara. U patikama / juče u vrlo utegnutim čizmama.. Iskreno još se lomim da li uopšte želim da u 60tim vijam neki rezultat u 10m stojeći stav, rekreativno. Otpucaću još par meseci pa posle letnje bench sezone, viditi šta ću od jeseni. Verovatno ću uzeti jaknu.

Users who are viewing this thread

Back