10m, stojeći

Vrlo je moguce da zbog uzbudjenja i neiskustva sa diopterima nisam obratio toliko paznju na fokus. Ono kad si toliko odusevljen necim i ubedjen u superiornost toga da na kraju sâm sebe ubedis... :lol: A mozda me i oci varaju ;)

sportex said:
Kolega Proko, sa optikom, ne baš prikladnom za 10m. U mojim amaterskim rukama cev dosta šeta sa bilo kakvim nišanom, ali po meni za metu tipa puni crni krug na svetloj pozadini diopter je zakon.
Kolega Sportex, pratim vas rad vec neko vreme(u mnogim stvarma ste mi pomogli), ovo je prvi put da se ne slazem sa vama. Ovo je svetlosnu godinu daleko od nas amatera. Skromnost je lepa vrlina, svaka cast na ovim grupama. Ja se i dalje mucim sa crnim krugom iako mi je kolega Scorpio napravio prilicno dobru pusku za ovu disciplinu. Nije do puske, do mene je, navikao sam na benchrest

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kolega Alexsasax, skoro svi mi ovde smo totalni amateri, volimo da gađamo kad imamo vremena i to je to (i to je super). Profesionalac iz ruke može izuti amatera sa naslona, u to sam imao prilike da se uverim i malo naslutim šta streljaštvo može biti. Svakome ko ima neke ambicije savetovao bih da prvo traži učitelja (trenera). Što se tiče mučenja sa crnim krugom, ne znam da li imaš otvoreni nišan ili diopterski, ako je ovaj drugi njega možeš prilagoditi tvom trenutnom nivou veštine.

Svaka čas stoječim kolegama.
Ja se luljam ko na barci na moru. Mogoh bi stoječi da pocam da se ja sebe oslonim na nešto.
Šteta mi je diabola, da idu svuda, pa je samo sretni zgoditak u crnom :)

sportex said:
Kolega Alexsasax, skoro svi mi ovde smo totalni amateri, volimo da gađamo kad imamo vremena i to je to (i to je super). Profesionalac iz ruke može izuti amatera sa naslona, u to sam imao prilike da se uverim i malo naslutim šta streljaštvo može biti. Svakome ko ima neke ambicije savetovao bih da prvo traži učitelja (trenera). Što se tiče mučenja sa crnim krugom, ne znam da li imaš otvoreni nišan ili diopterski, ako je ovaj drugi njega možeš prilagoditi tvom trenutnom nivou veštine.
Otvoreni nisan je u pitanju, sto rece kolega Lenko, moram prvo stav da uvezbam. Previse se ljuljam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Slabo se puca ovih dana, sad se sređuju fijoke, pa mi žao da bez slikanja pobacam ove malo bolje mete iz perioda dokolice. Sve standardno, 10m, po 5kom, HN meč dijabole.

Attachments

• 20200527_224329.jpg
    20200527_224329.jpg
    438.5 KB · Views: 1,348
Još jedna, ovo je bio eksperiment sa naslona diopterskim nišanom, mislim 10kom, ali 5 sigurno.

Attachments

• 01.jpg
    01.jpg
    157 KB · Views: 1,336
Kad sportex stavi slike svojih meta, meni dodje ili da vezbam ili da pobacam sve. Salim se naravno, ali je zaista izvanredno. svaki put budem impresioniran. Najvise me odusevljava sto su njemu i flajeri spojeni sa grupom, kada ih ima.

Kakvi flajeri? Nema tu flajera. Šalim se, i ja mislim da su mnoge od ovih grupa srećno povezane.

Možda tu pomaže i hvatač dijabola od žive gume na koju se meta bukvalno zalepi i papir nema gde da se savije nego se kida, a sve u kombinaciji sa meč dijabolom koja papir izbija celom širinom glave. Inače je ovo najtiša i najčistija varijanta za kućne uslove koju sam dosad pronašao.

Attachments

• 02.jpg
    02.jpg
    458 KB · Views: 1,300
  • 01.jpg
    01.jpg
    360.7 KB · Views: 1,300
kircan said:
Najvise me odusevljava sto su njemu i flajeri spojeni sa grupom, kada ih ima.
E druze sekretaru, ovo si odlicno sročio.
Kolega Sportex ko da crta ove mete, a ne da ih gadja! 👏👌

Kao sto sam i obecao, gadjao sam malo sa Zuzanom (cz200t) i shvatio sam da moram da popravim nesto, tj da ne pogadjam vise belo,
Odlucio sam se za vece mete.
Nije ni to pomoglo previse, ali posto je stigao hamster, ocekujem bolje rezultate :)

Attachments

• mete 10m 2.jpg
    mete 10m 2.jpg
    26.1 KB · Views: 1,204
  • mete 10m.jpg
    mete 10m.jpg
    29.7 KB · Views: 1,204
Hamster može puno da pomogne da dobaciš laktom do kuka, pogotovo ako ne oslanjaš pušku na pesnicu nego na dlan. Neki ni ne gađamo bez tog dodatka :)
U nastavku nove standardno šarene mete, pištoljem na 10m, ukupno 500 od mogućih 600 (klasa junior-početnik), i najnoviji izgovor za šaranje: sve izrešetano brzinski, bez meditacije :)

Attachments

• 20200605_224849.jpg
    20200605_224849.jpg
    196.9 KB · Views: 1,183
Pa tvoje grupe pištoljem su odlične, bolje nego mi sa puškom. Ide to tebi odlično kolega. Kad naučim biću sportex.
Verujem da će sa hamsterom biti bar malo bolje. Pošto sam gabaritan a Zuzana je sitna, krhka čehinjica a kad pukne kao da je jektičava.

Users who are viewing this thread

Back