10m, stojeći

Javna ispravka i izvinjenje...postoje i 300S bez tega, modeli junior, tako da je moja priča uslovna...doduše, ne znam da li ih ovde u Srb iko ima, ali opet....i sorry za ovaj off topic, ovde prestajem da pametujem...

Evo i ja da se upisem u ovu rubriku. Stojeci stav je za mene nocna mora, ali moram da ga vezbam bilo kako...svakim danom u svakom pogledu sve vise napredujem. Ovo je iz HW35, to nije bas puska za 10m stojeci,ali meni je bitna vezba.

dda11fd037331e33f31e722210172347.jpg

Ja sam inace zadovoljan,iako je ovo katastrofalno (pa ne mozemo samo da se falimo kako vrhunski gadjamo), ali mi je cilj da ostanem u crnom. Gornje dve mete su prethodile trecoj, koju sam vidno bolje izbusio. Da nije ladno ko u frizideru na ovom mom tavanu,mozda bi i jos pucao,ali....sutra cemo...

Sportski pozdrav

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Evo i ja da se upisem u ovu rubriku. Stojeci stav je za mene nocna mora, ali moram da ga vezbam bilo kako...svakim danom u svakom pogledu sve vise napredujem. Ovo je iz HW35, to nije bas puska za 10m stojeci,ali meni je bitna vezba.

Ja sam inace zadovoljan,iako je ovo katastrofalno (pa ne mozemo samo da se falimo kako vrhunski gadjamo), ali mi je cilj da ostanem u crnom. Gornje dve mete su prethodile trecoj, koju sam vidno bolje izbusio. Da nije ladno ko u frizideru na ovom mom tavanu,mozda bi i jos pucao,ali....sutra cemo...

Sportski pozdrav

Lakše.bi to sa crown-om i nekom lpvo optikom bilo ;)

Sportski pozdrav

Da priupitam, što HW35 nije za stojeći stav 10m?.Nisam nikada pucao iz te puške ali sam je držao u rukama i mogu reći da ne znam za šta bi bolje služila od toga, doduše možda me vara stečeni utisak ali nišani i konstrukcija odgovaraju za serijsku takmičarsku pušku.

Ne spada u takmicarske puske,u tom smislu nije, a moz pleviti iz nje stagod ti dusa hoce...ja volim da vezbam stojeci sa puskom koja ima trzaj, posle mi je kanda malko lakse kad se dovatim beztrzajca..

Šta raditi kad duva, dijabole zuje na 25m u pravcu ruže vetrova? Vadimo iz fioke 10m! Ispucao metu bez posebnog vežbanja, samo dvadesetak hitaca za zagrevanje, kao da sam vežbao u zimskom snu.
20240126_104407.jpg
Izgovori: loše okidam, vetar, miris kuhinje....
20240126_103518.jpg
Tolko puta ponavljano, rezultati nisu bitni, uživanje u činu okidanja, kod ove bestrzajne klasike svakako...
Svako dobro!

Postovani kolega, kod vas se pogoci spoje u homogenu rupu,malo cudnog oblika,ali ipak jedinstvenu celinu. Sto je manja to je zadovoljstvo vece ( u svakom smislu jeli). Priznajem da ja to jos uvek nisam postigao. Cestitke...ipak je previse ometajucih faktora,posebno iz kuhinje...

Prva posle upucavanja impakta na 10m uvećanje 1x, i dalje se ljiuljam10m

Attachments

• IMG-1f70da2095196cc40d0da82f72f11f2d-V.jpg
    IMG-1f70da2095196cc40d0da82f72f11f2d-V.jpg
    478 KB · Views: 44
Svaka mu čast, ako ništa, a ono za smirenost koju je imao da ga stigne u poslednja dva kruga na -0,8. Ja bih pojeo i pušku i onog Nordžu :)
Svaka čast!!!
Ova naša Srbija je čudo, da li nas ima negde, a da nas nema u vrhu...mislim da smo samo u Boćanju omanuli :):):)

Šta raditi kad duva, dijabole zuje na 25m u pravcu ruže vetrova? Vadimo iz fioke 10m! Ispucao metu bez posebnog vežbanja, samo dvadesetak hitaca za zagrevanje, kao da sam vežbao u zimskom snu.
View attachment 17172
Izgovori: loše okidam, vetar, miris kuhinje....
View attachment 17173
Tolko puta ponavljano, rezultati nisu bitni, uživanje u činu okidanja, kod ove bestrzajne klasike svakako...
Svako dobro!
Jel to Diana 75 sa Giss sistemom?
Izgleda mnogo lepo I ocigledno je precizna.
Nikad je nisam koristio pa me zanimaku tvoji utisci. Hvala.

Pozdravljam.
Jeste, susret sa giss sistemom je sasvim slučajan. Kao levoruk amater, duže vreme tražim s300 barem sa levim kundakom, ali u toj izvedbi je prilično retka, pa je došla kao second best opcija. Ovaj primerak je izrađen za levoruku strelicu 82.godine, i kompletno je je leva, čak i akcija. Orah, brun još uvek originalan.
Giss, kao korisnika, me je veoma prijatno iznenadio, okidan sa resta, bez ruku, uspravljena dijabola ostaje na sanduku, dok za servis ili subotnju razbibrigu, manje. Rastavljajući ga, rastegao sam pojam popodnevne zabave, o sastavljanju ne bih... Tri opruge, dva suprostavljena klipa spregnuta kao otvoren, fiksiran i sinhronizovan diferencijal, pritom za demontažu potrebno kompletno rastaviti prilično glomazan ali ipak precizan okidački mehanizam.
Preciznost, za poređenje u istoj snazi, mi je stojalo na raspolaganju ar20 i hw50, i definitivno je u pcp klasi. Ciklus paljbe je kratak i odsečan (kraći od s300), sa zvukom kutija za cipele. Najverovatnije zbog akustike kudaka koja prima glomazni okidački mehanizam.
Osećaj prilikom opaljenja je čudan, oseća se impuls, zvuk je tu uz odsustvo trzaja. Okidač odličan, podesiv po geometriji, sili...
Klasika koju vredi posedovati.

Kolega @chaba briljira u opisima sa svim tim detaljima, koji meni potpuno promaknu.Kao da citam karakterisite najnovijeg Porseovog motora sa salona u Parizu. Prosto mogu da zamislim pusku u 3d verziji dok okidam. Svaka cast za deskripciju

Evo posle prvih 1000 dijabola u stojećem stavu sam ovde. Nije sjajno ali ja sam zadovoljan.

I 1000 dijabola kasnije ne mogu da se naviknem na ovako lagano okidanje pa su ovi van crnog mahom posledica toga.

Vidimo se za još 6 meseci treninga kako će ovo da izgleda.
c95e89214c4cda0120f8be99cbaa0bd2.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back